Minibeibsin mielestä Hämeen linnassa on todella hyvä akustiikka. Kuva: Koti-iskä88

Lasten kanssa reissaaminen on kuin reissaisi ruutitynnyrien kanssa, koskaan ei tiedä missä, miten ja milloin räjähdys tapahtuu. Ainoastaan varmaa on se, että se tapahtuu. Yleensä ruutitynnyri alkaa savuamaan hieman ennen pamahdusta, toisinaan taas räjähtää käsiin. Joskus jää räjähtämättä kokonaan ja leimahtaa vasta seuraavana päivänä. 

Pitäisiköhän poteroitua kotiin? Sillä tavoinhan uhmaräjähdykset aiheuttaisivat mahdollisimman vähän harmia sivullisille uhreille ja säästyisin kukkahattutätien paheksuvilta katseilta. Nääh. Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää. Vai selvittääkö?

Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää

Ehkä kaikista paikoista kiusallisin paikka äkkinäiselle uhmakohtaukselle olisi juuri museot. Hankin alkuvuodesta museokortin ja olemmekin käyneet sen jälkeen paljon Beibsien kanssa museoissa. Beibsitkin tykkäävät kokea taidetta ja esimerkiksi Hämeen linnan tutkiminen oli beibsien mielestä todella jännittävää ja hauskaa. Museokortti onkin maksanut jo muutamassa kuukaudessa itsensä takaisin.

Kiasma

Olemme käyneet Beibsien kanssa Kiasmassa pari kertaa aikaisemmin ja molemmat reissut ovat menneet hienosti. Tällä kertaa kuitenkin opin, että Kiasman seinät saavat 3-vuotiaan huudon kaikumaan ennenkuulumattomiin desibeleihin. 

Näky oli kuin Huuto-maalauksessa.

Asiaa ei yhtään auttanut, että palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi ja vastusti pois lähtöä. 

Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88
Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88

Palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi

Hämeen linna

Hämeen linna on mainio kohde lasten kanssa. Linnassa riittää tutkimista linnan korkeista muureista aina keskiaikaiseen vessanpyttyyn asti. Linnan muurien ulkopuolella oleva Linnanpuisto on yksi lempparipaikkojamme.

Tämä museokäynti meni todella hienosti, vaikkakin Minibeibsi innostui avaamaan ääntään kaikuvissa saleissa. Linnassa oli myös mukavan viileä helteisenä kesäpäivänä. 

Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88
Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88
"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88


Emma - Espoon modernin taiteen museo

Ehdimme käymään myös Emmassa ja tämä reissu menikin todella hyvin ilman minkäänlaista räjähdystä tai purkausta. Beibsit nauttivat erityisesti teoksista, jotka voi kokea astumalla sisään niiden maailmaan. Tällaisia teoksia löytyikin Emmasta useampi ja niitä tutkittiin tarkasti. Myös samassa rakennuksessa sijaitseva Lelumuseo Hevosenkenkä oli lasten ja aikuisten mieleen.

Parin tunnin tutkailu Emmassa uuvutti Minibeibsin. Katso alla olevalta videolta teos "älä herätä nukkuvaa leijonaa"
 

Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88
Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88

Kaiken kaikkiaan lasten kanssa museossa käynti on mahdollisuus oppia, innostua ja löytää uusia asioita. Itselläni olisi jäänyt näissä kaikissa kolmessa kohteessa paljon asioita huomaamatta, jos lapset eivät olisi olleet mukana. On ollut myös mukava huomata, että lapsiperheet otetaan hienosti museoissa huomioon. Usein henkilökunta onkin rohkaissut meitä tutustumaan teoksiin. Rohkeasti siis koko perheen voimin nauttimaan museoista!

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88Kirjoittaja on itsekin aikalailla museokamaa. Hänen museoitumistaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram