Kun muut menevät nukkumaan, lepattaa Hammaskeiju työn ääreen. Vastairronneet maitohampaat työllistävät Hammaskeijuja ympäri maata, mutta helppoa tuo työ ei ole. Tässä harvinaisessa ja ainutkertaisessa erikoishaastattelussa pääsemme tutustumaan ihka oikeaan hammaskeijuun.

Lapsena hän ei haaveillut Hammaskeijun työstä. Kuva: Koti-iskä88
Lapsena hän ei haaveillut Hammaskeijun työstä. Kuva: Koti-iskä88


Miten sinusta tuli Hammaskeiju?
”En koskaan haaveillut Hammaskeijun ammatista vaan oikeastaan tämä työ löysi minut. Ensimmäisiä hampaita tyynyn alta etsiessäni en vielä tajunnut olevani Hammaskeiju, mutta pikkuhiljaa asia valkeni minulle. Koen tämän olevan kutsumusammatti.”

Mitä teet kaikilla hampailla?
”Hyvä kysymys ja en todellakaan tiedä. Tuntuuhan se hieman creepyltä säilöä toisten hampaita ja sitten vuosien päästä muistella, että tällainenkin on jonkun suussa ollut. Eihän tässä mitään järkeä aina tunnu olevan, mutta jonkun ne hampaat on pois noukittava.”

Aivan. Mikä on sitten sopiva summa rahaa vastineeksi hampaasta?
”Täytyy myöntää, että maitohampaiden kilohinta on noussut, kun vanhemmilta kollegoilta olen asiaa kysellyt. Aloittelevat Hammaskeijut saattavat välillä sortua virheeseen ja maksaa ensimmäisestä maitohampaasta aivan ylihintaa. Yritä siinä nyt sitten maksaa seuraavasta hampaasta puolet vähemmän. Leikki-ikäiset ovat nykyään niin pirun tarkkoja ja huolehtivat raha-asioistaan.”

Harvinainen kuva Hammaskeijusta työssään. Kuva: Koti-iskä88
Harvinainen kuva Hammaskeijusta työssään. Kuva: Koti-iskä88Mistä saat rahan hampaisiin?
Voit varmasti kuvitella, ettei tällä nyt kukaan itseään elätä. Tuolla on kaapissa kasa hampaita, jolla ei ole suurta rahallista arvoa, joten miinuksella ollaan. Käyn päivätöissä rahoittaakseni Hammaskeijuilun.

Entä jos lapsi nielaisee hampaan, miten toimit silloin?
”Mielellään en alkaisi hammasta odottamaan vaan silloin voi esimerkiksi askarrella hampaan tai piirtää vaikka kuvan minusta. Maksan tietty tästäkin.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Koti-iskä88 (@koti_iska88official) jakama julkaisu


Onko sinulla vinkkejä aloitteleville hammaskeijuille?
”Ole tarkkana, ettet maksa markkinahintaa kovempaa taksaa hampaista. Tästä voi koitua talousvaikeuksia sillä maitohampaita on lapsen suussa parikymmentä. ”

Kiitos haastattelusta Hammaskeiju.

Kirjoittajan ja Hammaskeijun elämää voit seurata Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (1)

NK
1/1 | 

Harvinainen ja kiinnostava haastattelu! Löysin Wikipediasta tietoa, mitä jossain muualla on varsinaisesti tehty niille hampaille:

"The Vikings, it is said, paid children for their teeth. In the Norse culture, children's teeth and other articles belonging to children were said to bring good luck in battle, and Scandinavian warriors hung children's teeth on a string around their necks. Fear of witches was another reason to bury or burn teeth. In medieval Europe, it was thought that if a witch were to get hold of one's teeth, it could lead to them having total power over him or her."

Eh, siis joko kaulanauhaksi ne pienet hampaat tai hyvään piiloon, ettei vaan noita löydä... Juu... Onnea Hammaskeijulle rankkaan työhönsä! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram