6.20: Aviomies herää kellon soittoon.

6.44: Aviomies lähtee töihin. Nukahdan vielä uudestaan.

7.22: Herään ja nappaan kännykästä 8 minuutin päässä siintävän herätyksen pois. Surffaan hetken Iltalehden sivuilla kurkaten mitä maailmassa on tapahtunut.

7.29: Aamutoimiin, avaan lasten huoneiden ovet, jotta molemmat saavat herätä rauhassa.

7.33: Molemmat lapset ovat hereillä. Tyyppi: ”Äiti, minä ja isi käytiin kylässä ampiaisen luona. Se surisi ja pörisi, mutta se ei yhtään pistänyt meitä. Sillä ei ollut siellä yhtään hunajaa, niin mä join sit vaan sellaisella kiemura-pillillä sen luona keltaista mehua. Ampiaiset ei tykkää yhtään punaisesta tai siitä mehusta, joka maistuu limpparilta.”

7.35: Lapset aamupusujen kautta aamupesuille ja alakertaan aamupalalle.

7.44: Tyyppi haluaa aamupalaksi herkkuleivän. Neidille tänä aamuna annos Talk-muroja banaanilla ja rasvattomalla maidolla. Molemmat saavat viimeiset D-vitamiinit tippoina (Tyyppi: ”Hyi hyi, kamalan makuista!!”), jatkossa molemmat saavat näitä Muumi-muodossa.

7.52: Äidille puoli litraa vettä puolikkaan sitruunan mehulla varustettuna. Yksi kofeiini-tabletti ja D-vitamiini. Tyypin suu käy lakkaamatta ja samaan aikaan aamupalan mutustamisen kanssa, jäbä selittää rakentamansa palapelin hahmojen toimia. Neiti pistelee banaania poskeen.

8.03: Aamupalat on syöty. Lapset pääsevät hetkeksi olohuoneeseen mellastamaan. Telkkari pysyy kiinni, kuten muinakin kerho-aamuina. Teen itselleni kaksi voileipää aamupalaksi ja samalla leikkaan Tyypille kerhoevääksi karjalanpiirakkaa ja omppua. Vesipullo, kerhotossut ja vaihtohousut vielä kerhoreppuun.

8.29: Pukemisrumba. Muutaman kerran saan Tyyppiä hoputtaa pukemaan, mutta suuremmitta kiukuitta vaatteet löytävät päälle. Näillä vilpoisilla aamuilla, kun pakkasta on pari astetta, on Tyypin pukeminen osoittautunut hieman haastavaksi. Toppatakki on nyt jätetty pois ja tilalle on tullut pitkähihainen + hupparitakki sekä välikausitakki, lämmin kauluri ja pipo. Tyyppi kun on sellainen aktiivitohottaja, että lämmin touhuissa aina tulee. Neiti lämpöpussiin takki päällä, tumput käsissä ja pipo päässä.

8.41: Tyyppi haluaa kerhomatkoilla jutella aina Fröbeleiden lauluista. Yleensä luettelemme vuoron perään missä kaikissa lauluissa lauletaan eläimistä. Harakka-loru, Leijonan metsästys, Vauvahai, Tiheässä pimeässä, Kolme rastasta ja niin poispäin. Ja voi sitä riemua, kun jompikumpi keksii jonkin uuden laulun, missä lauletaan eläimistä! Niin kuin tänään Tahdon lentää, jossa lauletaan muun muassa linnuista ja perhosista.

9.01: Tyyppi jää kerhoon ja lähdemme Neidin kanssa ruokaostoksille. Lidl:stä muun muassa salaattia, paprikaa, perunoita, ylikypsää kinkkua palana. Tyyppi on toivonut jo monta kertaa ruoaksi kinkkukiusausta.

9.12: Pienestä keltaisesta kaupasta (Alepasta) haetaan maitoa, sitruunoita, sipulia ja Tyypin toiveesta kirjolohikiusaus. Sellainen mikrotettava valmisruoka. Lidl:in peijoonit ovat nostaneet lohen kg-hinnan niin korkeaksi ettei lohifile mahdu enää tämän talouskuukauden budjettiin.

9.44: Reipas parin km:n mittainen kävelylenkki ruokaostoksilla kyllästetyillä rattailla kotiin toimii hyvin alkulämmittelynä ja vuorossa on Bikini HiiT-treenin core:ilu. Taustamusiikiksi Neidin Fröbelit eli muun muassa Vauvahai ja iBuu-iTai.

10.39: Treeni, pikasuihku ja venyttelyt ovat takana. Huh, häntäluu oli todella kovilla ensimmäisessä liikkeessä! Neidin mielestä tukkina pyörivä äiti on todella pelottava, joten tämä liike korvattiin Neidin mielestä, ei niin pelottavalla-liikkeellä. Laitetaan Neidin kanssa vielä pyykit valmiiksi koneeseen ja kömmitään Tyypin huoneen tunnelia päästä päähän.

11.02: Neiti syö pikku-välipalaksi karjalanpiirakkaa ja itse syön annoksen muroja, maitoa ja rasvatonta maitoa. Neiti ehtii myös hoitaa vauvaa ja hauvaa.

11.46: Lähdetään hakemaan Tyyppi kerhosta. Ulkona on aivan mielettömän upea ilma eli molemmille lapsille aurinkolasit mukaan. Muistutan itseäni siitä, että Tyypille täytyy ostaa uudet, tiukasti päässä pysyvät lasit. Ehkä Kidz Banz Retrot?

12.02: Tyyppi pääsee kerhosta, tuo mukanaan ihania pääsiäis-askarteluja. Vaatteet puetaan reippaasti, eväät on syöty. Toiselle kerho-ohjaajalle toivotetaan hyvää lomaa ja lähdetään kotiin. Matkalla kuunnellaan Fröbeleitä ja myös Tässä tulee Rölli-laulu, jonka tilipi-tappi-tippi-tappi jaksaa naurattaa.

12.31: Kotona lounaaksi molemmille kirjolohikiusausta kurkkuraasteella, annokset uppoavat hetkessä. Silppuan sipulin samalla, kun lapset syövät. Ystäväni tiedustelee olisinko kiinnostunut sadeasusta Tyypille koossa 110/116 cm. 

12.40: Tyyppi: "Äiti, tiiäksä mitä intiaanit on? Ne on sellaisia hyyppiä, joilla on sulkia päässä ja piippu suussa. Ne on ihan ihmisiä."

12.53: Neiti vaipanvaihdon kautta päikkäreille. Tyyppi etsii alakerrasta uutta palapeli-konettaan ja tulee sen kanssa ylös. Olemme sopineet, että omassa huoneessa saa puuhailla päivälevon aikaan hiljaisia juttuja ja palapeli-kone on tähän toimeen juuri sopiva. Napsautan pesukoneen päälle.

13.07: Surffaan hetken ja luen muutamasta blogista kuulumisia. Suunnittelen, että voisin luonnostella postausta edellispäivän kirppiskäynnistä, mutta päädyn sittenkin vain hetkeksi lojumaan sohvalle ja katsomaan jakson Simpsoneita (Homer kuvittelee peittävänsä hiljaisen kaasunpäästön kääntämällä radion kovemmalle – priceless).

13.48: Kuorin perunat, kuullotan pannulla sipulisilpun kera ja valmis kinkkukiusaus uuniin tunniksi pariksi hautumaan. Aviomies soittaa, ehtii kotiin vasta myöhemmin, sillä auto valmistuu huollosta vasta myöhemmin.

14.17: Luonnostelen kirppiskäynnin postausta. Tyyppi huhuilee huoneestaan ettei häntä nukuta ja hän haluaisi mieluummin katsoa äidin ja isin huoneessa Muumipeikkoa ja pyrstötähteä. Note 2 Self: dvd-soitin yläkerran makuuhuoneeseen.

15.08: Molemmat lapset ovat hereillä ja pomppivat vuorotellen vanhempien sängyllä. Neiti on aivan innoissaan, kun saa leikkiä yhdessä isoveljen kanssa. Katselemme digiboksilta Muumipeikkoa.

16.02: Ruoka-aika. Tyyppi: ”Tämä on minun herkkuruokaani.” Neiti puolestaan syö vähän. Jostain syystä Neidille ei päivällinen tunnu oikein maistuvan, ei maistunut edellisenäkään päivänä. Ruoan jälkeen molemmat mellastavat olohuoneen ja keittiön väliä ja leikkivät Tyypin keksimää: Mennään tapaamaan äitiä-leikkiä.

16.20: Aviomies ehtii kotiin.

16.45: Facebook-kirppiksellä myymäni dvd tullaan hakemaan. Aviomies passitetaan puolen tunnin lepotauolle. Leikimme lasten kanssa olohuoneessa, Neiti on edelleen aivan ihastunut edellispäivänä löytämääni omenan muotoiseen soittorasiaan. Tyyppi saa kunnian painaa soittorasian päälle kerta toisensa jälkeen.

18.34: Aviomies lähtee käymään Neidin kummisedän luona (ovat tekemässä poikien reissun Jenkkeihin loppukesästä). Neiti syö iltapuuron viimeistä lusikallista myöten. Tyyppikin syö iltapalaa. Luemme muutaman kirjan. Tyypistä näkee, että väsymys alkaa painaa, mutta Neidin kanssa löytyy ykskaks yhteinen sävel leikkiin eläinhahmoilla.

19.02: Molemmat muksut iltapesulle. Neiti taitaa arvata edessä olevan pian nukkumaanmenoajan ja raivari on sen mukainen. Vielä ei (taida) nukuttaa. Tyyppi sen sijaan oikein odottaa iltasatua ja nukkumaanmenoa.

19.19: Neiti unipussiin ja pulisemaan unikavereille. Tyypin kanssa luetaan iltasaduksi Muumien retki Hattivatti-saarelle ja sovitaan, että seuraavana päivänä voitaisiin katsoa jakso telkkarista. Tyyppi on valmis yöunille.

19.38: Luonnostelen kirppis-postauksen ja se valmistuu reilun tunnin myöhemmin. Lukemaan pääset täältä click click!!

21.05: Saunaan ja kaksi lasillista lonkeroa. Alkaa tehdä ihan järjettömän paljon mieli suklaata, mutta vaihtoehdoksi valikoituu voileipä. Jes, periksi ei anneta, vaan pidetään tiukasti kiinni niin treeneistä, kuin terveellisemmästä ruokavaliostakin. 

21.55: Vielä kolme jaksoa Seinfeldia ja hyvää yötä! 

 

HUOM: postauksen kuvat on napattu aiemmin. Oli niin tavallinen päivä ettei puhelimen kamera tainnut räpsähtää kertaakaan. 

Kommentit (3)

-pp_iida

Jake-tossut löytyivät Antalyasta. :) Olivat siis sieltä tuliainen.

Marinana

On kyllä tosi tyylikäs ratkaisu pienemmille lasten leluille tuo hyllykkö. Itse pitäisi keksi jotakin 10-vuotiaan pojan leluille, jotka eivät ihan pieneen laatikkoon enää mahdukaan :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram