Torstaina Tyyppi oli menossa päiväunille. Yht´äkkiä yläkerrasta kuului hätähuuto isille: huoneessa on kärpä(läi)nen! Huoneessa ei ollut kärpästä vaan Tyyppi oli bongannut sängystään mini-pienen hämähäkin, joka kiipesi kattoa kohti. Tiedättehän, sellainen mini-pieni musta pisteen näköinen hämähäkki. Hämähäkki päätyi isin toimesta ikkunasta ulos vesisateeseen (ilman sateenvarjoa, kumppareita ja kurahousuja...) mutta Tyyppi ei halunnut jäädä enää nukkumaan omaan sänkyynsä, vaan nukahti sen sijaan päikkiksille äidin ja isin sänkyyn.

Kun Tyyppi heräsi päikkiksiltä, juttelimme tästä hämähäkistä ja siitä miten sillä pitäisi olla jaloissaan 8 kumisaapasta ja 8 lahjetta käsittävät kurahousut, koska se lähti ulos. Ajattelin, että jos onnistun kääntämään asian hassulle tolalle, Tyypin pelko hämppyä kohtaan lievenee. Illalla Tyyppi ilmoitti kuitenkin ettei hän halua nukkua omassa sängyssään, koska siellä jossain voisi olla hämähäkki. Tai kärpäsiä. Tai mehiläisiä. Sovimmekin sitten, että Tyyppi saa nukahtaa äidin ja isin sänkyyn ja isi siirtää Tyypin sitten omaan sänkyynsä. Ja jos yöllä alkaa pelottaa, niin tottakai saa tulla nukkumaan äidin viereen. 

Tämä sujuikin ihan suunnitellusti.

Keskellä yötä Tyyppi tassutteli kainaloon nukkumaan. Seuraavana päivänä päikkärit nukuttiin jälleen äidin ja isin sängyssä ja jälleen seuraavana yönä Tyyppi tuli kainaloon nukkumaan. Juteltuani Tyypin kanssa selvisi, että Tyyppi ei halua nukkua sängyssään enää sen vuoksi, että siitä näkee sinne, missä se hämähäkki käveli. Lauantaina aamulla päätinkin, että kokeillaan tähän toisenlaista lähestymistapaa ja pistin Tyypin huoneen järjestyksen uusiksi.

Nyt ei sängystä enää näe kohtaan, missä se hämä-hämä-häkki kiipesi kattoa kohti. 

Huone sai kivasti uutta ilmettä ja mikä parasta: Tyyppi meni nukkumaan aivan innoissaan, kun nyt sängystä näkee Jaken ja Kallen! Ja nukkui tuttuun (ja turvalliseen) tyyliin 12 tunnin yöunet omassa sängyssään. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

32-vuotiaan töihin palanneen äidin blogi lapsiperheen arkirealismista.

Arkea vauhdittavat Tyyppi (11/11) ja Neiti (07/14). Ruoanlaitto, kirppislöydöt, leikit ynnä touhut lasten kanssa, niistä on meidän päivät tehty. 

Tervetuloa kurkistamaan meidän elämäämme!

Postia: lapsiperheenarkirealismia

@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram