Liian hiljainen hetki havahdutti minut. Beibsit jäivät leikkimään keittiöön, mutta pitkä hiljaisuus sai minut nostamaan valmiustasoani mahdolliseen terroriuhkaan liittyen. Marssin keittiöön ja löysin Beibsien lisäksi lattialta kaksi tussia ja keittiön oveen tussilla piirretyn taideteoksen. Beibsi alkoi heti kertoa mitä tapahtui: 

"Minibeibsi piirsi tussilla tuohon!" "Minä en piirtänyt."

Mustikkakalan esittelyä. Kuva: Koti-iskä88
Mustikkakalan esittelyä. Kuva: Koti-iskä88

Tuttu mantra. Veljeä on vielä helppo syyttää, koska puhetta ei tule. Vai puhuuko Beibsi totta?

Vai puhuuko Beibsi totta?

Vilkaisin taideteosta ja se näytti melkoisen taitavalta alle 2-vuotiaan piirrokselta. Lisäksi kuvan yläpuolella on jonkinlaista kirjoitusta. Onko Minibeibsi oppinut yhtäkkiä kirjoittamaan? Samalla Beibsi alkoi kertomaan:

"Tässä kuvassa on mustikkakala ja tässä kirjoituksessa lukee mustikkakala."

Tämän tapauksen kanssa ei tarvinnut katsoa montaa C.S.I:tä osatakseen selvittää mustekalapiirroksen mysteerin, mutta vastaavantyyppisiä tapauksia tapahtuu koko ajan. Sisarusta on helppo syyttää kaikesta. 

Kuka kaatoi juuri kerätyt legot lattialle? - Se oli Minibeibsi
Kuka uitti nukkea pöntössä? - Se oli Minibeibsi
Mitä ihmettä tapahtui? - Se oli Minibeibsi

Tosin Minibeibsikin on oppinut miten maailma toimii ja oppinut tilanteen tullen vihjaamaan kaiken Beibsin syyksi.

Jalkapallohan on hyvin pitkälle samanlaista, kuin elämä lasten kanssa.

Uskoisin, että ratkaisu tähän kaikkeen löytyy jalkapallosta. Jalkapallohan on hyvin pitkälle samanlaista kuin elämä lasten kanssa. Pallon perässä juoksija potkaisee vastustajaa nilkoille ja molemmat syöksyvät itkien maahan ja valittavat tuomarille, kuinka heitä on kohdeltu väärin. Kuulostaa tutulta, mutta tuomarointi ei ole aina helppoa. Siksi olinkin innoissani kuullessani, että jalkapallon MM-kisoissa on käytetty ensimmäistä kertaa videotuomareita. Tuomari voi siis vaikeaselkoisissa tilanteissa turvautua videotuomariin, joka tarkistaa tapahtumat hidastetulta videolta.

Odotan videotuomaripalvelun laajentuvan pian myös lapsiperheiden saatavaksi. Sillä olisi kysyntää.

Francesco Tutti kamppailee pallosta Lionel Beibsin kanssa. Kuva: Koti-iskä88
Francesco Tutti kamppailee pallosta Lionel Beibsin kanssa. Kuva: Koti-iskä88Kirjoittaja on graffittien putsaaja, tuomari ja oman elämänsä Horatio. Hän tarvitsee videotuomaria. Voit seurata hänen tuomarointiaan ja vaikeita tilanteita Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (2)

Vuoden Äiti
1/2 | 

Sää mittää videotuomaria tartte. Kilauta meidän koulupojalle, se harrastaa salakuvausta.  

Mutta vakavasti (hah!) puhuen me ollaan tietyissä asioissa luovuttu ns. syyllisen etsinnästä, koska se vaan on niin työlästä. Jos joku homma menee reisille niin yhteisvastuullisuus pelaa ja kumpikin kärsii. Esim. huono aamu, koska päiväkotipoika huutaa koko ajan. Mutta koska huudon syy on tod.näk. isoveli a.k.a. koulupoika, niin siltä aamulta ei tule (yhteistä) tarraa. (10 tarraa vie HopLopiin, jossa ei tod. kovin usein käydä...)

Mutta kiitos - oli taas illan pelastava kirjoitus!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram