Sain postaus-toiveen siitä, miten meillä (alituiseen) kasvava leluvarasto pysyy järjestyksessä. Voin kuulkaa kertoa, että kun nämä kaksi mellastavat menemään, niin harvemmin lelut ojennuksessa ovatkaan! Iltaisin kuitenkin pyritään aina keräämään lasten kanssa lelut paikoilleen. Esittelen lasten huoneiden säilytysratkaisut omassa postauksessaan, sillä tällä hetkellä molemmat taitavat onnistuneesti olla päiväunten mailla! 

Meillä on olohuoneessa lelujen säilytys-ratkaisuksi muodostunut IKEAsta ostettu 4-lokeroinen Kallax-hylly, joka on sijoitettu vaakatasoon. Lokeroissa on Dröna-laatikot, joihin uppoaa varsin reipas määrä leluja. Nyt jos päättäisin, niin valitsisin todennäköisesti laatikoiden väriksi jonkin toisen, kuin valkoisen. 

Alunperin nämä laatikot oli jaettu molempien lasten omille leluille. Tyyppi oli nimittäin taannoin varsin mustasukkainen ja kaikki hänen lelunsa olivat vain ja ainoastaan hänen lelujaan. Ja Neidin lelut puolestaan Neidin leluja, mutta sellaisia, joita Tyyppi sai oman mielensä mukaan lainata ihan koska vain. Nyt alakerran laatikoissa on molempien lasten yhteiset lelut ja molempien omat lelut puolestaan ovat molempien omissa huoneissa. 

Lelulaatikoista yhdessä ovat kaikki Duplot (miten niitä onkin tuollainen määrä?), yhdessä puiset rakennuspalikat ja helpot iso-palaiset ja nuppipalapelit. Kahdessa viimeisessä laatikossa onkin sitten sekavaa seurakuntaa. Erikseen ovat sitten lautapelit ja haastavammat palapelit, joiden palaset ovat varsin helposti sohvan alle sujahtavaa laatua. Meillä on alakerran senkin reunakaappi ns. pelikaappi. Toistaiseksi Neiti 1v 7kk on kuitenkin päättänyt hankaloittaa pelien siellä säilyttämistä. Neiti kun on vielä lautapelien sääntöjen ja peliosien suhteen varsin, sanotaanko luova pelaaja. 

Niinpä lautapelit ja osa palapeleistä on toistaiseksi Neidin pienten uteliaiden sormien ulottumattomissa leikkikeittiön päällä, mistä Tyypin on kuitenkin helppo käydä halutessaan penkomassa haluamansa peli. 

Näin meillä säilytetään olohuoneen leluja. :) Huomautettakoon, että lapset olivat sunnuntaina mummulassa ja ehdimme hyvin imuroimaan ja siivoamaan ilman yli-innokkaita apulaisia. Meillä nimittäin todellakin harvemmin näyttää olohuone niin siistiltä, kuin näissä kuvissa. Ihana arkirealismi. ♥

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram