Viikon ruokalistaa laatiessa olen huomannut alkaneeni välttelemään tiettyjä ruokalajeja. Tämä johtuu pelkästään siitä, että olen kotiravintolassamme tarjoilijan ja kokin lisäksi myös siivooja. Ruokapöydän alla saadun kokemukseni ansiosta olenkin kehittänyt "Mitä tänään siivottaisiin?" - blogipostaussarjan, joka kokoaa lapsiperheiden arkiruokia. Näitä ruokia ei siis välttämättä kannata tehdä ellei pidä siivoamisesta.

Olen huomannut, että olen alkanut haaveilemaan koirasta.

Aloitamme tällä kertaa pahimmasta ruoka-aine vihollisestani; Riisistä. Tuota lähes suomalaisten kansallisraaka-ainettahan käytetään miltei kaikessa meille tärkeässä kuten riisipuurossa, riisipiirakkassa ja tietenkin minun "APUA-MEILLÄ-EI-OLE-MUUTAKUN-RIISIÄ"-paniikkiruoassa. 

Syy miksi riisiä on aina kaapissa, johtuu siitä, että yritän vältellä sitä. Toisinaan kuitenkin unohdan miksi välttelen, mutta muisti alkaa palaamaan viimeistään taaperon ruokailun jälkiä katsoessa.

Riisi ja taapero ovat lyömätön yhdistelmä. Kuva: Koti-iskä88
Riisi ja taapero ovat lyömätön yhdistelmä. Kuva: Koti-iskä88

Olen huomannut, että olen alkanut haaveilemaan koirasta. Ihan vain sen takia, että minun ei tarvitsisi itse siivota risottoa lattialta.

Ensimmäinen lusikallinen. Kuva: Koti-iskä88
Ensimmäinen lusikallinen. Kuva: Koti-iskä88Seuraavana meillä onkin suomalaisten klassikkoruoka: Leipä. Leivän siivous ei ole pahimmasta päästä, mutta harvemmin tulee tilannetta ettei siivoamista olisi. Yleensä meillä näyttää leivän syönnin jälkeinen taistelutanner tältä:

Taaperolle kelpaamattomat osat. Kuva: Koti-iskä88
Taaperolle kelpaamattomat osat. Kuva: Koti-iskä88

Viimeisenä onkin luvassa yksi suomalaisten lasten lempiruoka: Spagetti/nuudeli. Spagetin syöminen jättää aina jäljet, niin ruokapöydälle, lattialle kuin myös siivoajan sieluun. Varsinkin, jos se tarjoillaan tomaattikastikkeen kera.

Extra-vinkki pastaan: Jos käytät pastan kypsyyden selvittämisessä vinkkiä: "spagetti on sopivan kypsää, kun se jää seinään kiinni" niin muista, että lapset ovat hyviä matkimaan. Säästä seinäsi ja hoida pasta al denteksi maistamalla.

Siirtykäämme jälkiruokaan. Siivoista kesäisimmän tuo suomalaisten suosikkikesäherkku: Jäätelö. Kuva kertokoon enemmän kuin sanat.

Minibeibsi on jäätelönystävä. Kuva: Koti-iskä88
Minibeibsi on jäätelönystävä. Kuva: Koti-iskä88Ensikerralla "Mitä tänään siivottaisiin?" -sarjassa keskitymme grillaamiseen. 

Kirjoittaja viettää yllättävän paljon aikaa ruokapöydän alla. Hän haaveilee koirasta. Hänen ja Beibsien sotkuja voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (10)

Torey
1/10 | 

Riisi! Siis ai j*malauta! Sen lisäksi, että muksuilta sitä tippuu aina, niin se perkule kulkeutuu sukkien pohjassa kaikkialle. Viimeksi taisin löytää vielä seuraavanakin päivänä sitä SOHVALTA. Ja silti teen sitä, tosin vaan risotoissa. Kastikkeiden seuraksi koitan pääasiassa kehittää jotain muuta. Kunnes unohdan sotkun ja mokaan taas tarjoamalla riisiä!

Katarzyna
2/10 | 

Pyysin ensimmäisenä äitienpäivänä lahjaksi rikkaimuria ja on ollut kyllä korvaamaton kapine. Riisi ja raejuusto, jotka muuten liiskaantuvat ja leviävät ympäriinsä, saa helposti taltutettua 💪🏻😁 Oma taapero 1v10kk ja hoitolapset 2,5v. & kohta 3v. voittaisivat ruokasotkusodan ilman!

Iinakoo123
3/10 | 

Koira on korvaamaton apu,kunhan se ei ole allerginen esim viljoille,kuten meillä oli. Silloin homma räjähtää käsiin.

Vierailija
4/10 | 

Kunnon imuri on kodin pelastus.. Koira tuo mukanaan oman sotkunsa, joten ei jatkoon...
Ei kai teillä aina syödä näin värittömästi? "Simppeliä sormiruoka" voisin suositella 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram