Kuva: Anna Huovinen

Tiedättekö sen tilanteen, kun lapsille kelpaa vain se toinen vanhempi? Pyllyn pyyhintään, nukuttamiseen, lohduttamiseen ja oikeastaan lähes kaikkeen käy vain toinen vanhemmista, vaikka molemmat olisivat saatavilla. 

Meillä oli vaihe, jossa en saanut tehdä läheskään kaikkia asioita vaan ensisijaisesti äiti oli Beibseille ykkösvaihtoehto. Tullessani innoissani töistä kotiin, en saanutkaan tehdä kaikkea mitä halusin, koska Beibsit vaativat äitiä. Beibsien äiti oli tietenkin tehnyt koko päivän jo muutenkin kaiken ja olisi ollut huilin tarpeessa. Tuskastuttavaa. Molemmille vanhemmille.

Sitten jäin kotiin lasten kanssa. Ensimmäinen viikko koti-isyyttä meni rauhallisissa merkeissä, mutta pian Beibsit ymmärsivät, että toi ukko onkin nyt pysyvästi himassa ja äiti hengaa jossain muualla. Sitten alkoi kiukuttelu ja äidin vaatiminen tekemään asioita. Esimerkiksi pukeminen tuotti tavallista enemmän vaikeuksia, koska äitiä vaadittiin laittamaan kengät jalkaan. (Se saattaa tosin johtua myös siitä, että kerran laitoin Beibsille kengät vääriin jalkoihin ja perille päästyämme Beibsi sanoi selvästi närkästyneenä "Isi... katso nyt näitä kenkiä...".)


Koti-isyyden ensimmäisinä viikkoina olin ottanut kohtuullisen paljon iskuja vastaan, mutta onneksi täystyrmäykseltä tai pyyhkeen kehään heittämiseltä vältyttiin.

Alun jälkeen tilanne kuitenkin rauhottui. Meillä alkoi kotiarki sujumaan ja lähennyimme lasten kanssa entisestään. Pian tilanne alkoikin kääntymään joissain asioissa niin, että nyt vain isä kelpaa. Kai se on ihan normaalia, että lapsi turvautuu siihen vanhempaan jonka kanssa enemmän viettää aikaa. 

Nyt ollaan molemmat palattu töihin, mutta jotkin asiat ovat silti säilyneet ennallaan kotonaoloni jälkeen. Arvatkaa vaan ketä edelleen huudetaan, kun on pyllyn pyyhinnän aika?

Kirjoittaja on nähnyt kaikenlaisia vaiheita. Menneitä ja tulevia vaiheita voit seurailla Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (5)

Torey
1/5 | 

Erittäin tuttua. Meillä huudetaan pääasiassa äitiä. Minähän se olen kummankin kanssa vauva-ajat ollut kotona ja miehen työn takia hoidan arjen muutenkin pääasiassa. Mutta iltaisin kun se iskäkin on kotona niin ois jumantsuge kiva kuulla huudettavan sitäki välillä. 😂 On onneksi molemmilla ollut muistaakseni ne iskä-vaiheetkin. Ne vaan kesti muutaman viikon, äiti-vaihe on kestäny jo vuosia.

Vierailija
3/5 | 

Täällä olisi 2v3kk tyttö, jolle kaikki uusi tekeminen on tervetullutta 😊

Vierailija
4/5 | 

2 ja 3 vuotiaat. Ehkä näistä vois olla apua kehityksen viivästymisessäkin. Yksi meiltä jo löytyykin ja on kyllä tykätty. 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram