Aamulla herätessä katsoimme Beibsin kanssa peiliin ja hän tokaisi "katso isi, me ollaan peikkoja". Sen lausahduksen siivittämänä päätimme yksissä tuumin varata ajan parturiin. Tosin ensimmäinen kerta parturiin kahden lapsen kanssa kuulostaa siltä, että omien harmaiden hiuksien määrä tulee ainakin tuplaantumaan. 

Miettikää nyt, energinen taapero pitäisi istuttaa parturin penkkiin ja kaiken lisäksi siinä penkissä pitäisi vielä olla paikallaan, ettei korvasta tipu paloja. Tai silmä puhkea. Mitä jos koko hommasta ei tule yhtään mitään ja lapsi ei suostu edes istumaan penkille? Mitä teen tuolle toiselle lapselle sillä aikaa kun toista parturoidaan?

Otin yhteyttä kampaajaystävääni Sanniin, joka lupasi hoitaa parturoinnin kivuttomasti ja kertoi hyviä vinkkejä lasten parturointiin.

Näillä vinkeillä parturointi sujuu kuin leikki!

1. Sanallistaminen. Kerro lapselle etukäteen mitä parturissa tehdään. Yksinkertainen asia joka tuppaa aina unohtumaan: kaikki sujuu paremmin, kun lapsi tietää mitä tapahtuu.


2. Kirja. Ole vieressä lukemassa lapselle satua. Jos lapsia on useampi mukana, kaikki voivat kuunnella.


3. Tabletti. Sama kuin kirja mutta sinun ei tarvitse lukea, Ryhmä haut pyörimään ja tunnet olosi yhtä tärkeäksi kuin tablettiteline.


4. Aikuinen leikkimässä. Jos lapsi ei jaksa keskittyä kirjaan tai tablettiin, voit tietysti heittää ranttaliksi ja alkaa leikkimään roolileikkejä tai esittää sirkustemppuja lapsen edessä. Kaikki keinot on sallittu rakkaudessa ja lastenhoidossa.


5. Herkut. Tikkari suuhun ja kaikki sujuu. Myös mukana oleville sisaruksille tottakai.

Bonus:  Kampaajalle voi etukäteen kertoa minkälainen lapsi on. Kampaaja voi jo etukäteen varautua, jos tietää että lapsi on kova jännitämään esimerkiksi varaamalla hieman pidemmän ajan. Tai ainakin tietää, ettei kannata olla liian tuttavallinen heti aluksi. Kampaamossa voi myös aivan hyvin käydä tutustumassa ennen varsinaista aktia.

Sanni parturoi Salon Ri-Nissä Keravalla ja ottaa mielellään vastaan lapsiasiakkaita. Toivon että jokainen löytää oman Sanninsa joka hoitaa koko perheen parturoinnit sujuvasti ilman harmaita hiuksia. Beibsin toiveet parturoinnista olivat hieman suureelliset: Elsa-lettiä ei ihan äkkiä kasvateta mutta pinkki pikkuletti sai hymyn beibsin kasvoille.


Kirjoittajalla on karvat ojennuksessa ja kuantalo kunnossa. Hänen hiustyyliään voi seurata Instagramissa, Facebookissa ja toisinaan myös Twitterissä

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram