Tuleva palomies pääsi viettämään mieleistä päivää, kun teimme vierailun Vantaalle aurinkoisena lauantaina. Hakunilan kalliosuojassa majaansa pitävä Vaaralan VPK piti tiloissaan avoimet ovet ja me lähdimme katsomaan, mitä vapaapalokuntalaisen työhön kuuluu.

Jo heti pommisuojan ulkopuolella leikki-ikäinen pääsi tositoimiin. Tehtävänä oli sammuttaa rasvakattilan palo. Uutena vinkkinä palo sammutettiin, perinteisen kattilan kannen sijasta, uunipellillä. Uunipelti on kokonsa takia helpompi saada osumaan palavan kattilan päälle ja näin ollen palon sammutus onnistui hienosti lapseltakin.

Vaaralan VPK:n tilat sijaitsevat kalliosuojassa, syvällä maan alla. Jo pelkästään maan alle meno oli lapsista jännittävää, puhumattakaan uumenista löytyvistä paloautoista ja muista välineistä. Innokas leikkipalomies pääsi kiipeämään paloauton kyytiinkin ja mielikuvitus pääsi jälleen valloilleen.

Tilaisuudessa oli myös erilaisia ratoja, joita lapset ja aikuisetkin saivat kokeilla. Paloletku-pomppulinna oli mieleinen ja leikki-ikäinen tempaisi paloletkua eteenpäin niin kovaa kuin vain jaksoi. Myös taapero pääsi testailemaan pomppulinnan kimmoisuutta.  

Palomiesrata oli tehty niin aikuisille kuin lapsillekin. Leikki-ikäinen suoriutui radasta kunnialla läpi ja lopussa odottanut sammutustehtävä taisi olla kaikista mieleisin. Isin polvi alkoi yllättäen vaivata juuri kun rata piti suorittaa, joten leikki-ikäinen selviytyi tästä kisasta voittajana. 

Ahkeran kiertämisen ja ratojen jälkeen nautittiin hieman mehua ja pullaa, ennen kipuamista takaisin maan pinnalle. Matkalla pysähdyttiin jälleen istumaan muutamaksi hetkeksi paloautoon, mutta lopulta luonnonvalokin alkoi taas kajastaa.

Ulkona leikki-ikäinen sai kokeilla vielä uudemman kerran alkusammutusta, tällä kertaa ihan oikeaa vaahtosammutinta apuna käyttäen. Palo saatiin tälläkin kertaa sammumaan ja lapsen kasvoille levisi iso hymy.

Vielä lopuksi eräs vapaapalokuntalainen antoi lapsille kotitehtävän. Tehtävänä oli tarkastaa kotona palovaroittimien patterit. Meidän kohdalla tarkastus tulikin tarpeeseen, sillä puutteita havaittiin. 

Meidän perheessä on niin innokas palomiehen alku, että tuskinpa tämä palolaitos/VPK vierailu jäi meillä viimeiseksi. Ainakin marraskuussa järjestettävä Päivä paloasemalla -tapahtuma täytyy pitää mielessä.

Löytyykö teiltä innokkaita palomiehen alkuja? Entä oletteko muistaneet tarkastaa palovaroittimien paristot viime aikoina?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat