Vuosi sitten kävimme lasten kanssa Annantalolla silloin esillä olleessa ihanassa Saareen-näyttelyssä. Lapset tykkäsivät kovasti, kun tarjolla oli ihan erilaiset puitteet vapaaseen leikkiin. Mielikuvitus lensi leikki-ikäisten seikkaillessa välillä merikapteenina ja välillä sukellusveneen miehistönä. Tällaisia leikittäviä näyttelyitä on välillä tullut vastaan muuallakin, esimerkiksi Harakan saaren Vellamo-talossa oli kivasti rekvisiittaa merellisiin leikkeihin.

Muutama päivä sitten Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa on avattu 1001 tarinaa -näyttely. Innokkaina lähdimme tutkimaan, millainen on tämä Tuhannen ja yhden yön saduista innoituksensa ammentanut näyttely. Testiryhmään kuului tällä kertaa kahden aikuisen lisäksi kaksi lasta, 3- ja 4-vuotiaat ystävykset.


Taianomainen itämainen tunnelma veikin junioritestaajat heti mukanaan. Lapset seikkailivat kapeissa basaarisokkeloissa, keittivät teetä ja tarjoilivat hedelmiä, ihmettelivät värikästä lintupuuta, silittivät kamelia, etsivät aarretta pimeästä luolasta sekä leikkivät isossa, hienossa katosvuoteessa.


Palatsit, basaarit ja niitä ympäröivät muurit on rakennettu pääosin pahvista ja sisustettu asiaankuuluvasti itämaisilla matoilla sekä värikylläisillä tekstiileillä ja muulla rekvisiitalla. Näyttely on avoinna 12. huhtikuuta saakka ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelyyn liittyen järjestetään kahtena sunnuntaina, 30.3. ja 6.4., kaikille avoimet koko perheen työpajat. Suosittelemme lämpimästi ja kannattaa ottaa kaveri mukaan, niin leikki lähtee varmasti lentoon vauhdikkaasti kuin taikamatto :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat