Lapset oppivat nopeasti. Varsinkin kirosanat tuntuvat maagisesti jäävän mieleen, vaikka sen olisi kuullut aikoja sitten. 

Olimme ruokapöydässä ja Minibeibsi kaatoi vahingossa juomalasinsa sisällön pöydälle. Vastapäätä oleva Beibsi huokaisi hitaasti pettyneellä äänellä " Voi Vittu Minibeibsi..."

Tässä vaiheessa korostan, että meillä ei edes kiroilla. Tai ainakaan paljoa. Mutta juuri tästä syystä olenkin koonnut yhteen vaihtoehtoja kirosanoille, sillä usein pelkkä "hitsi" ei vain yksinkertaisesti riitä.
 

Kysyin facebookissa: "Tekisikö kenenkään muun sanoa koskaan muutakin kuin hitsi?" Sain paljon vaihtoehtoisia kirosanoja ja kokosin muutamia alle. Kiitos kaikille kommentoijille! 

Seuraavat vaihtoehtoiset kirosanat lausutaan yleensä kovaan ääneen. Tarkemmat lausuntaohjeet näet alta.

Perskutarallaa = lausutaan PERSSSS...kutarallaa
Perjantai= Lausutaan PERRRRRR...jantai. Soveltuu joka päivälle, viikonpäivään katsomatta
Permanto = Lausutaan PERRRR...manto

Basmatiriisi = Lausutaan "PASSS....matiriisi"
Pastilli = Lausutaan "PASSS...tilli"
Pasta bolognese = PASSS.....tabolognese"


Hello Kitty = Lausutaan "HELv...okitty"
Helsinki = Lausutaan "HELv...sinki"

Erityisen vaikeisiin hetkiin soveltuu tämä seuraava kolmen "kirosanan" huudahdus:
Junalautoja saatavana perkiöstä = Lausutaan huutamalla. Kannattaa harjoitella hyvin ennen varsinaista käyttöönottoa.

Jäikö jokin tärkeä vaihtoehtoinen kirosana mainitsematta? 

Kirjoittaja pyrkii pitämään hermonsa viileänä ja zen-tilansa vakaana. Aina hän ei onnistu. Hermojen menetyksiä ja uhmaisia hetkiä voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

 

Kommentit (18)

Ä.iti
5/18 | 

Meillä on menossa kampanja, koska kiroilen itse niin paljon ja rumasti 😬 Eli kun tekee mieli sanoa ruma sana, mun pitää sanoa himmetti tai himmeli. Ja kun aikani oon hokenut, kyllästyn enkä halua enää kiroilla ollenkaan. Tai tää on siis 9-, 6- ja 4-vuotiaiden ajatus 😂

Vierailija
7/18 | 

"Junalautoja saatavana perkiöstä", tämä pitää ottaa ehdottomasti käyttöön. Olen aina ollut toivottoman huono kiroamaan, mutta viime aikoina on alkanut jostakin mystisestä syystä lipsahtelemaan vahingossa.

Krisse
10/18 | 

Meillä iskällä aikoinaan kovassa käytössä oli kärpänraato ja rotanmyrkky :D löytyy tarpeeksi pontta! Perjantaiki oli useemmin ku kerran viikossa...

Maje
12/18 | 

Meidän äiti täräytti aina, että "voi saatavana persikoita!". Olin ehkä 15, kun tajusin, mitä siinä oikeesti sanotaan. Siis saatavilla olevista persikoista. Sitä ennen mielsin vain yhdeksi tavaksi sanoa saatana ja perkele :D Äitiä hieman harmitti, kun oli hyvä kiroilunpeittely menny hukkaan...

Vierailija
13/18 | 

”Voi vittu Minibeibsi”
Nauroin tälle niin paljon että herätin vahingossa 2-vuotiaan...
2-vuotias aiemmin viikolla: (potkaisee ovea) ”Pörkönen!” ”Näin sanotaan kun ollaan vihainen” Pitäis ehkä harkita fiksumpaa kielenkäyttöä...

Vierailija
14/18 | 

Pörkönen on ihastuttava sana :-). Olen luokanopettaja, joten otanpa tuon käyttöön ja opetan sen oppilaillekin tietyissä tilanteissa, kun heiltä meinaa päästä / on jo päässyt kirosana. Kiitos!

Ja koti-iskälle kiitos kivoista päivityksistä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram