7.12: Havahdun hetkiseksi, jatkan omia unia. Aviomies surffaa kännykällä uutisia. 

7.44: Aviomies nousee lasten kanssa aamutoimiin ja minä saan vielä kääntää kylkeä. Näen unta hämähäkistä katonrajassa. 

8.31: Herään itsekin ja suuntaan aamupalalle alakertaan. Molemmat lapset ovat syöneet aamupalaksi mustikkapuuroa. Hyvä isi, kun on keksinyt tämän tavan upottaa super-foodia muksuille maistuvalla tavalla. Kuten joka aamu, juon puolisen litraa vettä, johon on puristettu puolikas sitruunaa ja syön aamupalaksi kaksi voileipää. 

9.02: Edellispäivän auringonpaiste on mennyttä ja ulkona sataa vettä. Tyyppi leikkii yläkerrassa Legoilla Fröbelit seurana ja Neiti ajaa hurruttaa roska-autolla edestakaisin olohuoneen ja keittiön väliä. Kiireetön aamu. 

9.50: Aika suunnata nokat ulos. Tyyppi pukee itse suht reippaasti ulkovaatteet päälle, mutta kurahousujen kanssa tarvitaan vielä apua. Äidilläkin on kumpparit, jotta voi pomppia tarpeen tullen lätäköissä.

10.12: Pohdin pihalla hetkisen aviomiehen kanssa mihin päin lähdetään, Tyyppi hihkuu innosta nähdessään ensimmäisen kuralätäkön ja Neiti painelee perässä. Selvä, lätäköstä lätäkköön-leikki? Hiekkalelukassi olalle ja 10 minuuttia myöhemmin olemme leikkimässä läheisen päiväkodin pihalla. Onneksi enää ei sada.

11.48: Aika lähteä kotiin päin kuraisten ja onnellisten (lätäköt + vesileikit = ♥) lasten kanssa. Kotimatkalla kävelemme Tyypin kanssa käsi kädessä (Neiti keikkuu isin sylissä) ja juttelemme missä kaikissa Fröbeleiden lauluissa lauletaan eläimistä. Tyyppi keksii ipi-uuden laulun, jota ei ole aiemmin mainittu: Lepakko. 

12.06: Lähdemme Tyypin kanssa vielä ennen lounasta käymään Lidl:ssä, sillä Neidin vaipat ovat loppu. Samalla käymme pikku-keltaisessa kaupassa (Alepassa) hakemassa tonnikalaa lasagnea varten sekä lapsille pillimehut saunaa varten. Tyyppiä väsyttää jo aika paljon ja Alepassa on pakko pikkuisen hölmöillä portin kanssa. 

12.43: Kotona aviomies on lämmittänyt lounaaksi pakastimesta Marinara-kastiketta ja keittänyt pastaa. Isi ja Neiti ovat jo ehtineet syödä, joten syömme Tyypin kanssa kahdestaan. 

13.11: Molemmat lapset ovat päikkäreillä, joten taidan katsoa Netflixistä Frendejä. Aviomies keskittyy analysoimaan artikkeleita, jotka liittyvät opintoihin. 

13.13: Televisiosta putkahtaa yllättäen sininen savu ulos enkä saa sitä takaisin vaikka kuinka puhkun ja puhisen. Aviomies ilmoittaa analysoivansa kaksi artikkeliaan ja lähtee sitten Giganttiin televisio-ostoksille. Irrotan television kaikki piuhat. 

13.22: Mietin hetken mitä tekisin ja kaivan laukusta pinon työjuttuja ja aloitan perehtymisen. 

14.28: Aviomies lähtee ostoksille. Sovimme, että 55 tuumaa uutta televisiota on enemmän, kuin riittävästi. Syön välipalaksi karjalanpiirakan ja appelsiinin. 

14.34: Tyyppi herää päikkäreiltä ja haluaa katsoa Muumipeikkoa ja Pyrstötähteä. Tyyppi jää siis katsomaan muumia yläkerran makuuhuoneeseen ja luen itse hetken vielä työjuttuja.

14.55: Koska Neiti yhä nukkuu, niin käyn kysymässä haluaisiko Tyyppi pelata muistipeliä. Kortteja on paljon, mutta Tyypin pelisilmä toimii hienosti. 

15.33: Aviomies tulee kotiin. Auton takapenkit ovat nurin, pelkääjän paikka on käännetty alas ja kuljettajan penkki vedetty niin eteen, kuin suinkin mahdollista. "No, vähän lipes..." -kuuluu kommentti. 

16.03: Ja näin löysi tiensä kepee 60 tuumainen uusi sisustuselementti meidän olohuoneeseen. Onneksi aviomies osti sen, koska minähän en todellakaan aio ostolakosta tällaisen(kaan) pikkujutun takia livetä. Neitikin herää päikkäreiltä.

16.12: Mimiä ja Kukua täytyy katsoa isin sylistä sillä aikaa, kun laitan lapsille päivällistä. Tänään molemmille munakkaat ja karjalanpiirakkaa. Dvd-laite ei ole enää yhteensopiva uuden television kanssa, joten päätän siirtää sen yläkertaan. 

16.32: Molemmat lapset ovat syömässä. Hoputan aviomiestä lähtemään juoksulenkille. 

16.48: Lapset haluavat katsoa telkkarista Jania ja Vuokkoa. "Äiti laita se, missä on punainen lelurobotti Äiti, miksi minulla ei ole punaista lelurobottia?"

17.05: Aviomies lähtee lenkille ja käyn näppäämässä saunan lämpiämään. Lapset katsovat vielä hetken telkkaria. 

17.15: Tyyppi ilmoittaa jälleen kerran ettei Neiti enää ikinä saa tulla hänen huoneeseensa. Yhteinen sävel leikeille löytyy Neidin huoneesta ja Primoilla rakennetaan tornia tornin perään. Ripustan märät pyykit ja kerään kuivat telineeltä. Dvd-soitin ei sovi myöskään yläkerran televisioon. Scart-liitäntä taitaa olla auttamattomasti vanhentunutta teknologiaa.

17.36: Lapsille kylvyt valmiiksi: Tyypille vaahtokylpy, Neidille ei. Sauna on viittä vaille lämmin. 

18.24: Pillimehut saunan jälkeen. *two thumbs up!*

18.56: Lapsille iltapalaa. Tyyppi haluaa karjalanpiirakan ja Neidille puuroa. Neiti katsoo Tyypin iltapalaa vähän sillä silmällä, mutta kun isi huomauttaa, että Neidillä sentään on iltapalaksi puuroa, niin johan alkaa lusikka heilua. Iltapalat uppoavat viimeistä pisaraa myöten. Aviomies kokkaa vielä tonnikalalasagnea seuraavaksi päiväksi.

19.22: Ihan vähän iltahulinointia ja lapset hammaspesulle. Neidille lyhyt iltasatu leppäkertun lempiväreistä ja Tyypille vähän pitempi iltasatu. Tänään luetaan suosikki-satu, eli se missä Puh syö liikaa hunajaa ja ahteri jää kiinni Kanin etuoveen. 

19.55: Tiltiksi vetää. Aviomies jatkaa vielä analyysien parissa. Katson Yle Areenasta jakson Poirot:ia. Ihan absouuttisen pakko maistaa pikkuisen lasagnea. Uunissa sulanut mozzarella... Nam. 

20.48: Ei auta. "Pakko mennä nukkumaan" kuten äiti-lepakko sanoo. Laitan pyykkipinot vielä kaappeihin ennen nukkumaanmenoa ja googlaan reittioppaasta järkevää yhteyttä aamuiselle työmatkalle. 

21.37: Light´s out ja hyvää yötä!

Nythän sitten jatkossa aviomies / isi on luvannut toimia vierailevana tähtenä blogissa näiden Meidän päivä-postausten osalta. :) Näinpä ollen ensi viikolla saatte lukea maanantain kuulumiset aviomiehen / isin toimesta. Täytynee muistuttaa miestä myös nappaamaan kuvia päivän aikana. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram