Mun lempikohtauksia Simpsoneissa on jakso, missä Marge purkaa ruokaostoksia keittiössä ja toteaa miten mukavaa puuhaa se on. Ihan kuin saisi itseltään lahjoja! Olen aina tykännyt käydä ruokakaupassa ja molemmat lapset ovat olleet pienestä pitäen mukana kauppaostoksilla. Nyt töihinpaluun jälkeen olen huomannut kaipaavani muun muassa ruokakaupassa käymistä ihan mielettömän paljon, koska se on ollut yksi niitä perusarjen rutiineja. Ylipäätään omia rutiineja lasten kanssa on ikävä.

Meillä piti olla lauantaina leikkitreffit, mutta oikuttelevan sään ja Tyypillä edelleen jylläävän flunssan myötä päädyimme siirtämään treffit alkuviikkoon. Olin viikonlopun ylitöissä ja lauantaina töiden jälkeen suunnattiin tekemään viikon ruokaostokset Prismaan. Olikin ensimmäinen kerta allekirjoittaneella Prismassa kolmeen viikkoon. Lapset olivat kauppareissusta varsin hyvillä fiiliksillä, erityisesti bongattuaan sata ja kaksi leijuvaa vappupalloa. 

Silloin, kun itse olin muksu, muistan että vappupallot käytiin aina ostamassa vappupäivänä ilmapallomyyjältä. Pallojen hinnat vaihtelivat 40-80 markan väliltä ja tiesin jo tuolloin, että ei se halpaa lystiä ollut. Silti useimpina vuosina muistaakseni sen pallon aina sain. Seurustelumme alkuaikoina nykyinen aviomies osti minulle aina haluamani vappupallon vappupäivänä, kun olimme matkalla Kaivariin piknikille. Ja eurojen myötä pallojen hinnat kyllä kilahtivat pilviin! Halusin joskus vuosia sitten Nemoa etsimässä-muotopallon ja aviomies maksoi siitä silloin kovan tinkimisen jälkeen 40 euroa. Aikamoinen hinta yhdestä ilmapallosta. 

Vappupalloista taisi muutama vuosi taaksepäin tulla ns. markettikamaa. Tyyppi sai ensimmäisen vappupallonsa tietysti ensimmäisenä vappunaan vuonna 2012 ja tuolloin pallo ostettiin Prismasta hintaan 6,95 euroa. Viime vuonna Tyyppi valitsi itselleen ja Neidille mieluisat pallot ja pallojen kpl-hinnat olivat 3,95 euroa. Tänä vuonna kalleimmat pallot oli hinnoiteltu 12,95 euron suuruisiksi ja ne olivatkin jo kenties ennemmin leluiksi, kuin ilmapalloiksi suunniteltuja "käveleviä" palloja. 

Tyyppi valitsi itselleen tänä vuonna PP:n eli Pallo-Puhin. Neiti puolestaan valitsi isin avustuksella kissa-pallon, jonka takaraivoon on tatuoitu sanat Hello Kitty. Hintaa palloilla oli yhteensä 13,90 euroa. Kohtuuhinta verrattuna vapputorin hintoihin, mutta vapputorilla on aina tunnelmansa. Etenkin jos aurinko paistaa ja on oikeasti kevät. 

Ostetaanko muiden perheissä lapsille vappupallot ja jos, niin suositteko marketteja vai vapputoria?

Kommentit (3)

Kati's way blogi

Mulle oli tärkeää, et vanhin sai ainokaisena pallonsa aina vapputorilta. Sittemmin asia on muodostunut vähemmän tärkeäksi. Tokmannin 3.99€ pallo x 3 houkuttaa huomattavasti enemmän kun useamman kympin pallot torilla.

-pp_iida

On jännä kyllä miten tietyt perinteet tuntuu tärkeiltä siirtää omille lapsille. Kuten just tää vappupallon ostaminen torilta. Mutta on se vaan oikeasti aika järjetöntä maksaa pallosta monta kymppiä!

Miksiköhän foliopallot tulivat marketteihin vasta nyt eivätkä jo vuosia sitten...?

Sanna12345

Espoon ilmapallokeskuksesta olemme tehneet parhaat löydöt. Sikana valikoimaa ja halvat hinnat. Sieltä saa ostaa myös pelkkiä kuoria eli jos kotona on esim. se teknik magasinetin heliumpullo niin tulee pallot kyllä edullisiksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram