Blogissa on aiemmin ollut esillä jo hieman Dubain tunnelmia ja hotellimme esittelyä. Mitä me sitten viikon aikana Dubain-reissullamme teimme. Niin, siis muuta kuin lojuimme altaan reunalla ja välillä polskuttelimme altaassa. Resort-vierailut veivät lomastamme kaksi päivää, eli ne ovat jo poissa laskuista.  Yhtenä lomapäivänämme ilmassa oli hieman sadetta, joten me suuntasimme taksilla yhteen Dubain suurista ostoskeskuksista Mall of the Emiratesiin. Halusimme nähdä sen kaiken mahtavuuden, mistä niin monesti puhutaan kun Dubai on aiheena. Ja olihan se ostoskeskus suuri. Luxus-merkkejä vierivieressä ja ostettavaa niin paljon, että matkabudjetti olisi paukkunut helposti yli. Me shoppailimme kuitenkin erittäin maltillisesti, sillä emme todellakaan olleet tulleet lämpimään ilmastoon vain kuluttaaksemme aikaamme sisätiloissa ostoskeskuksissa. Puoli päivää kului ostoksilla helposti, kunnes otimme taksin takaisin hotellille ja leiriydyimme jälleen uima-altaan lähteisyyteen.

Oikeastaan ainoa nähtävyys, jonka oikeasti halusimme lomallamme nähdä oli maailman korkein rakennus Burj Khalifa. Ostimme liput rakennukseen jo etukäteen matkanjärjestäjältämme ja suuntasimme paikalle eräänä arkipäivänä. Harmi sinänsä, että valitsemamme päivä oli osittain pilvinen ja hieman sumuinenkin, eikä näköalat näin ollen olleet ihan parhaimmat. Mutta hulppeahan se oli toki silti! Matka 125. kerrokseen taittui hissillä alta aikayksikön, kuin huomaamatta. Ylhäällä kiersimme tilaa ympäri, kulutimme rahaa matkamuistoihin ja otimme/otatimme valokuvia. Olihan se nähtävyys, mutta jotenkin minuun isomman vaikutuksen teki perinteinen Eiffel-torni.

Jonoa Burj Khalifaan oli ennakkolipuista huolimatta jonkin verran, mutta melko nopeasti jonot etenivät. Rattaita ei saanut viedä hissillä ylös asti, joten perheen pienimpien kanssa kannattaa varautua kantovälineen kanssa. Burj Khalifan sisäänmenoportti sijaitsee maailman suurimman ostoskeskuksen Dubai Mallin yhteydessä, joten nähtävyyden jälkeen on helppo jäädä hieman ostoksillekin.

Kuten jo aiemminkin on muutamaan kertaan mainittu, meidän loman tarkoituksena oli pääasiassa vain ottaa rennosti ja viettää aikaa yhdessä. Iltaisin tykkäsimme kävellä rauhassa rannan tuntumassa ja lapset leikkivät rannan tarjoamissa aktiviteeteissa. Milloin metsästettiin pehmoleluja onginnassa tai jalkapallolla ämpäreitä kaataen ja milloin hypittiin trampoliinilla ilmoihin asti. Yksi suosituimmista meidän lapsille oli yhdessä markkinakojussa ollut maalausnurkkaus. Kojussa sai maalata disney-tauluja tai hahmoja ja maalipurkkien ääressä viihdyttiinkin useampi ilta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla