Esittelin aikaisemmin tällä viikolla miten meillä (edelleen alituiseen) kasvava lasten leluvarasto pysyy järjestyksessä. Olohuoneen säilytysratkaisun voit kurkistaa täältä: click click. Tuota olohuoneen postausta laadittaessa molemmat lapset olivat päivälevolla, joten sen vuoksi postaus jakautui kahdeksi. Ja kaksi valitettavasti jakautuu vielä kolmeksi, sillä Neidin huoneesta otetut kuvat ovat niin järkyttävän rakeisia etteivät ole julkaisukelpoisia sitten millään. Kuvaillaan siis Neidin huonetta ihan oikealla kameralla puhelimen sijaan. 

Tyypin huoneessa (minne Neiti ei koskaan enää saa tulla!) ovat Tyypin lelut, eli isojen poikien lelut. Suurimmassa leikkisuosiossa taitavat tällä hetkellä edelleen olla Legot. Niitä meille onkin kertynyt aikamoinen määrä lyhyessä ajassa. Eikä ihme, sillä olen löytänyt itseni useamman kerran selaamassa Facebookin Lego-kirppisryhmässä olevia settejä. Duplot meillä löytyvät alakerrasta, mutta niillä Tyyppi harvemmin enää leikkii.

Tyypin tärkeimpiä aarteita ovat ehdottomasti tuo kuvassa näkyvä koripallokenttä. Fb-kirppisryhmässä huhuilun jälkeen se löysi meille tiensä (muistaakseni) Ilomantsista tai Kajaanista 32 euron hintaan. Myyjä oli aivan mielettömän mukava ja ennen postitusta etsi kenttään kuuluvan muutaman puuttuvan osan Ebaysta. Toinen aarre on tuo taannoin yhdessä Tyypin kanssa rakentamamme kilpa-autorata (click click).

Legot päätyivät väreittäin lajiteltuina IKEAsta ostettuihin Samla-laatikoihin, joihin ostettiin kannet erikseen. Jonkin aikaa pohdin näiden ja lukollisten laatikoiden välillä, mutta helppokäyttöisyys ajoi napsaustus-lukollisten ohitse. Ja hyvin ovat Legot näissä pysyneet! Laatikot on helppo pinota päällekkäin ja tosiaan tuo värilajittelu helpottaa ainakin äitiä, kun rakennusurakka on meillä Tyypin kanssa käynnissä. 

Tyypin pöydän toiselta puolelta löytyy kirjahylly. Eilen olimme äitini kanssa kiertelemässä pitkästä aikaa Jäähallin perinteisellä kirppiksellä ja kävimme myös pyörähtämässä Fidassa, jossa kanta-asiakkaat saivat tänä viikonloppuna kaikista tavaroista 50% alennusta. Ostan lapsille paljon satukirjoja ja kuten blogin Fb-sivuilla aiemmin mainitsin, niin kerään Disneyn Satuklassikot-kirjoja. Fidasta löytyikin uudenveroinen Nemoa etsimässä-klassikko alennushintaan 0,75 € Kirjassa on huikea kuvitus ja muutama sen verran pelottava aukeama, että kirja saa hetken odottaa ennenkuin päätyy iltasatu-lukemistoon. 

Tyypin sängyn päädyssä on ihana (lahjaksi saatu ♥) sininen leluarkku. Arkusta löytyy Tyypin joululahjaksi saama puinen junarata. Päällä asemaansa pitää Lego-poliisiasema (vuodelta 1993). 

Kun muutimme tähän asuntoon 2,5 vuotta sitten, olin aika kauhistunut vaatekaappien kunnosta. Tyypin huoneen vaatekaapit olivat ainoat, jotka olivat kaikin puolin hyvässä (ikäisikseen) kunnossa. Muiden makuuhuoneiden kaappien kanssa kyllä tuli tällä äidillä edellistä kotia (ja sen kaappeja) kova ikävä. Onneksi saimme tuolloin pätevän huoltomiehen/puusepän avuksi. 

Tyypin huoneessa on siis varsin reilusti kaappitilaa. Reunimmaisen kaapin alahyllyiltä löytyy Tyypin toinen junarata (Fisher Price Geo-Trax), johon löysin hyvällä metsästysonnella 2 vuotta sitten paljon osia sekä kauko-ohjattavia junia. Tavoitteena kun oli löytää jouluksi junarata kulkemaan joulukuusen ympäri.

Tällä lailla Tyypin huoneen lelut pysyvät järjestyksessä.

Jos tarve vaatisi, niin sängyn alle mahtuisi reilun kokoinen sängynaluslaatikko. Jostain bongasin myös vinkin siitä, että Legot voisi kätevästi säilyttää tällaisessa laatikossa. Toistaiseksi sängyn alla kuitenkin pitää majaansa vain äidin vanha Vahti, joka pitää huolen siitä ettei sängyn alla ole eikä sinne tule mörkölöisiä tai herra Ketaroita.

Tyypin huoneen järjestys heitti muuten kuperkeikkaa helmikuun alkupuolella erään hämä-hämä-häkin johdosta. Voit kurkata tämän postauksen aiheeseen liittyen halutessasi tästä click click.

Kommentit (8)

Alisa

Moi, 

Meillä on niitä Legon omia isojen legopalikoiden näköisiä säilyttimiä. Ne saa ihanasti päällekäin ja kun laatikon väri natsaa sisällön kanssa, on helppo löytää oikeat palat. Vastaavasti ukkelit ja niiden osat on semmosessa legoukkelin pään näköisessä säilyttimessä. 

-pp_iida

Ne on tosi sööttejä ne palikoiden muotoiset säilytysrasiat, mutta kun niiden hinnat ovat turhan korkealla. Katselin Jollyroomista ja Lekmeristä että lähtöhinnat olivat sieltä 13 eurosta ylöspäin. Sisäinen piheys iskee täällä jälleen... :)

Nainen_76

On vaikea ymmärtää missä kohtaa tämän päivän vanhemmuus on eksynyt niin paljon, että ollaan tilanteessa, että lapsille ostetaan lähes joka viikko leluja. Oli ne sitten kierrätyskeskuksesta tai ei, niin miksi ajattelet äitinä, että lastesi pitää saada usean kerran kuukaudessa vaatteita, leluja ja kirjoja. Silloin kun omat lapseni olivat alaikäisiä tämän tyyppisiä muistiaisia sai syntymäpäivinä, nimipäivinä ja jouluisin. Eikä se ollut rahasta kiinni. Miten he oppivat arvostamaan mitään, kun heille kannetaan tavaraa ovista ja ikkunoista? Olisi mielenkiintoista lukea miten teidän arkenne muuttuisi, jos olisit vaikka 6 kuukautta ostamatta mitään muuta kuin ruokaa. Jotenkin tuntuu, että shoppailu on nykyäitien harrastus. Ei voi tuon ikäiset lapset oikeasti tarvita tuollaista määrää tavaraa. Kiinnostuin blogistasi, kun annoit vinkkejä arkimenojen säästämiseen, mutta blogissa ostetaan koko ajan. 

-pp_iida

Kiitos kommentistasi. Blogissa tosiaan pyörii paljon ostoksia ja olen myös kiinnittänyt huomiota siihen, että viime viikkoina ostoksia olen tehnyt aika paljon. Luulen sen osaltaan liittyvän siihen, että olen pian palaamassa töihin ja kohta ei todennäköisesti tule olemaan liiemmälti aikaa (eikä kenties haluakaan) tälle kirppisharrastukselle. Toinen syy löytyy varmasti omasta lapsuudesta, kun ei ollut rahaa ostaa tai saada leluja, niin niitä ehkä sen vuoksi tulee nyt hankittua herkemmin omille lapsille. Koska nyt se on mahdollista.

Tuo 6 kuukautta ostoslakossa voisi olla todella mielenkiintoinen kokeilla. Mutta ihan siihen en pysty venymään, koska pituutta venähtänyt Tyyppi tarvitsee kesäksi vaatekaappiin täydennystä. Mutta otan heittämäsi haasteen vastaan ja kokeilen ostoslakkoa kahden kuukauden ajan 1.4.16 alkaen. :)

EDiT!!

Kiinnitin tosiaan nyt vasta huomiota ajatukseesi eksyksissä olevasta vanhemmuudesta. En ole tästä kanssasi ihan samaa mieltä. Koska olen pitkään ollut kotona lasten kanssa, etsin ja kyllä myös ostan mieluisia vastaan tulevia leluja ja vaatteita kirppiksiltä lähes viikottain. Ja hei kyllä, kirppisshoppailu on todella minun keinoni rentoutua! Blogissa esittelyssä olevat jutut on muuten monesti ostettu aiemmin, eikä sillä samalla hetkellä, kun ne blogissa tai blogin fb-sivulla esiintyvät.

Kirppisten suhteen ongelma tahtoo olla vähän sellainen, että ostopäätös täytyy tehdä samalla hetkellä, kun se houkutteleva juttu tulee vastaan. Leikin paljon lasteni kanssa ja myönnän kyllä avoimesti, että rakennan mielelläni kivoja leikkejä myös itselleni mieluisilla leluilla. En näe siinä ongelmaa enkä myöskään ymmärrä miten se liittyy vanhemmuuteen. Jos ostaisin esimerkiksi vaatteita vain ja ainoastaan merkkipäiviksi, niin kasvavilla lapsilla (joskin Neiti on piiiitkään ollut kokoa 74/80) saattaisi olla aika tyhjät vaatekaapit synttäreiden ja joulun lähestyessä. Mieluummin ennakoin ja ostan tilaisuuden tullen, kun kävelen vaatekauppaan H-hetkellä.

Shoppailija Luomasta :)

Onko oikeasti perusteltua todeta, että vanhemmuus on eksyksissä, jos ostaa lapsilleen leluja. Ny täytyy kyllä sanoa itse 4 vuotta kotiäitinä viettäneenä, että kun lapset eivät ole päiväkodissa ja heidän pääasiallinen leikkipaikkansa on oma koti ja sen piha niin musta on melko kivaa ja luonnollista, että heille hankitaan mahdollisuuksien rajoissa sinne erilaista tekemistä. Varsinkin jos ostokset tekee kierrätysmeiningillä ja ostaa sellaista mikä oletettavasti kestää lapsen matkassa iän karttuessa pitkään, kuten legot, niin en kyllä ymmärrä tätä ollenkaan. Ylipäätään on minusta melko posketonta vetää johtopäätöksiä jonkun vanhemmuudesta ostokäyttäytymisen perusteella. Huoh. 

-pp_iida

Hei kiitos!! ♡

Jouduin lukemaan tuon yllä olevan kommentinkin uudestaan ja tosiaan jätin täysin huomioimatta kommentoijan ajatuksen siitä, että vanhemmuuteni olisi hukkateillä sen perusteella, että ostan leluja lapsille. Jos ostokäyttäytymisen perusteella voidaan vetää tällaisia johtopäätöksiä, niin ehkä sitten nykymaailmassa aika moni kotiäiti tosiaan etsii itseään ja sitä vanhemmuutta. Onkohan niin, että jos shoppailee kauppakeskuksissa eikä kirppiksillä, niin vanhemmuus on enemmän vai vähemmän hukassa? Vanhemmuus ei vain valitettavasti taida kuulua minkään ostosparatiisin valikoimaan.

Vakkarilukija rapakon takaa ;)

Voi apua! Siis ennemmin ostan lapselleni kirpputorilta vastaan tulevia EDULLISIA leluja, vaikka kahta kokoa EDULLISIA isompia vaatteita kaappiin kasvua odottamaan ja EDULLISIA kirjoja jos mukavia sellaisia sattuu eteen tulemaan, kuin POLTTAISIN TUPAKKAA tai KÄVISIN BAARISSA ja jättäisin lapseni hoitoon. Yhtäkään yötä ei kukaan lapseni ole ollut muualla, että minä pääsisin baariin rällästämään tai saisin "omaa aikaa". Myös minun oma aikani on kirpputoreilla ja se on paikka jossa aivot voi oikeasti jättää narikkaan ja saan rentouduttua. Meillä ainakin lähtee kiertoon vauvasemmat /syrjään jäävät lelut, eikä surkutella rikkinäisten lelujen roskiin heittämisestä. 

On myös ihana huomata kun tarvitaan isommat kurahousut, niin ei muuta kuin vintille katsomaan ja sieltä löytyy kokoa isommat 2e:n kirpputorilta ostetut uudenveroiset kurikset. Ei muuta kuin pienet kirpputorille 3e:lla ja uudet käyttöön. Voitan 1e ja saan vielä noiden isompien hinnan takaisin. Vielä kun myyn ne niin sillä hinnalla saan seuraavan koon kurikset maksuun :) Mikäs sen luontoa säästävämpää kuin tämä? Olisi kamala ajatella, että joutuisin menemään kauppaan ostamaan lapselleni 20e:n kurahousut - HUHHEI! Ja vielä heittäisin nuo vanhat käyttökelpoistet kurahousut roskikseen.

Ja tiedätte varmaan kuinka kiehahtaa aina kun kirjakerhoista soitellaan?? Kaikki myyjät eivät vain tajua, että minä KIERRÄTÄN ja ostan kirjat kirpputorilta. Kirpputorilta tekee usein erittäin hyviä ja edullisia, uudenveroisia 0,50e-2e:n kirjalöytöjä. Miksi maksaisin uusista kirjoista viimeisen hinnan? Nyt lapset saavat myös itse katsoa kirjoja eikä meillä suututa jos kirjasta vahingossa repsahtaa luukut tai sivut, sitten saavat mennä roskikseen ja hyvällä mielellä ostetaan uusia kirjoja - KIRPPUTORILTA. Meillä tavarat, vaatteet ja kirjat tulevat käyttöön, ei kaunisteluun ja katseluun.

Monet vaatteet myös kestävät kirpputorilta ostettuna pidempään kuin kaupasta ostetut. Sillä kun ostan vaatteen kirpputorilta on se jo monta kertaa pesty ja edelleen kuosissaan, tiedän sen pysyvän myös meillä kuosissaan ja ehkä tämä sama vaatekappale löytää itsensä kirpputorille jäädessään pieneksi. Jos ostan uuden vaatteen, voi olla, että ensimmäisen pesun jälkeen saumat kiertää ja paita on aivan nukkavieru. Saati jos vaate pieneneekin tai venähtää pesussa ihan muodottomaksi, sinne meni 19,95e yhteen-kahteen käyttökertaan. Luontoäitikö kiittää???

Itse olen myös elänyt lapsuuden jossa perin isosiskojeni vaatteet rintaliivejä myöden. Menin töihin jo 14-vuotiaana, jonka jälkeen jouduin omalla rahallani ostamaan kaiken sukista lähtien. Nyt haluan antaa lapsilleni edes vähän arjen iloja, vaikkakin kirpputorilta ostettuna. Meillä lapset EIVÄT SAA LAHJAKSI VAATTEITA, ei IKINÄ - se jos jokin on perusoikeus!  Eri asia jos pehmeä paketti tulee sukulaiselta tai lapsi toivoo itse jonkun kalliimman merkkihupparin tms. Meillä syntymäpäivä ja joulu ei mene "yliostamiseen" vain sen takia kun on juhlapäivä, vaan silloin UUDET kaupasta ostetut lahjat saadaan lahjapaperiin paketoituna. Ei ainakaan omille lapsille ole tämä kirpputorilta lelujen, kirjojen ja vaatteiden ostelu syönyt juhlapäivien hohtoa. Kyllä joulusta ja synttäreistä nautitaan ja iloitaan ihan samalla tavalla kuin minä aikoinaan. Meillä ei kaupassa eikä kirpputorillakaan jäädä kinumaan tikkaria tai pikkuautoa jos ei nyt ole herkkupäivä tai kaapit on pullollaan autoja. Joten eivät nämä lapset saa kaikkea mitä haluavat vaikka äiti sattuukin toisinaan löytämään useimmin leluja kirpputorilta ja välillä on aikoja ettei leluja tule pitkään aikaan.

Jatkahan samaan malliin blogisi pitämistä, sillä meitä ihmisiä ja KULUTTAJIA on erilaisia. Mikään ei ole kaikkien mielestä oikea tapa kasvattaa lapsia, vaan juuri minun oma tapani kasvattaa OMIA lapsiani on minun oikeuteni. Kerran täällä eletään ja nautitaan tästä elämästä täysin siemauksin juuri niinkuin itse haluamme. Kerran lapsemme ovat pieniä ja harva meistä katuu näitä kierrätettyjä päätöksiä vanhempana. Elämä on tänäpäivänä niin arvaamatonta ja karua, että itse ainakin nautin omasta elämästäni juuri tällaisena kuin se on. KUKAAN, ei kukaan voi tulla sanomaan kuinka ihmisen pitäisi kuluttaa tai kuinka usein lapselle sopii antaa leluja. Meillä kasvatetaan lapsia juuri niinkuin itse parhaaksi näen ja toivon, että lapsistani kasvaa kuuliaisia, muita huomioonottavia lapsia, jotka eivät ole katkeria siitä, että jäivät lapsena paitsioon jostakin tai joutuivat kulkemaan liian pienissä housuissa koulussa.

Elämä on ja mopolla pääsee. Joten eiköhän kaikki tee kuten parhaaksi näkevät ja porskuttavat onnellisesti eteenpäin. PISTE!

-pp_iida

Hei ja KIITOS kommentistasi. :) Puit niin täysin osuvasti sanoiksi, mitä juurikin itse kirppistelyllä ja kierrätyksellä tavoittelen niin itseni, kuin perheenikin kannalta. ♡♡♡ Aurinkoista kevättä sinulle!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram