Oletko koskaan ajatellut kuinka raskasta on olla uhmaikäinen? Siis kun aina pitää tehdä päinvastoin kuin pyydetään tai oletetaan. Tajusin kuinka raskasta beibsillä on uhmaikänsä kanssa, kun kävi seuraavanlainen tapaus. 

Vesimeloni ei sovi yleensä suuhun. Kuva: Koti-iskä88
Vesimeloni ei sovi yleensä suuhun. Kuva: Koti-iskä88Beibsi ei ole koskaan tykännyt vesimelonista. Voisi jopa sanoa, että Beibsi inhoaa vesimelonia yli kaiken ja ei laittaisi sitä suuhunsa mistään hinnasta. Uhmaikä on kuitenkin nyt pahimmillaan ja kun meillä oli junamatkalla eväänä vesimelonia beibsi vaati itselleen palan. Annoin palan epäluuloisena ja kysyin "Oletko varma että haluat palan, en muistanutkaan että pidät siitä?" Vieressä istuvat ihmettelivät varmasti suuresti, miksi olin niin vastahakoinen antamaan vesimelonia lapselleni, joka sitä kauniisti pyysi.

Koko tämän ajan minusta tuntui siltä, kuin hän vain haluaisi kiusata minua.

Beibsi piteli vesimelonin palaa kädessään ja söi (tai pikemminkin imeskeli sitä) sitkeästi puoli tuntia ennen kuin antoi palan pois. Vaikka Beibsi muuta väitti, niin ei ainakaan näyttänyt siltä, että hän olisi nauttinut vesimelonin mutustamisesta. Olen aivan varma että hän ajatteli näin:

"Katso nyt kuinka herkkua tämä vesimeloni on, hähhäää minäpäs syön nyt tätä etkä osannutkaan arvata!  NAM NAM NAM! Hmm... oikeasti en tykkää tästä yhtään, mutta pakko minun on tätä syödä, koska olen uhmaikäinen."

Koko tämän ajan minusta tuntui siltä, kuin hän vain haluaisi kiusata minua. Aloin pohtimaan mitä muita asioita taapero tekee vasten tahtoaan vain uhmaiän nimissä.
 


"Haluaisin kovasti pukea päälle, koska olemme menossa leikkipuistoon. Mutta en voi, koska olen uhmaikäinen"

"Minulla on kova pissahätä ja isä lähti kesken kauppaostoksien minun kanssani vessaan. Odotan, että pääsemme vessaan ja kerron isälle ettei minulla olekaan pissahätää. Ihan vaan, koska olen uhmaikäinen"

"Haluaisin leikkiä kavereiden kanssa nätisti enkä ottaa leluja kädestä, mutta en voi, koska olen uhmaikäinen."

Kirjoittaja ymmärtää, että uhmaikäisellä on välillä vähän rankkaa. Hän on myös huomannut, että vanhemmillakin on välillä vähän rankkaa. Rajut ja rankat hetket näet myös Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram