Testiryhmä: 2 aikuista, 1 lapsi (2 kk)

Piipahdimme vauvan kanssa Ateneumin taidemuseossa kahvilatreffien yhteydessä. Ateneumin pääovista ei kannata yrittää rattaiden kanssa sisään, vaan hissillinen sisäänkäynti on toisella puolella rakennusta, Ateneuminkujalla. Vanhassa talossa on paljon portaita myös sisällä, joten katsoimme parhaaksi siirtää vauva kantoliinaan ja jättää vaunut narikkaan vahtimestarin valvovan silmän alle.

Tulipa sitten testattua ainakin, että Ateneumissa kaikuu. Kivasti kajahteli museon kiviseinien sisällä, kun parikuinen, kesken päiväunien herätetty lapsukainen parkaisi kiukkuisena...Sen verran merkitseviä katseita tuli muilta kulttuurinnälkäisiltä, että hyssyttely päätettiin hoitaa rappukäytävässä. Kun vauva oli saateltu takaisin höyhensaarille, loppuosa vierailusta sujui ihan mukavasti. Ateneumin näyttelytilat ovat aika laajat, emmekä tällä kertaa jaksaneet jatkaa enää perusnäyttelyyn, kun aikaa sai vaihtuvassa näyttelyssäkin kulumaan yksien päiväunien verran.

Ateneumin taidemuseo sopii retkikohteena isommille, eli eskari- ja kouluikäisille lapsille. Ajatus taaperoikäisestä juoksentelemassa vanhojen, arvokkaiden taideteosten keskellä kaikuvissa näyttelysaleissa kuulostaa hiukan...no, jännittävältä ainakin :). Ateneumissakin järjestetään lapsille ja perheille työpajoja, näihin voivat osallistua jo 3-vuotiaat yhdessä aikuisen kanssa.

Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥ ♥ ♥ 
Lasten kanssa liikkuminen: ♥    
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥   

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla