Matkanjohtaja kertoo näkemyksensä reitistä. Kuva: Koti-iskä88

Kaupallinen yhteistyö: Ikaalisten matkatoimisto

Kaikki tietävät, että loma lasten kanssa ei välttämättä aina tunnu lomalta. Siksi vanha reppureissaajakin valitsee välillä helpoimman ja vähiten verenpainetta nostavan tavan viettää perhelomaa. Ikaalisten matkatoimistolta löytyi helposti räätälöitävä lomakokonaisuus, josta saimme varattua bussikuljetukset, laivamatkat, hotellin ja eläintarhan liput. Minulle jäi siis vain huolehdittavaksi Beibsit ja siinäkin on työmaata riittävästi.

Pakkasimme kimpsut, kampsut ja kosteuspyyhkeet ja suuntasimme Beibsien kanssa kohti kotikaupungin tilausajopysäkkiä. Bussi nappasi innokkaan seurueemme kyytiin ja huristimme kohti satamaa. Megastar-laiva kyyditsi meidät yli Suomenlahden ja olimme hetkessä määränpäässä: Tallinnassa.

Minulle jäi siis vain huolehdittavaksi Beibsit ja siinäkin on työmaata riittävästi.

Hotelli valinnassa päädyimme Sokos Hotelli Viruun, keskeisen sijainnin ja ennen kaikkea mahtavan Onni Orava-huoneen takia. Tilavasta huoneesta löytyi potta, koroke, mikro ja lasten astiat. Pinnasängynkin olisi saanut mutta Beibsit tekivät sänkyjaon nopeasti.

Beibsit ihastuivat Onni Orava - huoneeseen.
Beibsit ihastuivat Onni Orava - huoneeseen.

 

Tallinnan eläintarha sijaitsee muutaman kilometrin päässä Vanhasta kaupungista ja bussilla numero 42 pääsee kätevästi puiston portille. Tallinnassa julkinen liikenne on ilmaista alle 7-vuotiaille lapsille ja alle 3-vuotiaan lapsen kanssa matkustavalle aikuiselle.

Eläintarhassa Beibsi otti matkaoppaan tehtävän itselleen ja johdatti meidät läpi puiston. Beibsi halusi ensimmäisenä esitellä ryhmälleen norsun, mutta koska se oli aivan toisessa päässä puistoa kävimme ensin läpi muita eläimiä. Reipas 3-vuotias matkaoppaamme esitteli meille useita eri eläinlajeja kuten, kemmurun, sarvihuonon ja paskasian.

Reipas 3-vuotias matkaoppaamme esitteli meille useita eri eläinlajeja kuten, kemmurun, sarvihuonon ja paskasian.

Jos eläinten katselun jälkeen löytyy voimia ja shoppailuhammasta kolottaa, niin aivan eläintarhan vieressä on Rocka al Mare -kauppakeskus. Täältä löytyi myös mainio BBQ-ravintola, jossa saimme vatsat täyteen.

Eläintarhassa pääsi myös ihmettelemään tuulimyllyä. Kuva: Koti-iskä88
Eläintarhassa pääsi myös ihmettelemään tuulimyllyä. Kuva: Koti-iskä88


 

Beibsien mielestä yksi matkan kohokohta oli vanhassa kaupungissa kiertävä kaupunkijuna. Raatihuoneentorin laidalta starttaava juna kiersi noin 20 minuutin lenkin pitkin kauniita katuja. Myös minä pysyin kyydissä mukana, katso vaikka alla olevalta videolta:


Herkkusuille suosittelen Vanhasta kaupungista löytyvää Kompressor- letturavintolaa. Reilun kokoiset sekä taivaallisen maukkaat suolaiset ja makeat letut veivät meidän joukkiolta kielen mennessään. Kerrankin oli siis hetki hiljaisuutta.

Kompressorin letut kävivät kaupaksi. Kuva: Koti-iskä88
Kompressorin letut kävivät kaupaksi. Kuva: Koti-iskä88

Pari päivää Tallinnan auringon alla hujahti nopeasti ja aloimme jo suunnitella uutta matkaa, sillä nähtävää ja tekemistä on niin paljon! Seuraavalle kerralle menolistalla ovat ainakin mielenkiintoiselta kuulostava Nukketeatterimuseo NUKU, Merimuseo ja Tallinnan televisiotorni. Ensi kerralla katson ensimmäisenä Ikaalisten Matkatoimiston tarjonnan, sillä kaikki sujui niin hyvin.

Näköalapaikka oli Beibsin mieleen. Kuva: Koti-iskä88
Näköalapaikka oli Beibsin mieleen. Kuva: Koti-iskä88


Alla vielä toinen video vauhdikkaasta lomastamme:
 Kirjoittaja on entinen reppureissaaja, hänen pakettimatkojaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram