Töihinpaluun myötä olen alkanut kokkailla itselleni mukaan eväitä. Ruoanlaitto ja ajankäyttö hakee edelleen täällä toimivia rutiineja. Ei ollut ihan niin piece of cake-juttu, kuin olin ehkä ajatellut. Toisaalta tässä vielä totutellaan tähän uuteen arkeen, joten eiköhän tuo rutiini ruoanlaittoonkin vielä saada sujuvaksi. 

Ajattelinkin jakaa teille yhden meidän suosikki-salaatin ohjeen, jonka olen kauan sitten jakanut myös pinkissä blogissa. 

Ruokaisa maalaissalaatti

  • 1 pss makeaa Frisée-salaattia
  • 1 pieni tai ½ punasipuli
  • 1 punainen ja 1 keltainen paprika
  • rasia kirsikkatomaatteja / 3 isoa tomaattia
  • 1 pkt pekonia
  • 2-4 kananmunaa
  • 2,5 dl cous-cousia (keittämätöntä) + kanafondi-kuutio

Keitä kananmunat koviksi (itse keitän Nigellan ohjeen mukaan: kun vesi alkaa kiehua -) levy pois päältä ja antaa munien olla kuumassa vedessä levyllä 10 min -) kylmään veteen) ja leikkele pekonit palasiksi ja paista rapeiksi pannulla. Pekonin leikkaamista pieneksi helpottaa se että pekonipaketin laittaa ~20 minuutiksi pakastimeen. 

Lohko kuoritut munat. Keitä couscous ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja kuutioi paprikat. Lohko tomaatit. Huuhtele salaatti ja leikkaa pienemmäksi. Sekoita salaatin kylmät ainekset keskenään, lisää joukkoon pekonipalat sekä couscous ja sekoita salaatti. Asettele salaatin päälle kananmuna-lohkot.

Muistelen kuulleeni Mitä tänään syötäisiin-ohjelmassa, että mikäli ostaa pussissa olevaa salaattia, niin niitä ei ole tarpeen huuhdella. Mutta minä kyllä huuhtelen salaatit aina. 

Kustannukset: 0,89 € / salaatti + 0,30 € / punasipuli + 2,50 € / paprikat + 1,39 € / pekoni + 1,29 € / kirsikkatomaatit + 0,73 € / cous-cous ja kanafondi 0,33 € / kananmunat = 7,43 €

Tästä tulee aika reipas annos salaattia, joten annosta kohti kustannus ei todellakaan ole suuren suuri. Sen verran kallista on työpaikka-ruokailu, vaikka lounasetu onkin, että pääsääntöisesti suosin kyllä jatkossakin eväs-linjaa. 

Kommentit (4)

Arja - Kodin Kuvalehti

Hei, laitan tämän jakoon KK:n Facebookissa, sillä on hauska vinkata, miten paljon voi eväillä säästää. Varmaan moni niin jo tekeekin, mutta jos vaikka aiheesta heräisi keskustelua.

-pp_iida

Kiitos. Olen tekemässä muutenkin postausta pikapuoliin eväistä. :)

Vierailija

Muistan tosiaan tämän maalaissalaatin sieltä aiemmasta blogistasikin, mutta edelleen on kokeilematta :D Vaikka vähän samantyyppisiä couscous-juttuja olen omasta päästä väkertänytkin. Eli ensi viikon ruokalistalle laitetaan tämä! :)

-Ellu

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram