Kävimme esikoisen kanssa eräänä talvisena sunnuntaina pikaisella reissulla vehreissä maisemissa. Olimme nimittäin menossa kyläilemään ystävien luo Helsingin keskustaan ja kun kerrankin päästiin ajoissa liikenteeseen, päätimme poiketa samalla matkalla Töölönlahdella, Linnanmäen naapurissa sijaitsevassa Talvipuutarhassa.

Neljävuotiaamme on kova kalafani, joten kun mainitsin, että Talvipuutarhassa on myös kala-allas, ei poikaa tarvinnut kahta kertaa houkutella kasvihuoneretkelle. Talvipuutarha on helppo retkikohde, sillä se on avoinna ympäri vuoden tiistaista sunnuntaihin ja sinne on vapaa pääsy. Kesäisin Talvipuutarhassa toimii kahvio ja näin talvisin sinne tänne kasvien lomaan sijoiteltujen pöytien ääressä voi nauttia omia eväitä. Wc-tiloissa on huomioitu myös vaippaikäiset.

Odotusten mukaisesti altaassa uiskentelevat karpit olivat lapsen mielestä Talvipuutarhan parasta antia, mutta yllättävän kiinnostavia olivat myös eksoottiset kasvit. Talvipuutarhassa on kukkia sesongin mukaisesti, jouluna joulutähtiä ja hyasintteja ja pääsiäisenä narsisseja sekä tulppaaneja. Seuraavan vierailun Talvipuutarhaan voisikin ajoittaa pääsiäisen kukkaloiston aikaan.

Oletteko te tutustuneet lasten kanssa Talvipuutarhaan tai muihin trooppisiin puutarhoihin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat