Kuva: Anna Huovinen

Esikoiseni raskausaikana etsin omaa rooliani vanhempana. Vanhemmuus tuntui kuin hypyltä tuntemattomaan, ei hajuakaan mitä se tulee olemaan ja miten siitä selviää.

Ainoa ja helpoin ratkaisu oli ottaa mallia omista vanhemmista.

Olen yrittänyt pitää tämän ratkaisun mielessä omien lapsieni kanssa. Sillä jonain päivänä he saattavat olla vanhempia ja he ovat ottaneet saman hypyn kohti tuntematonta. Siinä vaiheessa olen itse tarkastelun kohteena.

Vanhemmuus on jämähtänyt noin 50-luvun tasolle ja perinteiset isän ja äidin roolit ovat tänäkin päivänä vahvasti käytössä. Aiemmin kirjoitin millaisia kommentteja olen saanut ihmisiltä jäädessäni kotiin lasten kanssa. Asenteet muuttuvat hitaasti, mutta jokainen voi niihin vaikuttaa.

Se mitä me sanomme, teemme ja opetamme, tulee vaikuttamaan suoraan siihen millaisia vanhempia lapsistamme jonain päivänä tulee. Me voimme vaikuttaa. Itse toivon tulevaisuuden vanhemmuuden olevan tasa-arvoisempaa ja yleisen ilmapiirin olevan lapsimyönteisempi.

Lauantaina käsitellään muun muassa tätä aihetta, kun pääsen puhumaan isyydestä ja vanhemmuudesta Lapsimessuilla. Neuvola-lava La 13.4. klo 12, tule kuuntelemaan ja moikkaamaan!

Kirjoittajan löydät Lapsimessujen lisäksi Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram