Kuten kaikki vanhemmat tietävät, monet asiat muuttuvat lasten saannin myötä. Itselleni on tullut hieman yllätyksenä, kuinka paljon olen joutunut kiinnittämään huomiota pieniin jokapäiväisiin rutiineihin ja tekemisiin.

Ennen vanhemmuutta, en ikinä olisi arvannut kuinka suuren selkkauksen voikaan saada aikaiseksi, kun painaa hissin nappulaa tai bussin stop-nappia. Vanhempana oppii keskittymään nimenomaan pieniin yksityiskohtiin.

Tällä kertaa keskitymme yksityiskohtaan, joka voi tuntua pieneltä, mutta ei todellakaan sitä ole. Kyseessä on tietenkin banaanin avaaminen. 

Väärin avattu banaani. Kuva: Koti-iskä88
Väärin avattu banaani. Kuva: Koti-iskä88


Tässä kuvassa liian innokas banaanin avaaja-vanhempi on tehnyt aloittelijan virheen. Hän on avannut lapselleen banaanin valmiiksi, jonka jälkeen hänelle on selvinnyt, että lapsi haluaa avata sen itse. Tilanne olisi tietenkin vielä pelastettavissa, ellei tämä olisi talouden viimeinen banaani.

Banaanin avaamisen ja oikeastaan kaiken muunkin lähtökohtana voi pitää seuraavaa yksinkertaista kaavaa:

Puutteellinen kartoitus = KAAOS

Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön, sillä toisinaan hyvä ja kattavakin kartoitus voi aiheuttaa kaaoksen. Ainahan lapsi voi muuttaa mielensä viime tipassa. Tämän todennäköisyys on kuitenkin pienempi. Ylipäätään viestinnän lisääminen vanhemman ja lapsen välillä voi ennaltaehkäistä itkuja, potkuja ja raivareita.

Kirjoittaja on liian aktiivinen banaanin avaaja. Tämä tulee luultavasti jatkumaan, koska ruuhkavuosista johtuva väsymys vaikuttaa hänen muistiinsa. Tästä johtuvan palautteen voit katsastaa Instagramista, Facebookista ja Twitteristä. Jos muistat.

Kommentit (4)

Tinssi
1/4 | 

On myös hyvin mahdollista, että lapsi tahtoo banaanin, ja vanhempi _ei_ avaa sitä (lukemattomista kerroista oppineena) ja ojennettuaan sen jälkikasvulleen tajuaa tehneenä _sen _ aloittelijan virheen, että ei kysynyt Hänen Majesteetiltaan kuinka hän tänä iltana banaaninsa tahtoo. Ja show on valmis. Ei kelpaa avattu, ei avaamaton, ei yhdessä avaaminen, itse avaaminen, suulla, silmillä tai korvilla avaaminen, ei jääkaapista, ei pöydältä, ei pakastimesta. Ei.

Vahva kuuntelusuositus Tuure Kilpeläisen Kuningas Ei-kappaleelle.
Just saying...

Käyttäjä9484
Liittynyt7.2.2018
2/4 | 

On koettu. Katastrofi tuli siitäkin, kun yli-innokkaasti avasin banaanin ja se katkesi kädestä toiseen siirrettäessä. Ja se oli myöskin talon viimeinen banaani.

Aiheen vierestä. Kahvinkeittimen vieressä kokistölkkejä. Jollainhan se oma koneistokin on pidettävä hereillä. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram