En ikinä uskonut, että se voisi sattua omalle kohdalleni. Eihän se ole mahdollista!

Ajelin aamulla kohti päiväkotia lapset takapenkillä. Ruuhkavuosirumban täyttämät ajatukset soivat päässäni ja matka sujui kuin autopilotilla ajaen, sillä olihan reitti varsin tuttu. Ajatukseni katkaisi varovainen ja hieman huolestunut ääni takapenkiltä. ”Isi... mihin päiväkotiin me tänään mennään…?”

Suustani saattoi tässä vaiheessa päästä jotain muutakin voimasanoja kuin hitsi. Olin lähes työpaikallani, lapset edelleen takapenkillä. Päiväkoti oli ohitettu aikoja sitten.

Taas uusi merkintä vanhemmuuden nolojen mokien listaan. Aiempia ovat mm.

Joten tämä uusin sopii listaukseen vallan hyvin.


Onko sulle käynyt noloja mokia? Tai no, tietysti on! Vertaistukiryhmä kokoontuu kommenttikentässä - kerro mokasi!

Kirjoittaja on kuullut joskus sanonnan: moka on lahja. Tuo sanonta ei häntä paljoa lämmitä. Mokailu jatkuu Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentit (23)

Muistisairas äiti
1/23 | 

Aamulla oli töissä aikainen palaveri joten mies lupasi viedä lapset päiväkotiin. Lähdin töihin hyvissä ajoin kun mies vielä puki jälkikasvusmme. Ajoin autolla ajatuksissani päiväkodin pihaan ja vasta takaovia avatessa muistin että lapset eivät olleetkaan minun kyydissä. Siinä sitten itselleni repeilemisen ja itsensä kokoamisen jälkeen suuntasin autolla töihin ja melkein myöhästyin aamun kokouksesta 😂

Vierailija
2/23 | 

Vauvalla oli maitoallergia, joten alku meni sumussa, millon korvike löytyi astiakaapista jne. Hauskin sattui kuitenkin kun olin lähdössä vauvakerhoon. Sain kerrankin rauhassa meikata, harjata hiukset ja laittaa päälle muutakin kun rikkinäiset leggarit. Ovella kerrankin ajoissa lähtiessäni muistin, että pitäisköhän vauvakerhoon ottaa se vauva mukaan. Lapsi ei nukkunut koskaan ja sitten kun nukkui niin meni pasmat sekaisin, eli myöhästyin sitten kuitenkin kun tyttö oli herätettävä, syötettävä, puettava...

Vierailija
4/23 | 

Lapsi ei mennyt aamusta hoitoon, jossa normaalisti syö aamupalan, koska oli varattu käynti poliisiasemalle aamusta jotta saadaan lapselle passi. Kun lapsen kanssa päästiin ulos, vähän myöhässä tietenkin, hän kysyy: "milloin minä syön aamupalan?". Nnniiin. Eipä tullut mieleen.

Hajamielinen(kö)
5/23 | 

Lähdin töistä kohti päiväkotia ihan vain kuullakseni, että lapseni ei ollut siellä. Olin unohtanut joka viikkoisen muskarin, jonka viemisen hoiti tällä kertaa tarhakaverin vanhempi :)

Vierailija
6/23 | 

Katsottiin kotona telkkaria ja alkoi tehdä mieli pitsaa. Hyvä idea, lähetään pitsalle, ei ookaan pitkään aikaan käyty missään, kun ison mahan kans oli vaikee liikkuu.
Takkia päälle laittaessa tajuttiin et nii, mihis me toi pinnasängyssä nukkuva vauva laitetaan, kun ei sitä yksin kotiinkaan voi jättää...

Vierailija
7/23 | 

Jääkö sulla usein lapsia hoidosta hakiessa ne siniset kenkäsuojat jalkaan ja huomaat sen vasta parkkipaikalla (tai kun päikyn täti naureskellen huomauttaa asiasta pihalla)?

Vierailija
8/23 | 

Mieleen on jäänyt hyvin, kun tajusin päiväkodin portista käveltyä olevani viemässä lapsia hoitoon ja juoksemassa töihin vapaapäivänä. Oishan sitä voinut vaikka nukkua vaihteeksi pitkään, ja kun kellokaan ollu vasta kun 5.30...

Vierailija
9/23 | 

Muistan lapsuudestani tämän varsin hyvin. Äitini heitti välillä autolla aamuisin kouluun, 1,5 km päähän. Taitavana nukkujana nukahdin aina takapenkille heti auton lähdettyä liikkeelle ja äitini saattoi unohtaa minut täysin. Ajoi tottuneesti työpaikalleen Helsinkiin päin välillä ehdittiin ajaa jopa puolet matkasta eli noin 20 km ennen kun hän huomasi minut. Tämä tapahtui siis enemmän kun kaksi kertaa.

Vierailija
10/23 | 

Aamuhärdellit ja huonoyö pahin yhdistelmä ikinä. Aina sattuu jotain, perus unohtelut on normiarkea, pk eväät voi hakea kioskilta, pyörän voi hakea kotonta jne. Mutta kerran kävi pahasti syksyllä. Lapset viety ja aikataulussa töihin, kun pääset töihin ja otat takkia pois ja tajuat olet unohtanut itseltäsi paidan 😂👌 takki päällä aamutyöt ja lounasaikaan kauppaan hakemaan itselle paita päälle 💪😘

Vierailija
11/23 | 

Aamulla kiireessä puin lapsia ja nostelin ovesta ulos laittaakseni itsellenikin vaatteet päälle. Kuuluu hiljainen "äiti, varpaita palelee". Niin, jos laittaisi ne kengätkin muksulle jalkaan.

Vierailija
12/23 | 

Olempa joskus unohtanut hakea lapsen päivähoidosta. Onneksi en kuitenkaan ehtinyt kotiin asti, vaan matkalla huomasin jotakin puuttuvan. 😅

Vierailija
13/23 | 

Pikkuvauva-aikaan ihmettelin kun jääkaapin ovi ei mennyt kiinni. Paiskasin vähän kovempaa tajutakseni että se oli oma pää mikä oli välissä.

Pientä säätöä päivittäin...
14/23 | 

Mä olen mennyt niissä päiväkodin kenkäsuojissa ruokakaupan kassajonoon asti.
Yhtenä aamuna patistin koululaisen hirveällä hördellillä kouluun. Iltapäivällä hän kertoi päässeensä kouluun lämmittelemään kun eka ope tuli töihin seitsemän jälkeen. Jep. Paskamutsifiilis...
Ja sitten ne unohtuneet päiväkodin naamiaiset, johon taioin "pupun korvat" autossa riisumistani sukkahousuista ja piirsin kajalilla viikset poskiin. Vola!

Värikartta
15/23 | 

Mullakin on käynyt tämä, että olen ajellut tyynesti töihin ja muistanut että niin.. Tää lapsukainen siis tosiaan piti viedä sinne päiväkotiin.. U-käännös ja uusi yritys. Mieltä ei ylentänyt päiväkodin tiukka hoitaja, joka ihmettelee että miten tänään tultiin niin myöhässä!? Naamani taisi muistuttaa Tikkurilan värikarttaa..

Vierailija
16/23 | 

Kolmen yövuoron jälkeen eka päivä meni koomatessa. Ekana vapaapäivänä vielä koomassa ja yritin muistella oliko päiväkotipäivä vai kotipäivä. No lapsi jäi kotiin ja mietin olinko oikeasti niin hullu että jaksan lapsen kanssa olla kotona. Klo 11 aikoihin tuli päiväkodista viesti: "tuleeko lapsi vielä päiväkotiin? “ siinä sitten laittele viestiä huonosta muistista...

jjennim
18/23 | 

Lapseni istuu aina hiljaa autossa, ja ajoin töihin asti aamulla. Vasta kun nousin autosta älysin että voi V... lapsi on autossa. :D huvittavinta tässä on se että perhepäivähoito on meidän naapurissa 200m päässä meistä ja unohdin sen. :D

Vierailija
19/23 | 

Pudotin lapset päiväkotiin ja siitä ajelin kauppaan eväsostoksille. . .sielä kaupassa sitten huomasin että ne siniset suojapussit oli unohtunu ottaa pois ja komeili mun korkomonojen päällä.
Nyt myöhemmin kun ipanat on jo siinä teini-iän kynnyksellä, tyttäreni laittoi viestiä että hän menee koulusta kaverin luo ja sovittiin että haen töiden jälkeen. Iltapäivällä pääsin viimein kotiin ja kysyin jo ukolta että että missäs likka on? Kun samassa hetkessä tajusin että sinne se unohtui kaverille ja tää on siis tapahtunut ei kerran vaan kahdesti 😂

Oosi
20/23 | 

Menin käymään kaupassa, missä oli pallomeri. Lapsi lähti mukaan. Ajoin asiani ja autolle tullessani mies kysyi, minne tyttö jäi. Siellä hän se miksi oli onnellisena pallomeressä.

Vierailija
21/23 | 

Otan koiran mukaan päiväkodille kun haen, jotta pääsee samalla ulkoilemaan. Tultiin lasten kanssa kotiin ja vasta siinä vaiheessa kun oltiin tekemässä ruokaa tajusin, että joku puuttuu. Olin jättänyt koiran päiväkodille lyhtypylvääseen sidottuna. Tuli pikkasen kiire laittaa muksuille vaatteet päälle. Pienempi rattaisiin ja isompi seisomalaudalle, ja eikun juoksujalkaa päiväkodille... Siellä se koira onneksi odotteli paikassa, mihin reppana oli jätetty.

Piude
22/23 | 

Entäs kun "muistaa" viedä lapsen hoitoon silloinkin kun se on kiinni, koska henkilökunnalla on koulutuspäivä. Onneksi matkaa oli vain kilometri suuntaansa ja pieni kevyt kesäsade vain piristi mukavasti sekä äitiä että valmiiksi pahalla päällä ollutta lasta. Että sellainen aamukävely...

Hajamieli
23/23 | 

Unohdin, että ekaluokkalaisella oli alkanut kesäloma. Ensimmäinen joka ei ole kesän alkua hoidossa kun itse olen töissä. Herätin normaaliin aikaan myös tämän ekaluokkalaisen, vaikka hänen oli tarkoitus mennä vasta yhdeksän aikaan lähellä asuvan kaverin ja tämän äidin luokse. Hoputin tytön kouluun, pakkasin 2 ja 4 vuotiaat autoon, hurautin heidät päikkyyn ja itse töihin. Kun katsoin puhelinta ensimmäistä kertaa lounastunnilla, tuli aivan järkyttävä fiilis, kun kaverin äiti ihmettelee, missä tyttö on kun ei ole tullut sovittuun aikaan, olivat käyneet jo meilläkin pimpottelemassa. Itse tyttö ilmoittaa istuvansa koulun pihalla ”kun ei sinne kouluun päässyt”. Koululla pidetään siis jotakin kesäkerhoa, ja kun ohjaaja ei ollut löytänyt tyttöä ilmoittautuneiden listasta, ei laskenut sisälle. Siitä sitten puhelinsoitto muutamaankin paikkaan, ja lopulta piti itse hurauttaa koululle kun tyttö oli paniikissa itkenyt monta tuntia pihalla. Tyttö on sellainen Neiti Hajamieli, ettei ollut itsekään tajunnut koulun jo loppuneen, ja varsinkin kun oma äiti sinne aamulla hoputtaa, niin tunnollisestihan hän sinne lähti.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram