Kirjoitukset avainsanalla kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Visit Hämeenlinna

Uusia alkuja. Kuva: Koti-iskä88
Uusia alkuja. Kuva: Koti-iskä88


Yksi ilmastoteko voi tuntua merkityksettömältä, mutta jos ne kaikki lasketaan yhteen syntyy jotain suurempaa. Näin tapahtuu Hämeenlinnassa, jossa istutetaan 68 000 uutta taimea – yhtä monta kuin Hämeenlinnassa on asukkaita. Hämeenlinna kutsuukin kaikki mukaan puutalkoisiin Jätä Jälkesi - istutuspäivinä!

Olen erityisen innoissani ja ylpeä kotikaupunkini kampanjasta ja tämän takia kannoimme kuusemme kekoon hiilinielujen kasvattamisen hyväksi. Lähdimme Beibsien kanssa kohti tulevaa metsää. Puun istutus oli lasten näkökulmasta erityisen jännittävää ja keskustelimme asiasta yllättävänkin syvällisesti. Metsässähän nimittäin asuvat lasten suuret suosikit kuten oravat, jänikset, madot sekä Masha ja Karhu. 

Koti-iskä88:n kuusi kuusifaktaa:

  • Kuusi on paljon helpompi kasvattaa kuin lapsi.
  • Vanhemmuuden aikana tulee tilanteita, jolloin tekee mieli suksia kuuseen.
  • Joulukuusi voi kaatua helposti, jos taloudessa on taapero.
  • Kuusimetsä on yksi tehokkaimmista hiilinieluista. Oma lapseni taas on työntänyt grillihiilen omaan nieluunsa.
  • Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa – sama koskee lapsia.
  • Lapsen uhmakohtauksen aikana vanhemman olo voi olla kuin puulla päähän lyöty.

Olen aikaisemmin puhunut teksteissäni asenteista. Vanhempien asenteet siirtyvät lapsillemme oli kyse sitten vanhemmuudesta, ilmastosta tai vaikkapa automerkeistä. Kaikki asenteemme ja tekemisemme heijastuvat jollain tapaa lapsiimme. Jokaisella teolla on väliä, mutta kukaan ei pysty hillitsemään ilmastonmuutosta yksinään. Kyse onkin monesti siitä näkeekö yhden puun vai kokonaisen metsän.

Jokainen varmasti haluaa, että maailma on hieman parempi paikka tulevaisuudessa. Puun istutus ei vielä ratkaise tai hillitse ilmastonmuutosta, mutta se on alku. Mikä on sinun tekosi?

Uusia alkuja pääsee istuttamaan Jätä Jälkesi - istutuspäivinä
10.6. Hattelmalankylä, klo 9 -19
Tervetuloa istuttamaan ammattilaisten kanssa uutta metsää!

14.6. Kaurialan kenttä, klo 7 – 19
HJS-päivän yhteydessä jaossa 800:lle ensimmäiselle kuusi kuusentaimea, jotka voit istuttaa vaikkapa omalle pihallesi tai mökkimetsään.

15.6. Setälä-Eerolan tila, Toivaalantie 50, 14840 Tuulos, klo 9 – 15
Elämyksellinen maaseutu- ja istutustapahtuma Tuuloksessa, päivän aikana pääset tutustumaan maatilaan ja istuttamaan uutta metsää, tarjolla talkoopullakahvit.

Tervetuloa Hämeenlinnaan!

Koti-iskä88 ei pysty yksinään istuttamaan 68 000 uutta taimea. Kuva: Koti-iskä88
Koti-iskä88 ei pysty yksinään istuttamaan 68 000 uutta taimea. Kuva: Koti-iskä88


Kirjoittaja tuntee olevansa välillä puun ja kuoren välissä. Hän ei kuitenkaan ole puusta pudonnut tai latvasta laho. Vaikka et näkisi metsää puilta, niin voit kuitenkin nähdä hänet Instagramissa ja Facebookisssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Hotelli- ja ravintolamuseo

Kakut valmistuvat käden käänteessä. Kuva: Koti-iskä88
Kakut valmistuvat käden käänteessä. Kuva: Koti-iskä88


Leipominen on ollut aina lapsilleni mieluisaa puuhaa. Beibsi on oppinut hienosti rikkomaan kananmunia kulhoon ja Minibeibsi rikkoo niitä erittäin lahjakkaasti lattialle.

Leipomisen maailmaan paremmin tutustuaksemme, lähdimme Helsingin kaapelitehtaalla sijaitsevan Hotelli- ja ravintolamuseon Taikinan taju -näyttelyyn. Näyttely on toiminnallinen ja sen pääroolissa on yhdessä leipominen. Käärimme siis hihamme ja työnsimme kätemme syvälle taikinaan heti kättelyssä. 

Näyttelyssä vastaan tuli tuttuja klassikkoleivonnaisia ja niiden pariin pääsi myös tarkemmin tutustumaan. Leipurin taitomme pääsivät koetukselle esimerkiksi pullapitkon letityksessä. Beibsin tuotos taisi olla lähimpänä klassista pitkoa. Minibeibsi taas epäili pitkojen olevan matoja ja jätti ne rauhaan.

Koska olet viimeksi tehnyt pullapitkon? Kuva:Koti-iskä88
Koska olet viimeksi tehnyt pullapitkon? Kuva:Koti-iskä88


Taikinan taju- näyttelyssä oli useita leipomiseen liittyviä tehtäviä, jotka pitivät lasten sekä minun mielenkiintoni yllä. Tunnustelimme leivontavälineitä, tunnistimme mausteita neniemme avulla, leivoimme kakkuja ja selvitimme mitä leivonnaisia muualla maailmassa nautiskellaan. Yhdessä tekeminen oli näyttelyssä kaiken aikaa keskiössä ja hyvä niin, sillä itse tekemällä ja osallistumalla oppii parhaiten.

Beibsi nappasi suuren kakun mukaansa heti kättelyssä... Kuva: Koti-iskä88
Beibsi nappasi suuren kakun mukaansa heti kättelyssä... Kuva: Koti-iskä88
...ja Minibeibsi pakeni rikospaikalta heti maidon läikyttyä, aivan kuin kotonakin. Kuva: Koti-iskä88
...ja Minibeibsi pakeni rikospaikalta heti maidon läikyttyä, aivan kuin kotonakin. Kuva: Koti-iskä88


Jokainen voi leipoa ja leipominen voi olla koko perheen yhteinen juttu. Taikinan taju- näyttely on mainio kohde esimerkiksi viikonloppureissulle Helsinkiin. Taikinan tajuun voi tutustua museon aukioloaikoina ti-su klo 11-18, ke klo 11-20. Alle 15-vuotiailla on vapaa pääsy näyttelyyn ja Hotelli- ja ravintolamuseo on myös museokortti-kohde. Katso tarkkemmat tiedot Hotelli- ja ravintolamuseon nettisivuilta.

Taikinan taju -näyttelyssä riitti tutkittavaa. Kuva: Koti-iskä88
Taikinan taju -näyttelyssä riitti tutkittavaa. Kuva: Koti-iskä88Kirjoittajan lempileivonnaisia ovat perinteinen pulla sekä korvapuusti. Hän ei kuitenkaan anna lapsilleen korvapuusteja. Leivonnaisia ja leipomista näet myös Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö
Mikään ei häiritse kunnon kahvielämystä. Kuva: Koti-iskä88

Kaupallinen yhteistyö: Slurp

Kahvi on ollut minulle selviytymiskeino jo vuodesta 2014 lähtien. Vauvavuoden aikana kahvi olikin Googlen ohella tärkein varuste vauvakuplamme sisällä. Kahvia tuli tosin hörpittyä silkasta tavasta ja sillä yritti siirtää väsymystä hieman kauemmaksi. Kahvipersoonaltani sanoisin olevani tavallinen kahvinkeittäjä, joka juo kahvinsa mustana ja mielellään tummapaahtoisena. Olen keittänyt tummapaahtoista kahvia suodatinkeittimellä tai hauduttanut pressopannulla viikonloppuaamuisin.

Jokin aika sitten olin ystävälläni kylässä ja hän keitti minulle pienpaahtimosta juuri hakemaansa kahvia. Tältäkö kahvi OIKEASTI maistuu? Maut ja aromit tulivat esiin aivan eri lailla kuin marketin kahvista. Nautiskellessani elämän eliksiiriä harmittelin, ettei lähelläni ole paikkaa mistä hankkia vastapaahdettua kahvia.

Nyt toiveeni on vihdoin täytetty!

Jos Koti-iskä88 ei pääse paahdetun kahvin luokse, niin silloin paahdetun kahvin on tultava Koti-iskä88 luokse.

Tämän kaiken mahdollistaa Slurp kahvipalvelu. Slurp toimii yhteistyössä 20 pienpaahtimon kanssa ja toimittaa tuoreen kahvin postiluukusta sisälle. Eli nyt meille saapuu kahden viikon välein vastapaahdettua kahvia ja aina eri paahtimosta.

Kahvi saapuu tiiviissä ja uudestisuljettavassa pakkauksessa suoraan paahtimolta. Kuva: Koti-iskä88
Kahvi saapuu tiiviissä ja uudestisuljettavassa pakkauksessa suoraan paahtimolta. Kuva: Koti-iskä88Innostuakseen tästä nautinnosta ei tarvitse olla edes kahvihifistelijä! Yksi parhaista asioista uuden lähetyksen saapuessa on kahvipussissa olevan reiän nuuhkiminen. Miltähän tämän viikon kahvi tuoksuu? Pientä hurahtamista on havaittavissa ja olen alkanut puhumaan kahvista kuin viininmaistelussa: "Kahvissa on paksu jälkimaku höystettynä pähkinäisellä jälkituoksulla."

Tilauksen voi räätälöidä itselleen sopivaksi. Näin homma toimii:
1. Valitse kahvi: Vaaleaa, tummaa vai vuorotellen
2. Miten valmistat kahvin: suodatinkeitin, pressopannu, mokkapannu, presso
3. Papuina vai jauhettuna?
4. Kuinka paljon kahvia kuluu? 200g? 400g? 600g? Vai enemmän?
5. Odotat kahvinautinnon saapumista

Jostain syystä olen alkanut odottamaan aamujen kahvinautintoa. Rauhassa sitä ei saa vieläkään juoda, mutta jotenkin selkeästi tätä arjen luksusta on vaikeampaa häiritä. Katso vaikka alla olevalta videolta:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Koti-iskä88 (@koti_iska88official) jakama julkaisu


Lopuksi vielä ilouutisia kaikille kahvin ystäville:
Alekoodilla koti-iskä88 saa 30% alennuksen Slurp kahvielämyksen ensimmäisestä kahvista.

Kirjoittaja on sukeltanut kahvielämysten maailmaan. Vaikka hänen kahvinsa on välillä edelleen kylmää, niin ainakin se on parempaa. Kahvin aiheuttamaa virkistymistä voit seurata Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö
Ainakin osa messuilijoista tarvitsi pientä huilia. Kuva: Koti-iskä88

Kaupallinen yhteistyö: Messukeskus

Messuilla käyntikö rentouttavaa lomaa? Ja vielä Lapsimessuilla? Varsinkin kun lapset ovat mukana? Normaalisti sanoisin ei. Meillä tuli kuitenkin mahdollisuus kokeilla Messukeskuksen uutta Holiday Inn Helsinki - Expo tapahtumahotellia. Tämä muutti asetelmia täysin.

Ensimmäiset kaksi tuntia Lapsimessuilla veivät voimat, vaikka emme olleet edes kiertäneet kuin murto-osan alueesta. Energioiden loppuessa alkaa yleensä sattua ja tapahtua. Tämä tarkoittaa, että normaalisti alkaisimme valmistautua kotiinlähtöön. Nyt kuitenkin köpöttelimme messuhotellin huoneeseen päiväunille. Tai no, minä menin päiväunille ja Beibsit harrastivat parkouria sängyn ja sohvan välillä. Haaveilemani päiväunet jäivät lyhyiksi, sillä pelkäsin herätessäni hotellihuoneen olevan kuin Mötley Crüen jäljiltä.

Messuhotelli mahdollisti kuitenkin huilaamisen messuilun välissä. Messukeskuksesta pääsee hotelliin sisäkautta, joten ihanasta lapsimessukuplasta ei tarvinnut poistua koko viikonlopun aikana. Kerrassaan ihanaa.

Hengailua messuhotellissa. Kuva: Koti-iskä88
Hengailua messuhotellissa. Kuva: Koti-iskä88


Mukavaa, oli myös mahdollisuus saada huoneesta ”perhehuone” yhdistämällä kaksi hotellihuonetta. Todellista luksusta! Jos haluaa nauttia messuista hieman rennommin ja ilman kiirettä, niin tämä yhdistelmä toimii. Eikä minua haitannut, että alakerrassa oli vielä mainio illallisravintola Platta. Terveiset keittiöön, homma toimii!

Lapsimessut, nähdään taas ensi vuonna!

Kirjoittaja oli puhumassa lapsimessuilla isyydestä ja vanhemmuudesta. Hän myös juoksi Beibsien perässä messuosastolta toiselle. Seuraa tulevia juoksenteluja Instagramista tai Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat