Siitä lähtien, kun esikoinen oppi käsittelemään kirjoja niin, että sivut säilyivät ehjinä, luukkukirjan luukut paikoillaan ja lukukokemuksen hyvyyttä mitattiin muulla tavoin kuin suutuntumalla, ovat säännölliset kirjastovierailut kuuluneet perheemme arkeen.

Lähikirjastossamme on kiva lastenosasto leluineen ja peleineen ja usein kirjastossa käydessämme naperot viihtyvät parhaiten "leikkipaikalla". Itse nappaan hyllystä lukemista mukaan käyttäen valintaperusteena milloin mitäkin; "kivannäköinen kansi", "tätä minullekin luettiin, kun olin pieni", "näistä tykättiin viimeksi"...

Järjestystä rakastavana listaihmisenä aina välillä on käynyt mielessä, että olisipa kätevää, kun olisi joku top40-lista, josta voisi lapsille valita takuuvarmasti hyvää lukemista. Ja tadaa, nyt tähän toiveeseen on vastattu! Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen sivuilta löytyy nimittäin lista kirjaston henkilökunnan huolella valitsemista 133 lastenkirjasta, joita lukemalla voi samalla suorittaa Satudiplomin. Listalle on päässyt niin vanhoja kuin uudempiakin klassikkosatuja, kuvakirjoja sekä runoteoksia. Listaa päivitetään vuosittain.

Mummolareissulta lapset kotiutuivat kuvassa näkyvien Satupassien kanssa. Jos oman kunnan kirjastossa ei olla vielä keksitty tätä hauskaa ideaa, voi Satupassin tai Satudiplomin askarrella helposti itsekin ja kerätä siihen merkintöjä esimerkiksi Helmet-kirjastojen Satudiplomia varten kokoaman kirjalistan avulla. 

Tähän lukuhaasteeseen meidän perheessä takuulla tartutaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla