Kuva: Pixabay

Alkuvuodesta kuulin, että Hämeenlinnan torille on tulossa pieni lastenleikkipuisto. Loistava ratkaisu kaupungilta! 

Yllätykseksi en ole tästä iloisesta asiasta lukenut juurikaan positiivisia kommentteja. Lehtien yleisöosastoilla leikkipuistoa on sanottu liian isoksi ja väärässä paikassa olevaksi. Kaikenkukkuraksi se pilaa näköalan lääninhallitukseen.


Tämä kaikki jo ennen, kuin koko leikkipaikkaa on alettu edes rakentamaan! 


Tämän mielipiteen nähdessäni, alkoi Koti-iskän laikka hohkaamaan punaisena, joten oli pakko laatia tekstaripalstalle vastine:

 

Miten tässä nyt kasvattaa kunnollisia kansalaisia, kun heitä ei saa viedä katsomaan missä kansalaiset kulkee, niinkuin nyt vaikka torilla. Tai miten lapset ikinä oppivat käyttäytymään ravintolassa, jos heitä ei saa viedä sinne? Kolmevuotias lapseni tykkää käydä taidemuseoissa, mutta tämän logiikan mukaan häntä ei saisi viedä sinne.

On olemassa ihmisryhmä, joka ei halua koskaan nähdä lapsia. Ei ravintolassa, ei taidemuseossa, ei hotellissa, ei torilla. Minun on vaikea ymmärtää mistä tämä lapsiviha johtuu. Jokainenhan on joskus ollut lapsi. Eikö aikuisilla ihmisillä pitäisi olla kehittynyt edes jonkin asteinen ymmärrys asettua toisen asemaan. Sitä kutsutaan empatiaksi.


Minua on ainakin opetettu, että pienempiä ei saa kiusata.

Haluaisin että kaikille opetetaan, että ketään ei saa kiusata. Joten minä opetan nyt kaikille lapsia julkisesti haukkuville: Ketään ei saa kiusata. Yrittäkääpä asettua lapsen asemaan ja kuvitelkaa että joku sanoo teille: Et saa tulla torille koska olet kiljuva kakara.

Kirjoittajan mielestä julkiset paikat kuuluvat kaikille ja kaikkien ihmisten tulisi harjoittaa empatiataitojaan. Voit seurata häntä Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä tai sanomalehtien tekstaripalstoilla.

Kommentit (6)

Torey
1/6 | 

Mä hyväksyn ne hotellit jotka on vain aikuisille. Mikä jottei. Kiva vanhemmalle parille, hääparille ja niille jotka lähtevät pitämään lomaa ilman omaa lapsilaumaa. (Itse en ole koskaan moisessa kylläkään vieraillut.) Mutta se, ettei lasten kanssa saisi käydä kaupassa, ravintolassa tai hitto vieköön torilla, vaan koska joku saattaa häiriintyä, niin voi taivas. Pysyköön itse kotona, ja muuttakoot metsän keskelle jos ei lapsia kestä.

Toki päänsäryssä on hermoja raastavaa, jos bussissa pieni itkee kitarisat täristen, mutta ei sen takia voi määrätä lapsia ja lapsellisia pysymään kotona. Itse en ehkä ymmärrä näitä valittajia, kun kotona on kaksi lasta ja työn puolesta on tullut paljonkin vietettyä aikaa 20 lapsen ryhmissä!

Kotimutsi90
2/6 | 

Tässä vastustamisessa on varmaan kyse suomalaisesta perinnenegaatiosta, jonka mukaan tunteita ei saa näyttää. Ja lapsi kun niitä ei pysty pidättämään, ni onhan se ymmärrettävää, että ei siellä riemun ja surun kuuloetäisyydellä saa hetken rauhaa. Ug.

JL
3/6 | 

Poriin vaan katsomaan millainen meteli syntyy torilla olevasta leikkipuistosta. Ei niitä muksujen ääniä paljon erota muun älämölön keskeltä (bussit + muu liikenne ja torilla aikaansa viettävät ilolientä nauttineet aikuiset). Vähän harmittaa kyllä se, että joskus viikonloppuisin liukumäki ja jotkut tolpanjuuret tuoksahtavat virtsalta (ei kuitenkaa leikkipuiston alkuperäisen käyttäjäryhmän tekosia)...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram