Juuri kun kaikki kaurapuuronjämät ja maidot ovat valuneet koneeseen tajuat, että pesukone oli täynnä puhtaita astioita. Kuva: Koti-iskä88

Lapsiperhearjessa voi ajatus katketa tai toiminnot keskeytyä syystä tai toisesta. Tämä vaikuttaa radikaalisti jokapäiväisen selviytymistaistelun lisäksi, myös kotitöiden tekoon. Kotityöt voivat mennä pieleen monella tapaa, joko omasta tai sabotoinnista johtuvista syistä. Seuraavat skenaariot ovat viime aikoina tapahtuneita epäonnistumisia Koti-iskä88:n kodinhallinnassa. 

Imurointi ja lattianpesu
Miksi aina imuroinnin jälkeen pitää syödä jotakin murustavaa ruokaa tai tyhjentää saappaan hiekat lattialle? Lattianpesun jälkeen joku pissaa ta oksentaa lattialle.

Lakanoidenvaihtopäivä
Nukahdat illalla sohvalle ja kun kömmit omaan sänkyyn nukkumaan huomaat, että lakanoidenvaihto on jäänyt kesken. Alat tunkemaan tyynyä liinaan keskellä yötä. Tämä on yksi epämukavimpia mokia, mitä kotitöiden saralla voi tapahtua.

Muutama minuutti lelujen siivouksen jälkeen. Koti-iskä88
Muutama minuutti lelujen siivouksen jälkeen. Koti-iskä88


Ikkunoiden pesu
Se on varmaan joku leikki-ikäisten laki, että pesty ikkuna lääpitään ensimmäisenä. Sama koskee peilejä.

Tiskikoneen tyhjennys
Eikun täyttö. Laitat kerrankin astiat heti tiskikoneeseen, kun olette käyttäneet niitä. Juuri kun kaikki kaurapuuronjämät ja maidot ovat valuneet koneeseen, tajuat että kone oli täynnä puhtaita astioita. Fail.

Käsitiskin tiskaaminen
Olet juuri puunannut tiskipöydän putipuhtaaksi ja kuivannut sen jopa kaikista vesipisaroista. Käännyt ja huomaat jättäneesi kattilat ja pannut hellalle pesemistä odottamaan.

Round two. Kuva: Koti-iskä88
Round two. Kuva: Koti-iskä88


Pyykit
Pyykkeihin liittyy talviskenaario ja kesäskenaario. Avaat pesukoneen luukun ja suljet hanan, tähän väliin tulee joku tilanne ja unohdat ripustaa pyykit. Joudut pesemään ne uudelleen seuraavana päivänä ummehtuneen hajun vuoksi. Kesällä unohdat pyykit yöksi ulos kuivumaan. Yöllä sataa ja joudut vähintään linkoamaan tai pesemään litimärät pyykit uudelleen seuraavana päivänä. 

Lelujen lajittelu.
Päätät, että nyt saa riittää tämä lelukaaos ja keräät kirpparille menevät lelut omaan laatikkoon ja piilotat kaappiin. Seuraavana päivänä huomaat, että lapset ovat löytäneet laatikon ja hylätyt lelut ovat menneet sekaisin säästettävien lelujen kanssa. Teet lajittelun uudestaan ja sama löytäminen toistuu. Kolmannella kerralla ymmärrät piilottaa kirppislelut parempaan paikkaan. True story. 

Kirjoittaja tekee kotitöitä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Toisinaan hän myös onnistuu. Hänen onnistumisiaan ja epäonnistumisiaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (6)

Iina / Kotona kaikkialla
3/6 | 

Samaistun näihin kyllä niin vaikkei lapsia olekaan. Varsinkin toi lakananvaihto on niin tuttua, ja aina kiukuspäissäni niitä lakanoita puoliunessa pääsee sullomaan kun olisi vaan halunnut jatkaa samaa unta sängyssä sohvan sijaan. Huoh.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram