Kirjoitukset avainsanalla kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Visit Tampere ja Joulu Tampere

Laulussa sanotaan Joulumaan löytyvän sydämestä, mutta jos ei millään meinaa löytyä niin kannattaa suunnata Tampereelle. Siksi hyppäsimmekin junaan ja lähdimmekin virittämään itsemme joulutunnelmiin. Tampereella joulufiilis tuntuu vallanneen koko kaupungin, mutta erityisesti nämä seuraavat kohteet jäivät meidän mieleemme. 

1. Koiramäen Joulu
Tämä oli meidän ensimmäinen kertamme Koiramäellä, mutta ei varmasti viimeinen. Teemapuisto oli muuttunut tunnelmalliseksi joulukyläksi, jossa pääsimme tonttuilemaan aivan huolella. Askartelujen, eläinten ihastelemisen ja tonttuleikkien lisäksi pääsimme tapaamaan erästä erittäin tärkeää henkilöä eli Joulupukkia. Tälle pukille täytyy antaa erityispisteet, sillä hän arvasi (tai siis tiesi) Beibsien iät täysin oikein ja tämän lisäksi hän tiesi mikä on Hatchimals. Herranen aika. Edes minä en kunnolla tiedä mikä on Hatchimals vaikka sellainen pitäisi löytyä aattona paketista.

Alkulämmittelyt tonttutyyliin. Kuva: Koti-iskä88
Alkulämmittelyt tonttutyyliin. Kuva: Koti-iskä88


Illan hämärtyessä jouluvalot pääsivät oikeuksiinsa ja tonttupuutarha oli kuin satumaailma. Jos pakkanen puraisee liikaa, Koiramäellä voi käydä lämmittelemessä kaakaon äärellä tai vaikka pistäytyä Särkänniemen akvaarion vedenalaisessa maailmassa. Kurkkaa Koiramäen joulun ohjelma.

2. (Joulu)Munkit

Tamperelaiset, eikö jouluna syödä pipareita ja torttuja!? Noh, suurena munkkien ystävänä minua ei haitannut, että törmäsimme herkullisiin munkkeihin kaikkialla. Koiramäellä Kahvila von Guggelböön munkkirinkilät olivat taivaallisen hyviä. Myös Ravintola Tampellan munkkijälkkäri hellitteli makunystyröitä. Joulutorillakin oli glögin kanssa munkkeja?! Ja jos olisin jaksanut syödä enää yhtään munkkia olisin vieraillut Pyynikin munkkikahvilassa. Sokerisista pienistä suupielistä päätellen munkit sopivat myös hyvin jouluun. Onko Tampere Suomen munkkipääkaupunki?

Munkit hävisivät niin nopeasti ettei niistä saanut edes valokuvaa. Kuva: Koti-iskä88
Munkit hävisivät niin nopeasti ettei niistä saanut edes valokuvaa. Kuva: Koti-iskä88


3. Tallipiha
Finlaysonin alueelta löytyvä Tallipiha on nostalginen ja tunnelmallinen kauppapaikka. Täältä löytyi niin hevonen kuin leikkipuisto, kahvila, ihania käsityöläisputiikkeja ja oikein sympaattinen karuselli. Beibsit saivat kerrankin ratsastaa muillakin karusellihevosilla kuin Prisman pikkukarusellissa... Tallipihalla oli myös uskomaton paikka, mihin palaan kohdassa 5.

Hurmaava Tallipihan kahvila on visiitin arvoinen paikka. Kuva: Koti-iskä88
Hurmaava Tallipihan kahvila on visiitin arvoinen paikka. Kuva: Koti-iskä88


4. Joulutori
Aivan Tampereen sydämessä sijaitsevan joulutorin läpi ei voi kävellä ilman, että joulufiilikset nousevat. Glögi ja havut tuoksuvat, ihmiset ovat iloisia ja jouluvalot luovat tunnelmaa. Paikalla on käsityöläisten tuotteita ja tämä jos mikä on hyvä paikka ostaa laadukasta käsityötä joululahjaksi!

Tampereen tunnelmallinen joulutori. Kuva: Koti-iskä88
Tampereen tunnelmallinen joulutori. Kuva: Koti-iskä88


Joulutorilta löytyy myös Jääveistosteltta, johon emme meinanneet päästä sisään, sillä eteisestä löytyi lapsia kiinnostava jääliukumäki. Ihasteltavaa löytyi lopulta sisältäkin.  

COOL. Kuva: Koti-iskä88
COOL. Kuva: Koti-iskä88


5. Suklaapuoti
Mitä olisikaan joulu ilman suklaata? Onneksi Tallipihalta löytyi Suklaapuoti.
Tätä kirjoittaessa maistelen Suklaapuodin suklaatryffeleitä. Ei tätä voi sanoin kuvailla. Uskomatonta. Käykää siellä. 

En käytä usein sanaa ihana. mutta. IHANA suklaapuoti! Kuva: Koti-iskä88
En käytä usein sanaa ihana. mutta. IHANA suklaapuoti! Kuva: Koti-iskä88Ps. Lisäksi mieleen jäi maittavat unet Scandic Tampere Cityssä, kielen mennessään vienyt Näsinneulan ravintola ja Be Calm & Buzz On ravintolan rauhaisa ruokailuhetki lasten leikkiessä leikkipaikassa. 

Kiitos Tampere, toit joulun meidän sydämiin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Visit Hämeenlinna

Uusia alkuja. Kuva: Koti-iskä88
Uusia alkuja. Kuva: Koti-iskä88


Yksi ilmastoteko voi tuntua merkityksettömältä, mutta jos ne kaikki lasketaan yhteen syntyy jotain suurempaa. Näin tapahtuu Hämeenlinnassa, jossa istutetaan 68 000 uutta taimea – yhtä monta kuin Hämeenlinnassa on asukkaita. Hämeenlinna kutsuukin kaikki mukaan puutalkoisiin Jätä Jälkesi - istutuspäivinä!

Olen erityisen innoissani ja ylpeä kotikaupunkini kampanjasta ja tämän takia kannoimme kuusemme kekoon hiilinielujen kasvattamisen hyväksi. Lähdimme Beibsien kanssa kohti tulevaa metsää. Puun istutus oli lasten näkökulmasta erityisen jännittävää ja keskustelimme asiasta yllättävänkin syvällisesti. Metsässähän nimittäin asuvat lasten suuret suosikit kuten oravat, jänikset, madot sekä Masha ja Karhu. 

Koti-iskä88:n kuusi kuusifaktaa:

  • Kuusi on paljon helpompi kasvattaa kuin lapsi.
  • Vanhemmuuden aikana tulee tilanteita, jolloin tekee mieli suksia kuuseen.
  • Joulukuusi voi kaatua helposti, jos taloudessa on taapero.
  • Kuusimetsä on yksi tehokkaimmista hiilinieluista. Oma lapseni taas on työntänyt grillihiilen omaan nieluunsa.
  • Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa – sama koskee lapsia.
  • Lapsen uhmakohtauksen aikana vanhemman olo voi olla kuin puulla päähän lyöty.

Olen aikaisemmin puhunut teksteissäni asenteista. Vanhempien asenteet siirtyvät lapsillemme oli kyse sitten vanhemmuudesta, ilmastosta tai vaikkapa automerkeistä. Kaikki asenteemme ja tekemisemme heijastuvat jollain tapaa lapsiimme. Jokaisella teolla on väliä, mutta kukaan ei pysty hillitsemään ilmastonmuutosta yksinään. Kyse onkin monesti siitä näkeekö yhden puun vai kokonaisen metsän.

Jokainen varmasti haluaa, että maailma on hieman parempi paikka tulevaisuudessa. Puun istutus ei vielä ratkaise tai hillitse ilmastonmuutosta, mutta se on alku. Mikä on sinun tekosi?

Uusia alkuja pääsee istuttamaan Jätä Jälkesi - istutuspäivinä
10.6. Hattelmalankylä, klo 9 -19
Tervetuloa istuttamaan ammattilaisten kanssa uutta metsää!

14.6. Kaurialan kenttä, klo 7 – 19
HJS-päivän yhteydessä jaossa 800:lle ensimmäiselle kuusi kuusentaimea, jotka voit istuttaa vaikkapa omalle pihallesi tai mökkimetsään.

15.6. Setälä-Eerolan tila, Toivaalantie 50, 14840 Tuulos, klo 9 – 15
Elämyksellinen maaseutu- ja istutustapahtuma Tuuloksessa, päivän aikana pääset tutustumaan maatilaan ja istuttamaan uutta metsää, tarjolla talkoopullakahvit.

Tervetuloa Hämeenlinnaan!

Koti-iskä88 ei pysty yksinään istuttamaan 68 000 uutta taimea. Kuva: Koti-iskä88
Koti-iskä88 ei pysty yksinään istuttamaan 68 000 uutta taimea. Kuva: Koti-iskä88


Kirjoittaja tuntee olevansa välillä puun ja kuoren välissä. Hän ei kuitenkaan ole puusta pudonnut tai latvasta laho. Vaikka et näkisi metsää puilta, niin voit kuitenkin nähdä hänet Instagramissa ja Facebookisssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Hotelli- ja ravintolamuseo

Kakut valmistuvat käden käänteessä. Kuva: Koti-iskä88
Kakut valmistuvat käden käänteessä. Kuva: Koti-iskä88


Leipominen on ollut aina lapsilleni mieluisaa puuhaa. Beibsi on oppinut hienosti rikkomaan kananmunia kulhoon ja Minibeibsi rikkoo niitä erittäin lahjakkaasti lattialle.

Leipomisen maailmaan paremmin tutustuaksemme, lähdimme Helsingin kaapelitehtaalla sijaitsevan Hotelli- ja ravintolamuseon Taikinan taju -näyttelyyn. Näyttely on toiminnallinen ja sen pääroolissa on yhdessä leipominen. Käärimme siis hihamme ja työnsimme kätemme syvälle taikinaan heti kättelyssä. 

Näyttelyssä vastaan tuli tuttuja klassikkoleivonnaisia ja niiden pariin pääsi myös tarkemmin tutustumaan. Leipurin taitomme pääsivät koetukselle esimerkiksi pullapitkon letityksessä. Beibsin tuotos taisi olla lähimpänä klassista pitkoa. Minibeibsi taas epäili pitkojen olevan matoja ja jätti ne rauhaan.

Koska olet viimeksi tehnyt pullapitkon? Kuva:Koti-iskä88
Koska olet viimeksi tehnyt pullapitkon? Kuva:Koti-iskä88


Taikinan taju- näyttelyssä oli useita leipomiseen liittyviä tehtäviä, jotka pitivät lasten sekä minun mielenkiintoni yllä. Tunnustelimme leivontavälineitä, tunnistimme mausteita neniemme avulla, leivoimme kakkuja ja selvitimme mitä leivonnaisia muualla maailmassa nautiskellaan. Yhdessä tekeminen oli näyttelyssä kaiken aikaa keskiössä ja hyvä niin, sillä itse tekemällä ja osallistumalla oppii parhaiten.

Beibsi nappasi suuren kakun mukaansa heti kättelyssä... Kuva: Koti-iskä88
Beibsi nappasi suuren kakun mukaansa heti kättelyssä... Kuva: Koti-iskä88
...ja Minibeibsi pakeni rikospaikalta heti maidon läikyttyä, aivan kuin kotonakin. Kuva: Koti-iskä88
...ja Minibeibsi pakeni rikospaikalta heti maidon läikyttyä, aivan kuin kotonakin. Kuva: Koti-iskä88


Jokainen voi leipoa ja leipominen voi olla koko perheen yhteinen juttu. Taikinan taju- näyttely on mainio kohde esimerkiksi viikonloppureissulle Helsinkiin. Taikinan tajuun voi tutustua museon aukioloaikoina ti-su klo 11-18, ke klo 11-20. Alle 15-vuotiailla on vapaa pääsy näyttelyyn ja Hotelli- ja ravintolamuseo on myös museokortti-kohde. Katso tarkkemmat tiedot Hotelli- ja ravintolamuseon nettisivuilta.

Taikinan taju -näyttelyssä riitti tutkittavaa. Kuva: Koti-iskä88
Taikinan taju -näyttelyssä riitti tutkittavaa. Kuva: Koti-iskä88Kirjoittajan lempileivonnaisia ovat perinteinen pulla sekä korvapuusti. Hän ei kuitenkaan anna lapsilleen korvapuusteja. Leivonnaisia ja leipomista näet myös Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö
Mikään ei häiritse kunnon kahvielämystä. Kuva: Koti-iskä88

Kaupallinen yhteistyö: Slurp

Kahvi on ollut minulle selviytymiskeino jo vuodesta 2014 lähtien. Vauvavuoden aikana kahvi olikin Googlen ohella tärkein varuste vauvakuplamme sisällä. Kahvia tuli tosin hörpittyä silkasta tavasta ja sillä yritti siirtää väsymystä hieman kauemmaksi. Kahvipersoonaltani sanoisin olevani tavallinen kahvinkeittäjä, joka juo kahvinsa mustana ja mielellään tummapaahtoisena. Olen keittänyt tummapaahtoista kahvia suodatinkeittimellä tai hauduttanut pressopannulla viikonloppuaamuisin.

Jokin aika sitten olin ystävälläni kylässä ja hän keitti minulle pienpaahtimosta juuri hakemaansa kahvia. Tältäkö kahvi OIKEASTI maistuu? Maut ja aromit tulivat esiin aivan eri lailla kuin marketin kahvista. Nautiskellessani elämän eliksiiriä harmittelin, ettei lähelläni ole paikkaa mistä hankkia vastapaahdettua kahvia.

Nyt toiveeni on vihdoin täytetty!

Jos Koti-iskä88 ei pääse paahdetun kahvin luokse, niin silloin paahdetun kahvin on tultava Koti-iskä88 luokse.

Tämän kaiken mahdollistaa Slurp kahvipalvelu. Slurp toimii yhteistyössä 20 pienpaahtimon kanssa ja toimittaa tuoreen kahvin postiluukusta sisälle. Eli nyt meille saapuu kahden viikon välein vastapaahdettua kahvia ja aina eri paahtimosta.

Kahvi saapuu tiiviissä ja uudestisuljettavassa pakkauksessa suoraan paahtimolta. Kuva: Koti-iskä88
Kahvi saapuu tiiviissä ja uudestisuljettavassa pakkauksessa suoraan paahtimolta. Kuva: Koti-iskä88Innostuakseen tästä nautinnosta ei tarvitse olla edes kahvihifistelijä! Yksi parhaista asioista uuden lähetyksen saapuessa on kahvipussissa olevan reiän nuuhkiminen. Miltähän tämän viikon kahvi tuoksuu? Pientä hurahtamista on havaittavissa ja olen alkanut puhumaan kahvista kuin viininmaistelussa: "Kahvissa on paksu jälkimaku höystettynä pähkinäisellä jälkituoksulla."

Tilauksen voi räätälöidä itselleen sopivaksi. Näin homma toimii:
1. Valitse kahvi: Vaaleaa, tummaa vai vuorotellen
2. Miten valmistat kahvin: suodatinkeitin, pressopannu, mokkapannu, presso
3. Papuina vai jauhettuna?
4. Kuinka paljon kahvia kuluu? 200g? 400g? 600g? Vai enemmän?
5. Odotat kahvinautinnon saapumista

Jostain syystä olen alkanut odottamaan aamujen kahvinautintoa. Rauhassa sitä ei saa vieläkään juoda, mutta jotenkin selkeästi tätä arjen luksusta on vaikeampaa häiritä. Katso vaikka alla olevalta videolta:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Koti-iskä88 (@koti_iska88official) jakama julkaisu


Lopuksi vielä ilouutisia kaikille kahvin ystäville:
Alekoodilla koti-iskä88 saa 30% alennuksen Slurp kahvielämyksen ensimmäisestä kahvista.

Kirjoittaja on sukeltanut kahvielämysten maailmaan. Vaikka hänen kahvinsa on välillä edelleen kylmää, niin ainakin se on parempaa. Kahvin aiheuttamaa virkistymistä voit seurata Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram