Kirjoitukset avainsanalla isäblogi

Muistan kesän 2017 kylmänä ja sateisena. Mutta vasta vertaillessani viime kesän kuvia  tämän kesäisiin, ymmärsin kuinka kylmä tuo kesä 2017 olikaan!

Nämä kuvat kertovat kuinka paljon paremmin meillä on asiat tänä kesänä:

Kesällä 2017 ainoa lämpö tuli grillistä. Kuva: Koti-iskä88
Kesällä 2017 ainoa lämpö tuli grillistä. Kuva: Koti-iskä88Banaanitkin näyttävät nyt paremmilta, kuin kesällä 2017. Kuva: Koti-iskä88
Banaanitkin näyttävät nyt paremmilta, kuin kesällä 2017. Kuva: Koti-iskä88Beibsit nauttivat kesästä satoi tai paistoi. Kuva: Koti-iskä88
Beibsit nauttivat kesästä satoi tai paistoi. Kuva: Koti-iskä88Kelien lisäksi myös mopedin käyttö sujuu tänä kesänä mallikkaammin. Kuva: Koti-iskä88
Kelien lisäksi myös mopedin käyttö sujuu tänä kesänä mallikkaammin. Kuva: Koti-iskä88Hyvää kesää kaikille! Nautitaan siitä täysillä. Satoi tai paistoi.

Kirjoittaja on vanhojen muistelija, meteorologi ja säämies. Hänen nahkansa on jo ehtinyt palaa. Hänen ihonsa ja taaperon housujen rusketusraitoja voit seurata Instagrammista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toukokuu on loppusuoralla ja on jälleen aika koota pakettiin Kuukauden uhmahetket. Tuntuu, että viimeinen viikko on ollut hieman tavallista kireämpi ja uhmakkaampi. Beibsi on asettanut minut "mutelle", eli kaikki mitä sanon menee ohi korvien. Minibeibsi on jatkanut mielensäpahoittamista tuttuun tapaansa.

Tässä Toukokuun Top 3:

1.

Vaikeudet alkoivat kisaliivistä Kuva: Koti-iskä88
Vaikeudet alkoivat kisaliivistä Kuva: Koti-iskä88


Kävimme Beibsien kanssa osallistumassa Hippokisoihin. Ennen kisoja Minibeibsi halusi pukea päällensä Pink Floyd-paidan. Olisi tässä vaiheessa jo pitänyt tajuta, mutta asia valkeni minulle vasta kentällä kun kisaliivi piti laittaa päälle. Ilmeisesti en artikuloinut Minibeibsille asiaa tarpeeksi selvästi ja hän luuli menevänsä Hippikisoihin. Mikä pettymys.

Hippikisat vaihtuivat Hippokisoihin. Kuva: Koti-iskä88
Hippikisat vaihtuivat Hippokisoihin. Kuva: Koti-iskä88Juoksu ja pallonheitto kiinnostivat yhtä paljon kuin liivin pukeminen. Lopulta kirmasin 30 metriä Minibeibsi sylissäni. Beibsit saivat mitalin ja mielestäni tämän reissun jälkeen minunkin olisi kuulunut saada.

2.
Olimme Beibsien kanssa juhlissa ja suuressa juhlapaikassa oli yksi ainoa paikka mihin ei saanut mennä. Tietenkin sinne piti päästä. Saisipa tuollaisia kylttejä hampaiden harjauksen ajaksi vessaan ja ulko-ovelle kun pitäisi alkaa pukemaan ulkovaatteita.

Vietimme tässä tovin jos toisenkin. Kuva: Koti-iskä88
Vietimme tässä tovin jos toisenkin. Kuva: Koti-iskä883. 
Tässä kuvassa Minibeibsi on juuri syönyt jäätelönsä ja huomaa, että minä en ole ehtinyt edes aloittamaan. Minibeibsi innostui vielä avaamattomasta jäätelöstäni ja alkoi vaatimaan sitä itselleen. Lopulta nautiskelin jäätelöni kuunnellen ja katsellen raivoavaa ämpäripäätä.

Ämpärimökötys. Kuva: Koti-iskä88
Ämpärimökötys. Kuva: Koti-iskä88Ämpäriraivo. Kuva: Koti-iskä88
Ämpäriraivo. Kuva: Koti-iskä88Katso myös Huhtikuun uhmahetket.

Kirjoittaja on yleisurheiluvalmentaja, portsari ja jäätelönautiskelija. Hänen ja Beibsien uhmahetkiä voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vuosi 2014. Niin suloisen ja viattoman näköinen. Kuten vauvansakin. Kuva: Koti-iskä88
Vuosi 2014. Niin suloisen ja viattoman näköinen. Kuten vauvansakin. Kuva: Koti-iskä88


Vauva.fin artikkelissa kerrotaan, että syntyvyys laskee edelleen ja erityisesti miehet eivät halua lapsia. Miksi sitten itse halusin lapsia? Olinhan tuolloin kuitenkin vasta 27-vuotias, joten nykyisen trendin mukaan minun olisi pitänyt lykätä perheen perustamista yli kolmenkymmenen ikävuoden tai skipata koko homma.

Eikö olisi ollut siistimpää vain matkailla huoletta ympäri maailmaa? Koska onhan matkustelu paljon hauskempaa kuin haista puklulle ja googlailla mikä on refluksi. Tai kuinka paljon hauskempaa on lähteä kuumana kesäpäivänä terassille, kuin opettaa lasta kuivaksi? Ennen lapsia ulos lähtiessä pystyit olemaan lähes 100% varma, että missään vaatteessasi ei ole ulostetta. Vauvavuoden aikana se ei ollut aivan niin selvää.


Ehkä, mutta...

Juuri saamieni tietojen mukaan, myös lasten kanssa voi matkustaa. Kuva: Koti-iskä88
Juuri saamieni tietojen mukaan, myös lasten kanssa voi matkustaa. Kuva: Koti-iskä88

Vaikka pidänkin seikkailemisesta maailmalla niin suurin seikkailu alkoi vasta, kun Beibsi syntyi. Mielestäni en ole menettänyt mitään sen takia, että minulla on perhe. Päinvastoin. 

Arvostan ihmisiä ketkä tietävät mitä elämältä haluavat, oli se sitten vaikka päätös olla koskaan hankkimatta lapsia. Silti minua ihmetyttää esimerkiksi tällaiset kommentit joissa pidetään perheellisiä ajantuhlaajina: "Täällä ollaan kertareissulla, joten aika on kaikki kaikessa. En halua tuhlata aikaani lastenkasvatukseen, perheeseen jne.

Itse olen ajatellut enemmänkin: Täällä ollaan kertareissulla, joten aika on kaikki kaikessa. Haluan lapsia heti kun mahdollista, jotta saan viettää heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa.

Kirjoittajan mielestä hänen elämänsä ei ole loppunut vaikka hänellä on lapsia. Itseasiassa hän on kiireisempi kuin koskaan, katso vaikka Instagramista, Facebookista tai Twitteristä.

Kommentit (3)

Torey
1/3 | 

Mä en tuputa kenellekkään, että hanki lapsia tai et elä kunnolla. Ei se niinkään voi olla, koska kaikki eivät edes voi saada lapsia. Mutta minä tiesin jo nuorena haluavani äidiksi. Ja halusin äidiksi ehdottomasti, ennenkuin täytän 30v. Onnekseni toiveeni toteutui ja ennenkuin täytin 26 vuotta, olin jo kahden tytön äiti.

Äitiys on minulle tärkein tehtävä tällä pallolla. Se menee kaiken muun ohi.

Olen saanut kuulla joskus valinnoistani. Että enkö olisi halunnut elää vähän enemmän. Minä kun menin naimisiin 22-vuotiaana ja sain lapset nuorena. En ymmärrä mitä sillä tarkoitetaan. En ole haaroja kaikille levittelevää tyyppiä, en tykkää käydä baareissa kuin joskus harvoin keikkoja katsomassa (ja se onnistuu todistetusti myös äiti-ihmiseltä), enkä myöskään koe ettenkö pääsisi kotoa pois yhtälailla lasten kanssa, kuin ennen heitä. Minä olen sitoutuvaa tyyppiä oleva äiti-ihminen. Mitä se on keneltäkään pois. En minä heitä elämääni hukkaan, vaan tämä on sitä elämää minkä minä halusin.

Rita_

Hei! Mie taas lapsettomana koen joskus saavani "etkö tiedä mikä elämässä on todella tärkeää" tyyppistä palautetta niiltä, jotka ovat lapsia jo hankkineet. Eli he antavat ymmärtää, että mulle tärkeät asiat on kuitenkin loppujen lopuksi toisarvoisia, mutta en vaan tiedä sitä vielä, koska mulla ei oo sitä kaikkein tärkeintä eli lapsia. Varmasti onkin niin, että lapset syntyessään kiilaa tärkeysjärjestyksessä ykköseksi, mutta siihen asti muut asiat voi antaa ja antavatkin elämään mielekästä sisältöä. Haluan kyllä lapsia joskus, mutta siihen asti olen tyytyväinen ilmankin, enkä koe eläväni puutteellista elämää. Eli samaa mieltä, että kukin valitsee oman tiensä ja hyvä niin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Beibsi valitsemassa kukkia. Kuva: Koti-iskä88

Äitienpäivä lähestyy, joten lähdimme Beibsien kanssa ostamaan kukkasia. Päätin, että Beibsit saavat itse valita mieleisensä kukkaset äidille lahjaksi. Se on minusta hellyyttävämpää kuin, että itse kävisin ostamassa random puskan. Koska kotihoidontuella ei juhlita päätimme kukkakaupan sijaan koukata suoraan marketin hyllylle.

Beibsin mielestä kukkaostoksilla enemmän on enemmän. Kuva: Koti-iskä88
Beibsin mielestä kukkaostoksilla enemmän on enemmän. Kuva: Koti-iskä88Kukkaosastolla törmäsimme tuttuun hidasteeseen; vappupalloihin. Yrittävätkö marketit saada isät ostamaan lapsilleen vielä yhdet vappupallot näin äitienpäivän alla? Melkeen onnistuivat!

Vappupallot ovat tulleet jäädäkseen. Kuva: Koti-iskä88
Vappupallot ovat tulleet jäädäkseen. Kuva: Koti-iskä88

Valintaprosessi alkoi vauhdikkaasti. Beibsi oli muutamassa sekunnissa ehtinyt vyöryttämään syliini puolet koko valikoimasta. Beibsin tämänkertaiset valinnat keskittyivät punasävyisiin kasveihin. Sillä välin Minibeibsi oli kerännyt telineestä niin ison kasan ilmapalloja, että tilanne alkoi muistuttamaan Up- Kohti korkeuksia -elokuvan kohtausta, jossa talo nousee taivaisiin ilmapallojen avulla.

Pudotuspelit käynnissä. Kuva: Koti-iskä88
Pudotuspelit käynnissä. Kuva: Koti-iskä88

Pudotuspelien jälkeen Beibsillä oli kolme kukkavaihtoehtoa.

Vaihtoehto 1: "Tämä ei ole hyvä."
Vaihtoehto 2: "Tämä on viuletti."
Vaihtoehto 3: "Tämä sopisi. Se on pinkki. Katsotaan onko se samanvärinen kuin mun kengät."

Minibeibsillä oli hieman yksinkertaisempi valintaprosessi. Hän otti ensimmäisen näkemänsä kasvin ja sanoi "kukka".

Minibeibsin valinta. Kuva:Koti-iskä88
Minibeibsin valinta. Kuva:Koti-iskä88

Kukat saatiin lopulta valittua ja aiommekin yllättää äidin kukilla ja sänkyyn viedyllä aamupalalla. Viimeaikaisten heräämisten perusteella aamupala tarjoillaan noin klo 05.30.

Koti-iskä88 toivottaa rentoa ja mukavaa äitienpäivää kaikille! 

Kirjoittaja on tehnyt syntyessään omasta äidistään äidin ja myöhemmin lastensa äidistä. Hänen isyyttään voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram