Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Visit Tampere ja Joulu Tampere

Laulussa sanotaan Joulumaan löytyvän sydämestä, mutta jos ei millään meinaa löytyä niin kannattaa suunnata Tampereelle. Siksi hyppäsimmekin junaan ja lähdimmekin virittämään itsemme joulutunnelmiin. Tampereella joulufiilis tuntuu vallanneen koko kaupungin, mutta erityisesti nämä seuraavat kohteet jäivät meidän mieleemme. 

1. Koiramäen Joulu
Tämä oli meidän ensimmäinen kertamme Koiramäellä, mutta ei varmasti viimeinen. Teemapuisto oli muuttunut tunnelmalliseksi joulukyläksi, jossa pääsimme tonttuilemaan aivan huolella. Askartelujen, eläinten ihastelemisen ja tonttuleikkien lisäksi pääsimme tapaamaan erästä erittäin tärkeää henkilöä eli Joulupukkia. Tälle pukille täytyy antaa erityispisteet, sillä hän arvasi (tai siis tiesi) Beibsien iät täysin oikein ja tämän lisäksi hän tiesi mikä on Hatchimals. Herranen aika. Edes minä en kunnolla tiedä mikä on Hatchimals vaikka sellainen pitäisi löytyä aattona paketista.

Alkulämmittelyt tonttutyyliin. Kuva: Koti-iskä88
Alkulämmittelyt tonttutyyliin. Kuva: Koti-iskä88


Illan hämärtyessä jouluvalot pääsivät oikeuksiinsa ja tonttupuutarha oli kuin satumaailma. Jos pakkanen puraisee liikaa, Koiramäellä voi käydä lämmittelemessä kaakaon äärellä tai vaikka pistäytyä Särkänniemen akvaarion vedenalaisessa maailmassa. Kurkkaa Koiramäen joulun ohjelma.

2. (Joulu)Munkit

Tamperelaiset, eikö jouluna syödä pipareita ja torttuja!? Noh, suurena munkkien ystävänä minua ei haitannut, että törmäsimme herkullisiin munkkeihin kaikkialla. Koiramäellä Kahvila von Guggelböön munkkirinkilät olivat taivaallisen hyviä. Myös Ravintola Tampellan munkkijälkkäri hellitteli makunystyröitä. Joulutorillakin oli glögin kanssa munkkeja?! Ja jos olisin jaksanut syödä enää yhtään munkkia olisin vieraillut Pyynikin munkkikahvilassa. Sokerisista pienistä suupielistä päätellen munkit sopivat myös hyvin jouluun. Onko Tampere Suomen munkkipääkaupunki?

Munkit hävisivät niin nopeasti ettei niistä saanut edes valokuvaa. Kuva: Koti-iskä88
Munkit hävisivät niin nopeasti ettei niistä saanut edes valokuvaa. Kuva: Koti-iskä88


3. Tallipiha
Finlaysonin alueelta löytyvä Tallipiha on nostalginen ja tunnelmallinen kauppapaikka. Täältä löytyi niin hevonen kuin leikkipuisto, kahvila, ihania käsityöläisputiikkeja ja oikein sympaattinen karuselli. Beibsit saivat kerrankin ratsastaa muillakin karusellihevosilla kuin Prisman pikkukarusellissa... Tallipihalla oli myös uskomaton paikka, mihin palaan kohdassa 5.

Hurmaava Tallipihan kahvila on visiitin arvoinen paikka. Kuva: Koti-iskä88
Hurmaava Tallipihan kahvila on visiitin arvoinen paikka. Kuva: Koti-iskä88


4. Joulutori
Aivan Tampereen sydämessä sijaitsevan joulutorin läpi ei voi kävellä ilman, että joulufiilikset nousevat. Glögi ja havut tuoksuvat, ihmiset ovat iloisia ja jouluvalot luovat tunnelmaa. Paikalla on käsityöläisten tuotteita ja tämä jos mikä on hyvä paikka ostaa laadukasta käsityötä joululahjaksi!

Tampereen tunnelmallinen joulutori. Kuva: Koti-iskä88
Tampereen tunnelmallinen joulutori. Kuva: Koti-iskä88


Joulutorilta löytyy myös Jääveistosteltta, johon emme meinanneet päästä sisään, sillä eteisestä löytyi lapsia kiinnostava jääliukumäki. Ihasteltavaa löytyi lopulta sisältäkin.  

COOL. Kuva: Koti-iskä88
COOL. Kuva: Koti-iskä88


5. Suklaapuoti
Mitä olisikaan joulu ilman suklaata? Onneksi Tallipihalta löytyi Suklaapuoti.
Tätä kirjoittaessa maistelen Suklaapuodin suklaatryffeleitä. Ei tätä voi sanoin kuvailla. Uskomatonta. Käykää siellä. 

En käytä usein sanaa ihana. mutta. IHANA suklaapuoti! Kuva: Koti-iskä88
En käytä usein sanaa ihana. mutta. IHANA suklaapuoti! Kuva: Koti-iskä88Ps. Lisäksi mieleen jäi maittavat unet Scandic Tampere Cityssä, kielen mennessään vienyt Näsinneulan ravintola ja Be Calm & Buzz On ravintolan rauhaisa ruokailuhetki lasten leikkiessä leikkipaikassa. 

Kiitos Tampere, toit joulun meidän sydämiin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram