Sellikaverit. Kuva: Koti-iskä88

Lasten kanssa museoissa käynnin suurin ongelma on pelko siitä, kuinka iso lasku museovisiitistä aiheutuu. Estääkseni ylimääräisiä hikikarpaloita otsallani, suuntasimme arvokkaiden vaasien ja taulujen ihastelemisen sijaan kiven sisään.

Olenkin aikaisemmin kirjoittanut käynnistämme Hämeen linnassa, mutta vieressä seisova Suomen suurin vankilamuseo oli täysin uusi tuttavuus. Suuntasimme kärrymme kohti vankilan muureja, jotka olivat todellisessa käytössä aina vuoteen 1993 asti.

Kiven sisään. Kuva: Koti-iskä88
Kiven sisään. Kuva: Koti-iskä88


Lasten kanssa liikkuessa pääsee vastailemaan jos jonkinlaisiin kysymyksiin. Vankilathan eivät sinänsä ole kovin hauskoja paikkoja ja pohdinkin millaisia tuntemuksia rosikseen meno  beibseissä synnyttää.

Eristyssellissä istuskellessamme kysymysten tulppa aukesi. Käsittelimme muun muassa kysymyksiä ”Miksi tänne joutuu?”, ”Missä vangin patja ja tyyny ovat?”, ”Käykö vangit saunassa ja suihkussa?”. Selvisin kysymyksistä kohtuullisen kuivin jaloin ja kävimme 4-vuotiaan kanssa hienon keskustelun oikeasta ja väärästä.

En olisi selvinnyt täällä päivääkään. Kuva: Koti-iskä88
En olisi selvinnyt täällä päivääkään. Kuva: Koti-iskä88


Vankilan historiassa on tapahtunut karuja asioita ja historiaa näkyy kirjoitettuna vankilan seinille. Lapset eivät näitä osaa lukea, korkeintaan naureskelivat vankien piirtämille piirustuksille. Vanhemmille seinäkirjoittelussa on enemmän syvyyttä ja osa kirjoittelusta on melko pysäyttävääkin.


Omaa aikaa. Kuva: Koti-iskä88
Omaa aikaa. Kuva: Koti-iskä88


Linnassa lusiminen sujui meiltä iloisissa merkeissä. Kaikki viihtyivät lukemassa tiilenpäitä ja ennen kaikkea EI MITÄÄN rikottavaa. Hämeenlinnan vankilamuseo on siis turvallinen kohde käydä lasten kanssa. Vankilassa on myös lastenkierroksia, jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta. Jos museon jälkeen haluaa purkaa energiaa, niin suunnaksi voi ottaa vieressä olevan Linnanpuiston leikkipaikan.

Vankilasta voi karata esimerkiksi alla olevan videon ohjeiden mukaan:
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Koti-iskä88 (@koti_iska88official) jakama julkaisuKirjoittaja syö kakkua mieluummin kuin istuu sitä. Vankilapaon jälkeen hänet löytää Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram