Ennen Saksan matkaamme olin etsinyt netistä infoa lapsille sopivista nähtävyyksistä. Deutsches Museumia ja sen "lastenosastoa" Kinderreichia suositeltiin useammassakin paikassa. Kun vielä perillä Münchenissä meille selvisi, että museo sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä hotelliltamme, päätimme viettää siellä yhden aamupäivän. Lippu museoon maksoi 8,5 euroa, alle 6-vuotiaat lapset pääsivät ilmaiseksi sisään.

Deutsches Museumin näyttelyt koostuvat pääosin erilaisten tekniikan ja tieteen alan saavutusten esittelyistä.

Heti alkajaisiksi ihastelimme veneitä - sekä pienoismalleja että ihan oikeita aluksia - eri vuosikymmeniltä. Yhdessä vitriinissä komeili suomalaisillekin tuttu Silja Europan pienoismalli.

Merenkulku-hallista jatkoimme ilmailun pariin. Oikeat lentokoneet, raketit ja helikopterit tuntuivat lasten lisäksi kiinnostavan erityisesti isiä :). Ilmailu-näyttely levittäytyi useampaan kerrokseen. Ylhäällä näytti olevan lennonjohtotornikin. Meillä oli mukana kuitenkin rattaat, joissa kuopus nukkui päiväunia, joten jatkoimme matkaa suoraan pääkohteeseemme, lasten omaan valtakuntaan Kinderreichiin.

Kinderreich on 3-8 -vuotiaille lapsille suunnattu näyttely, jossa kaikkeen saa koskea ja kaikkea saa itse testata. Tilasta löytyi mm. oikea paloauto, jonka ratin taakse oli jatkuva jono innokkaita palomiehen ja -naisen alkuja, vesialtaita ja -myllyjä, joissa sai uittaa veneitä, musiikkiosasto erilaisine soittimineen sekä lego- ja muita rakennuspalikoita. Testiryhmän 3-vuotias oli innoissaan etenkin paloautosta ja uitettavista veneistä. Tilasta löytyi myös eväidensyöntipaikka, wc- ja vaipanvaihtotilat sekä kuivaushuone vesileikeissä mahdollisesti tapahtuvien vahinkojen varalta :)

Lasten näyttelyn jälkeen kiertelimme vielä yleisnäyttelyssä. Juniori viihtyi hyvin sielläkin. Monissa vitriineissä oli painonappeja, jotka havainnollistivat esimerkiksi koneiden toimintaa; nämä nappulat olivat erityisen mieleisiä lapselle. Koko museota emme jaksaneet kiertää läpi, kun lounasaika jo painoi päälle.

Kerrosten välillä oli hiukan hankala liikkua rattaiden kanssa, sillä hissejä ei ollut mitenkään joka nurkan takana, eikä kaikkiin näyttelytiloihin ollut esteetöntä kulkua. Muilta osin museossa oli lastenkin kanssa mielekästä ja helppoa vierailla.

Lasten matkassa suosittelee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat