Töihinpaluu koittaa ensi viikolla. Ihan super-omituista: ensi viikon perjantaina minä olen takaisin työpöydän ääressä ja aviomies lasten kanssa kotona. Käynnissä on kova päänsisäinen organisointi siitä, miten saada luotua kaksi rytmitystä niin toimiviksi tulevien 4 kuukauden aikana, että rytmit ja rutiinit soljuvat sujuvasti myös sitten, kun lasten päiväkotirumba alkaa elokuussa. Toinen näistä rytmityksistä on ruokahuolto ja toinen kotityöt. Olisi varsin helppoa vaan heittäytyä työssäkäyväksi ja luottaa siihen, että se kotona oleva vanhempi hoitaa nämä hommat nyt vuorollaan. Mutta minunkaltaiselleni suorittavalle persoonalle se on täysin mahdotonta, kun tulevaisuudessa siintää kuitenkin molempien vanhempien töissäkäynti ja lasten päiväkotiarki. Parempi siis ennakoida ja opetella uusia juttuja etukäteen. 

Ruokahuollon kannalta tämä tarkoittaa sitä, että olen tässä kuluneina kuukausina haalinut ruoanlaittoon helppoja perusreseptejä ja testaillut miten ne perheelle maistuvat. Tavoitteena olisi kerätä sellaiset 20-30 reseptiä ja niitä sitten täydentää mahdollisuuksien mukaan. Kriteereinä on ollut lähinnä ruoanvalmistukseen kuluva aika siitä, kun hellan napsauttaa päälle.

Näitä helppoja reseptejä googlaillessani törmäsin Gloria-lehden verkkosivuilla esiteltyyn Kiti Kokkosen lempiruokaan straight from the eighties. Jutun saama kommentti siitä, miten Kokkosen lempi-reseptillä: "...ei ole mitään tekemistä ruoan kanssa" -vakuutti minut ehdottomasti siitä, että tätä reseptiä on kokeiltava. Ja kokeiltiinkin viime maanantaina vähän sovelletuin osin. Korvasin ketsupin Muttin tomaattimurskalla, koska en tykkää ketsupista ja vihreä tagliatelle korvattiin ihan perinteisellä vaalealla.

Tulihan tuosta ihan hyvää, mutta jokseenkin miedon makuista. Liekö ketsupin puute? Molemmat lapset söivät tätä kuitenkin kaksi lautasellista, joten varsin lapsi- (ja opiskelijabudjetti-) ystävällinen ruoka. Omaan makuuni kaipasin kuitenkin vähän jotain lisää, joten kokkasin tätä tänään uudestaan pienin muutoksin. 

Kokkosen jalanjälki-pastaa 2 aikuiselle ja 2 lapselle syntyi näin:

 • 10-12 dl farfalle-täysjyväpastaa
 • rypsiöljyä
 • 1 iso sipuli
 • ~½ yksikyntisestä valkosipulista
 • 1-2 purkkia tonnikalaa paloina öljyssä/vedessä
 • ½ limen mehu
 • 1 iso purkki tomaattipyrettä
 • 1 purkki Mutti-tomaattimurskaa
 • ½-1 paprika kuutioituna
 • ~2 tl mustapippuria ja hieman suolaa, halutessasi myös oreganoa/basilikaa
 • 1-2 tl Sriracha-kastiketta (Texas-Pete)

Keitä pasta al dente-kypsäksi, eli noin 6 minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta.

Silppua sipulit ja purista valkosipuli kuullottumaan öljyyn pannulle noin 10 minuutin ajaksi. Älä ruskista vaan kuullota miedolla lämmöllä. Ripauta hieman sokeria sipuleiden sekaan halutessasi tuomaan makeutta.

Valuta tonnikalasta neste pois ja purista limen mehu tonnikalan joukkoon purkkiin. Haarukoi tonnikala pannulle sipuleiden joukkoon, lisää reilusti lämpöä hetkeksi ja sekoita joukkoon myös tomaattipyre ja -murska. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää sekaan pieneksi kuutioitu paprika ja mausta mustapippurilla ja suolalla sekä Sriracha-kastikkeella. Sekoita hyvin ja anna hautua vielä hetkinen. Sen jälkeen lisää pasta joukkoon, kääntele sekaisin. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria ja oreganoa. Sitten syömään!

Otin lapsille annokset kastiketta syrjään ennen tuon Sriracha-kastikkeen lisäystä, mikä osoittautui ehdottomasti oikeaksi vaihtoehdoksi, sillä sen verran potkua tuo maustekastike antaa. Kastikkeen voi varmasti korvata myös esimerkiksi Sambal Oelek-tahnalla. 

Kustannukset: 0,80 € / täysjyvä-farfalle + 0,46 € / sipuli + valkosipuli + 0,99 € / tomaattimurska + 0,37 € / tomaattipyre + ~1 € / paprika + 2,48 € / tonnikala + 0,67 € / lime + ~1 € / mausteet + öljy = ~7,80 € 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram