6:57 Häh, mitä tapahtui. Vaimo on vissiin jo lähtenyt töihin, kun ei sitä sängyssäkään enää näy ja talo on aivan hiljainen. Lapset ilmeisesti nukkuvat vielä. Pitäisikö itsekin. Ei taida enää onnistua. Vaikka nukuin vain 40 minuuttia pidempään kuin vielä viime viikolla töissä käydessäni, olo on jotenkin levänneempi. Johtuu varmaan siitä, etten herännyt yöllä kertaakaan, toisin kuin työaamuina. Jotenkin se työelämä ilmeisesti stressaa omassa pääkopassa siten, että – kuten Fingerporissa sanotaan – unen laatu on ollut heikkoa ;-) Ei siis kuitenkaan viime yönä.

Ääääää!!!! Se oli neiti, nyt taitaa olla hätä. ÄääääÄÄää!!! Seuraavasta on jo pakko mennä. Kuuluuko enää mitään? Ei kuulu. No selataan tässä hetki nettiä puhelimesta, 7:30 on kuitenkin pakko herättää lapset, koska tyypillä on kerhoaamu. Mitäs maailmalla on tapahtunut? Aggressiivista verosuunnittelua, varojen piilottelua ja monimutkaisia yritysjärjestelyjä Panamassa, kertoo Yle maailman suurimpaan tietovuotoon perustuen. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Juttua on valmisteltu huolella. Pakko katsoa MOT illalla. No niin, nyt lapset heräsivät. Aika itsekin nousta.

7:35 Yläkerrassa vaihdettu neidille vaippa ja omat aamutoimet hoidettu. Aika siirtyä alakertaan. Keitetääns kolmet puurot: yksi annos monivilja-Nalle –puuroa maitoon tehtynä neidille ja kaksi annosta kaurapuuroa veteen tehtynä isille ja tyypille. Tyyppi auttaa sekoittamisessa. Helpostihan tämä kahdestaan sujuu. Silti täytyy myöntää, että jo alkaa pieni vanne kiristyä pään ympärillä, kun muistan, että aikaa kerhoon lähtöön on vain noin tunti ja syöminen, kerhoeväät, hampaiden pesu ja pukeminen ovat kaikki vielä tekemättä. Autollakaan ei voi mennä, kun lasten turvaistuimet on eteisen lattialla ja niiden laitossa kestää väkisin. Olipa hyvä, etten laittanut niitä illalla paikalleen...vedä henkeä, juo se kahvi puuroa sekoittaessasi ja etene yksi asia kerrallaan.

8:47 Ulkona kuitenkin ajoissa ja vaunuilla liikkeelle. Tyyppi kävelee käsi kädessä ja haluaa keskustella Fröbelin palikoiden eläinlauluista. Muutama muistuu mieleen. Autolaulujen kanssa on jo vaikeampaa.

8:57 Kerhossa. Täälläkin järjestetään kuulemma kehityskeskustelut ja pitäisi varata aika. No ensimmäinen eli ylihuominen aika on näemmä edelleen vapaana, joten se sitten. Katsotaan myöhemmin miten käytännön järjestelyt onnistuvat. Tyypille vielä hali ja Neidin kanssa Lidl:in maitohyllyn kautta kotiin.

9:30 Kotipihalla.

Nyt onkin Neidin kanssa 2,5 tuntia kahdenkeskistä aikaa. Tehdäänpäs lumen levitystöitä takapihalla, jotta saadaan nekin sulamaan nopeammin. Samalla tulee juteltua 10 minuuttia naapurin kanssa. Lumityöt on tehty ja Neiti oli innoissaan kun kokkareita lenteli ympäri pihaa. Viedäänpäs sitten roskat. Neiti tulee mukana ja kävely sujuu jo koko ajan vakuuttavammin. Nyt jutellaan äskeisen naapurin vaimon kanssa ja sen jälkeen samassa paritalossa asuvien naapurien kanssa turistaankin jo 30 minuuttia. Näemmä vaimokin on turissut naapureiden kanssa, koska kaikki tietävät isin jääneen kotiin. Neiti vähän vierastaa. Tavataan turistessa uusikin naapuri.

10:55 Sitten laittamaan autoon lasten turvaistuimet takaisin paikoilleen ja sisälle syömään välipalaa. Tällä kertaa neidille viinirypäleitä ja isille kahvia ja voileivät. Molemmat ovat tyytyväisiä. Neiti katoaa olohuoneeseen omiin leikkeihinsä, itse viimeistelen eilen illalla laatimani lyhyen analyysin tämän päiväiselle valtsikan johtamisen perusteiden sivuainekokonaisuuden tunnille. Neiti tulee syliin perhosen pesuhetki –kirjan kanssa. Luetaan se. Neiti katoaa taas olohuoneeseen. Lähetän analyysin. Oho, enää 20 minuuttia aikaa ehtiä kerhoon. No niin, tietysti nyt se pukeminen ei neidille maistu todellakaan…ei siis todellakaan, selkää vaan kaarelle ja selälleen lattialle. Isillä menee kohta hermot. Onneksi liikutaan autolla, niin ei tarvita kummoista varustusta.

12:15 Kotiuduttu kerhosta takapihalle ihmettelemään pihalle levitettyä lunta. Kerhonohjaajien suositus oli, että 30 minuuttia olisi hyvä rauhoittaa kehityskeskustelulle. Pystyisiköhän oma äitini auttamaan järjestelyissä? Soitan ja kysyn. Pystyy, loistavaa, iso kiitos siitä. Osallistuvat isovanhemmat ovat kyllä sellainen selkänoja, että helpottaa uskomattomasti. Ajatus katkeaa, kun Tyyppi vetää kolmannet lipat pihalle levitettyn ja melko sulaneeseen lumeen puutteellisessa ulkovarustuksessa. Autolla kun tultiin, niin ulkohousut laitoin kassiin. Samaan aikaan Neiti repii koristekukasta viimeisenkin kukan irti.

Eikös siinä ollut vielä äsken kolme jäljellä? Ai yksi onkin Tyypin kädessä. Roskiin siis tuokin. Voisi mennä hermot, mutta onneksi söin sen voikkarin. Nyt syömään eilen tehtyä tonnikalalasagnea ja sitten lapset päikkäreille.

13:10 Lapset päikkäreillä. Itse käväisen ulkona kun huomaan, että naapuri jota en ole nähnyt pitkään aikaan, nauttii myös auringosta. T-paidassa pärjää ihan hyvin terassilla noin 10 minuuttia, kun aurinko paistaa. Sitten sisään ja laatimaan uutta artikkelianalyysia johtamisen sivuainekokonaisuuden toista moduulia varten, aiheena tällä kertaa erilaiset verkostot.

13:50 Artikkeli luettu ja alan työstää analyysiä. Tyyppi huutelee yläkerrasta, ei näemmä nukuta. Levätä kuitenkin täytyy, koska iltapäivällä on luvassa tempputemmellystä Espoon Telinetaitureiden 4-6 – vuotiaiden ryhmässä. Katsoisiko muumia isin ja äidin sängyssä pikkutelkkarista? Joo. Ei kun sinne siis. Itse jatkan analyysin parissa.

15:00 Tyyppi huhuilee yläkerrassa, olisi valmis tulemaan alas. Tietokone kiinni ja siirrymme lautapelien pariin. Olisiko nälkä? Ei ole. Ok, syötän puolikkaan appelsiinin ja banaanin kuitenkin. Pelataan samalla kaksi erää tikapuupeliä. Tyyppi voittaa molemmat. Hyvä niin. Yksi erä Kanin loikkaa, sekin menee juniorille.

15:30 Neiti herää, kun vaipassa on sellainen tuutti, että tuoreempi isä olisi ihmeissään. Vaippa vaihtoon ja syömään. Tarjolla lohipyöryköitä ja pastaa. Tyypilläkin on nälkä. Note to self: älä aja enää tuohon miinaan, että kysyt halukkuutta syömiseen ja toimit saamasi vastauksen mukaan. Molemmille lapsille siis ruokaa.

16:00 Vaimo palaa kotiin. Lapset ovat innoissaan. 

16:30 Pakkaan Tyypin, eilen vaihtoon menneen telkkarin ja vanhaksi jääneen DVD – soittimen autoon. DVD jäi vanhaksi, koska uusissa telkkareissa on paljonkin juttuja, mutta ei enää paikkaa Scart –liittimelle. No joku saa siitä hyvän soittimen kierrätyskeskuksesta pieneen hintaan.

16:50 Tempputemmellyksessä. Tyyppi on innoissaan. Ei malttaisi millään odottaa penkillä, vaikka varoitan, että lähellä voltteja hyppivät tytöt voivat tulla niskaan. Kerron, että katson alkuverryttelyt ja käyn välissä viemässä telkkarin ja DVD:n kierrätyskeskukseen. Alkuverryttelyssä on hieno temppurata ja rapuhippaa. Tyyppi vielä vähän hakee paikkaansa eikä malta koko aikaa keskittyä ohjaajan ohjeisiin, mutta intoa riittää ja se on pääasia.

17:30 Telkkari ja DVD viety kierrätyskeskukseen, auto tankattu ja ehdin vielä soittaa kaverillekin noin 10 minuutin puhelun.

17:45 Tyyppi pääsee tempputemmellyksestä ja saa voimistelijapassin. Tiedustelen vetäjältä, miten meni ja saan vastaukseksi, että tyyppi pysyy hyvin menossa mukana.

18:15 Takaisin kotona, Tyyppi on vieläkin ihan fiiliksissä ja tekee kuperkeikkoja sohvalla. Menee myös takaperin, kun isi vähän auttaa. Äidin kanssa leikkiminen on molemmista lapsista superkivaa.

19:00 Iltapuurot lapsille. 

19:15 Lasten hammaspesut ja iltasadut. Isi hoitaa hampaat ja äiti satuilun. Puh taitaa jäädä taas takamuksestaan kiinni Kanin koloon.

19:30 Lapset nukkumassa, joten eikun takaisin verkostomallien analyysien pariin. Niitä on vielä puolitoista tehtävänä. Kaksi sivua per analyysi, riviväli yksi. Huh-huh. Ei jaksais millään, kun ei enää kahviakaan viitsi tähän aikaan juoda, mutta on ne tehtävä.

22:00 Vaimo menee nukkumaan. Itse pakerran vielä viimeistä analyysia.

23:30 Analyysit ovat valmiina, tosin ne pitää vielä huomenna oikolukea. Päässä surraa ihan vähän, kun on tullut taas läppärin ruutua tuijotettua ihan huolella. Sitähän ei todellakaan suositella ennen nukkumaan menoa. Näytön sininen valotaajuus ilmeisesti sotkee elimistöä ja unen laatu heikkenee. Pakko relata vähän ennen sänkyyn siirtymistä.

23:40 MOT auki telkkarista, jonka valotaajuus on ilmeisesti vähemmän haitallinen. Sukellan verotuksen kiertämisen ihmeelliseen maailmaan. Nordea saa kuulla kunniansa. Viikon päästä kuulemma myös muita suomalaisia nostetaan tikun nokkaan.

Kuva: Pixabay

00:25 Telkkari suljettu, hampaat pesty, muut iltatoimet suoritettu ja nukkumaan.

 

 

Kommentit (4)

Veera

Kiitos tästä! Hauska saada isänkin näkökulmaa lastenhoitoon. :) Ajatelkaapa, miten erilaista elämää nykyisät viettää kolmenkymmenen vuoden takaiseen. Mun isä ei ainakaan osallistunut lastenhoitoon juuri ollenkaan, puhumattakaan, että olis jäänyt kotiin meitä hoitamaan! Mun isä on kyllä aika vanhakin, oli jo yli neljänkymmenen kun synnyin. Ehkä vähän nuoremmat on jo enemmän osallistuneet. Mutta silti, maailma on vähän muuttunut, onneksi tässä asiassa parempaan suuntaan. :)

-pp_iida

Isi kiittää. Ja kyllä meillä ainakin koko perhe on ihan super-onnellinen, kun isi aktiivisesti osallistuu kaikkeen. Omalla kohdallanihan vanhempani erosivat jo ennen syntymääni, joten senkin vuoksi on ihanaa seurata miten hyvä suhde lapsilla on isäänsä ja isällä lapsiinsa. 

mimmi

Hyvä isi! Kuvittelen itseni kärpäseksi kattoon ja hykertelen hiljaa sisäänpäin.

allikalliolla

Hauska! Kiva, että kovin naisvaltaiseen blogiin on uskaltautunut mies. Peukku sille! :)

Eipä lapsiperheen arki välttämättä kovin paljon eroa, onko vetovastuussa äiti vai isä. Samat rutiinit ne on vietävä läpi. Arjen iloja toivottaen sekä äidille töihin että isälle vaihteeksi kotiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram