Kuva: Koti-iskä88

Kaupallinen yhteistyö: Ipanainen

"Joko mennään pyöräilemään?" oli talven top 3 suosituimpia lauseita. Heti lumien sulamisen jälkeen suosittu lause on ollut: "Voidaanko laskea Stigalla?". Noh, tiet ovat lopultakin sulat, joten pyöräilykausi voi ainakin alkaa!

Talven aikana Beibsit ovat venähtäneet pituutta sen verran, että pyörien hankinta oli edessä. Toiselle isompi ja toiselle ensimmäinen. Nettiä selatessani oikean kokoisen pyörän valinta ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertainen asia kuin voisi kuvitella. Pitääkö luottaa ikäsuosituksiin? Olisiko hyvä olla kasvunvaraa? Potkupyörä vai apupyörät?

Pakko myöntää, että tarvitsin ammattiapua.

Lähdimme tutustumaan pyöriin tarkemmin Ipanaisen liikkeeseen Hakaniemessä. Potkupyörät vaikuttivat järkevältä, koska niillä melkein 2-vuotias Minibeibsikin pystyy potkuttamaan eteenpäin ja hallitsemaan pyörää. Beibsi on jo 3,5-vuotias, joten hänen kohdallaan päästiin siirtymään järeämpään kalustoon. 

Mutta miten valita oikeankokoinen potkupyörä?

1. Älä ota kasvunvaraa!
Liian suuri potkupyörä voi latistaa pyöräilyinnostuksen, joten on tärkeää ostaa juuri hankintahetkellä sopiva pyörä.

Beibsi mittauksessa. Kuva:Koti-iskä88
Beibsi mittauksessa. Kuva:Koti-iskä88

2. Mittaa lapsi - ikäsuositukset ovat suuntaa antavia.
Ikäsuosituksiin ei kannata turhan sokeasti uskoa. Mittaa lapsen pituus ja haaramitta, tämän jälkeen on helpompi valita oikea koko. Pituuden puolesta Beibsille sopisi L tai XL kokoinen Puky, siksi olikin todella tärkeää päästä sovittamaan pyöriä.

3. Värillä on väliä
Yksi tärkeimpiä asioita on käydä värivaihtoehdot lapsen kanssa läpi. Meillä väreistä oltiin erittäin tarkkoja, joten ylimääräisten raivostumisten välttämiseksi kannattaa paneutua värikarttaan huolellisesti. 

Beibsi kokeili ensin Pukyn pienempiä malleja (M ja L), mutta saatuaan alle Puky LR XL- pyörän, oli se rakkautta ensi silmäyksellä. Beibsin kommentit pyörästä: "Tällä pääsee tosi kovaa!".  Totta. Pyörä on todellinen kiituri ja siksi onkin hienoa, että pyörästä löytyy myös käsijarru. Beibsi on potkutellut jo viime kesänä joten käsijarrullinen pyörä on ajankohtainen koventuneen vauhdin sekä hyvien pyöränkäsittelytaitojen vuoksi.

Minibeibsille soveltuvin pyörä oli 1-2-vuotiaille tarkoitettu Pukylino. Nuori mies oli revetä riemusta, kun huomasi, että hänkin pääsee ajamaan pyörällä. Minibeibsin kommentit pyörästä: "AAAuuuTO!". Totta. Pukylino muistuttaa hieman autoa, löytyyhän siitä neljä rengasta. Minibeibsin taidot eivät vielä riitä pitämään kaksipyöräistä potkupyörää pystyssä joten pyöräilyn ilot on helppo aloittaa Pukylinolla.

Hurjapäät valmiina seikkailuihin. Kuva: Koti-iskä88
Hurjapäät valmiina seikkailuihin. Kuva: Koti-iskä88

Nyt on oikeankokoiset menopelit lapsille! Kiitos Ipanaiselle asiantuntevasta palvelusta! Ipanaisen sivuilta löytyy kattava tietopaketti Pukyn potkupyöriin liittyen. Kaikki Ipanaisen Pukyt löydät täältä.

Kirjoittaja on valmiina juoksemaan pyörillä huristavien lapsien perässä. Hänen ja pienten teiden ritarien menoa voit seurata myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Tohon iän mukaan ostoon ei tosiaan voi luottaa. Meillä esikoinen täyttää 7-vuotta kesällä ja on sen verran pitkä, että saatiin hankkia pyörä nyt nuorten osastolta. 😄 Pienempi (3v) saa siskonsa vanhan kolmipyörän, sekä potkupyörän. 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram