Ylen uutisen mukaan Suomessa koulutetaan parituhatta ammattilaista huomioimaan isät paremmin.

Jutussa kerrotaan, että Kuopiossa tämä isälle puhumisen opettelu on jo startattu, tosin keinoja ei ilmeisesti ole vielä aivan keksitty. Toimittajan kysyessä perhetyöntekijöiltä miten isä saataisiin osallistettua paremmin vastaus oli seuraava.

– Ei ainakaan mitään naisten järjestämiä mieskerhoja, joku koulutettavista älähtää.

Miten näille mystisille Isä - nimeä totteleville ihmisille pitäisi puhua? Kannattaako heille edes puhua? Miten heihin saa kontaktin? Koska isän huomioiminen on vaikea aihe, olen koonnut alkuun mittavan oppaan neuvoloihin. Oppaasta selviää mistä voisi lähteä liikkeelle. Ymmärtääkseen isää, täytyy ensin tietää mikä isä on. Seuraava määritelmä saattaa avata sanan isä merkitystä.

Isä =  Miespuolinen vanhempi

Keskusteluksi isän kanssa ei lasketa ihmettelyä siitä, että isä on mukana neuvolakäynnillä

Ohje neuvolaan: Lapsen isälle voi puhua aivan samalla tavalla, kuin lapsen äidillekin. Jos molemmat vanhemmat ovat neuvolakäynnissä mukana, voit myös keskustella molempien vanhempien kanssa. Keskusteluksi isän kanssa ei lasketa ihmettelyä siitä, että isä on mukana neuvolakäynnillä. Jos Isälle ei puhuta, eikä häntä otetaan millään tavalla neuvolassa huomioon, niin isä tuntee olonsa turhaksi. Tällöin isää voi olla vaikeampi saada tulevaisuudessa neuvolaan. Joten kohtele kaikkia vanhempia samalla tavalla.

Kirjoittajan mielestä on tärkeää, että isät otetaan jatkossa paremmin huomioon. Hän arvostaa ammattitaitoisia kohtaamisia. Hänet voi kohdata Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Kommentit (1)

Sini, nykyisin mummu
1/1 | 

Meillä tämä ratkaistiin niin, että isä meni lapsen kanssa ihan kahdestaan neuvolaan ja äiti oli kotona kahden muun tenavan kanssa. Työnjako meni usein niin, että vauva/äiti ja leikki-ikäinen/isä kombinaatioilla käytiin neuvolassa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram