Lissabon lasten vauhdilla. Kuva: Koti-iskä88
Lissabon lasten vauhdilla. Kuva: Koti-iskä88


Vietimme syyskuussa vajaan viikon loman ihastuttavan Lissabonin lämmössä. Kohde mietitytti aluksi, sillä olin lukenut, ettei kukkulaisen kaupungin kapeilla kujilla rattailla pääsisi mihinkään. Mietimmekin aluksi jättävämme rattaat kokonaan pois ja pärjäävämme pelkällä kantorepulla. ONNEKSI otimme kuitenkin vanhat suuripyöräiset rattaat mukaan ja niillähän rullasi oikein mukavasti joka puolella kaupunkia (okei myönnetään, muutamat rappuset kantelin rattaita ylös). 

 Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88Lissabon paljastui mainioksi kohteeksi lasten kanssa! Seuraavaksi luettelenkin muutamia vinkkejä mitä koko perheen kanssa voi Lissabonissa tehdä. Meillä oli matkassa 3 ja 4-vuotiaat beibsit.

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88Oceanario de Lisboa
Oceanario de Lisboa on VALTAVA merimaailma jossa riittää ihmeteltävää niin pienelle kuin isommallekin. Akvaarion keskellä on suuri allas, jota voi tutkailla kahdesta kerroksesta. Hait kaarsivat sen verran uhkaavasti lasin vierestä, että Beibsit lopettivat Baby sharkin laulamisen hetkeksi. Merimaailmassa oli otettu merien suojelu huomioon näyttelyissä sekä museokaupassa. Tämä oli ehdottomasti hintansa väärti.

Aikuiset 17 €, lapset 11 €, alle 3-vuotiaat veloituksetta.

Baby shark to do do do do doo. Kuva: Koti-iskä88
Baby shark to do do do do doo. Kuva: Koti-iskä88Teleferico de Lisboa
Aivan Ocenario de Lisboan vieressä on vaijerihissi, joka kuljettaa kyytiläiset rantaviivaa pitkin edestakaisin. Lapset löysivät reilun vartin matkan aikana paljon ihmeteltävää mm. meduusoja, jalkapallostadionin, valtavan kissataideteoksen, kaloja sekä tietysti vastaan tulevia kyytiläisiä. Edestakainen lysti maksoi aikuisilta 6 €, 4-12v 4 € ja alle 3-vuotiaat ilmaiseksi.

Sopivan jännittävää. Kuva: Koti-iskä88
Sopivan jännittävää. Kuva: Koti-iskä88


MAAT
MAAT modernin taiteen museoon osui erittäin mielenkiintoiset ja osallistavat näyttelyt, joissa pääsimme sisään pelien maailmaan. Erityisesti suosittelen MAATin vieressä olevaa vanhaa sähkölaitosta, johon pääsee samalla lipulla. Vanha sähkölaitos on jo vaikuttava sinänsä ja näyttelyssä pääsee tutustumaan miten sähkö syntyy ja tekemään itse sähköä. Tämä nousi yhdeksi lasten suosikkipaikaksi.
Aikuiset 9 €, lapset ilmaiseksi

MAATin katolla. Kuva: Koti-iskä88
MAATin katolla. Kuva: Koti-iskä88Sähköä ilmassa. Kuva: Koti-iskä88
Sähköä ilmassa. Kuva: Koti-iskä88


LXfactory
”Vähän niin kuin Kaapelitehdas mutta täällä tapahtuu”. LxFactoryn tiiviillä alueella on kymmenittäin ravintoloita, kahviloita sekä kauppoja. Trendikäs alue johon kannattaa suunnata nälkäisenä!
Alue on ilmainen, LxFactory nettisivut

LxFactory. Kuva: Koti-iskä88
LxFactory. Kuva: Koti-iskä88


Vanha kaupunki
Alfama eli vanha kaupunki on mäkinen, sokkeloinen ja todella kaunis. Alueelta löytyy useampikin upea näköalapaikka. Me kiipesimme Miradouro da Graçalle ja se oli jokaisen hikipisaran veroista. Tänne suosittelen kipuamaan auringonlaskun aikaan.

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88Alfama. Kuva: Koti-iskä88
Alfama. Kuva: Koti-iskä88


Älä tee:
Lissabonissa kulkee useita vanhoja raitiovaunulinjoja. Tunnetuin näistä on linja 28. Niin tunnettu, että ihmiset jonottavat pieneen raitiovaunuun tunteja. Älä tuhlaa aikaasi jonottamiseen täyteen ahdettuun raitiovaunuun. Lähde mieluummin seikkailemaan vailla määränpäätä Lissabonin tunnelmalliseen vanhaan kaupunkiin.

Majoitus
Majoituimme AirBnB asunnossa, joka valikoitui lopulta kahdesta syystä. 1. Sijainti. 2. Upea näköala.
Tosin jotta näköalaa pääsi ihastelemaan niin piti kiivetä rappusia pitkin viidenteen kerrokseen, mutta se oli sen arvoista. Tästä pääset tutustumaan Veran AirBnB asuntoon. Suosittelen.
Hinta: 124€/vrk

Mukava kaksio mainiolla sijainnilla. Kuva: Koti-iskä88
Mukava kaksio mainiolla sijainnilla. Kuva: Koti-iskä88Näkymä Airbnb-asunnon ikkunasta. Kuva: Koti-iskä88
Näkymä Airbnb-asunnon ikkunasta. Kuva: Koti-iskä88


Lissabon sykähdytti tunnelmallaan, ystävällisyydellään ja lämmöllään. Tänne pitää päästä joskus uudestaan.

Mihin haluaisit suunnata seuraavaksi?

Kirjoittaja tykkää matkustaa perheen kanssa. Se ei ole aina helppoa, mutta aina sen arvoista. Tulevat reissut näet ekana Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat