Kirjoitukset avainsanalla Lapset

Vanhemmuuden aikana silmä erilaisiin levähdysmahdollisuuksiin harjaantuu erityisen tarkaksi. Siksi esittelenkin nyt kohtaamiani lapsiparkkeja, jotka ovat toimia, mutta hieman kyseenalaisia.

Noniin. Aloitetaan.

1. Ensimmäinen vauhdinhidastaja löytyy Seurasaaresta. Jalkapuu, tuo entisaikojen lapsiparkki, oli kovassa käytössä esim 1660-1848 luvun kirkon menojen yhteydessä. Kaikille jalkapuun hankkimista harkitseville haluan vielä tarkentaa, että kuvassa näkyvä tyylimme ei ole oikeaoppista jalkapuun käyttöä. Onneksi Seurasaaren henkilökunta opasti jalkapuun käytössä hyvin yksityiskohtaisesti – käykää siis kysymässä tarkemmat neuvot sieltä.

Entisaikojen lapsiparkki. Kuva: Koti-iskä88
Entisaikojen lapsiparkki. Kuva: Koti-iskä88Jalkapuu toimii myös isäparkkina. Kuva: Koti-iskä88
Jalkapuu toimii myös isäparkkina. Kuva: Koti-iskä88

2. Seuraava kommentti sai roikkujan kiljaisemaan:  "i-i-isiiiiii!". Tässä niin sanotussa cliffhanger-lapsiparkissa on omat riskinsä. Ei tätä voi oikein kenellekkään suositella.

3. Lopuksi vielä keskiaikaisiin tunnelmiin. Tämä lapsiparkki löytyy Tallinnasta Raatihuoneen torilta. Tätä voi siis kutsua myös toriparkiksi. Ei missään nimessä vastaa tämän päivän vaatimuksia.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Koti-iskä88 (@koti_iska88official) jakama julkaisu


Kirjoittaja haluaa painottaa, ettei tästä postauksesta kannata vetään minkäänlaisia vierasesineitä nenään. Hänen mukaansa Beibsien mieleisin lapsiparkki on roikkua hänen puntissaan. Kaikkea tätä näet Instagramista ja Facebookista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koululaiset ympäri maailmaa lakkoilevat perjantaina 15.3. ilmaston puolesta. Asia on herättänyt paljon keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Nihkeimmin asiaan tuntuvat suhtautuvat sukupolvet, joiden johdossa maailmaa on vauhdikkaasti tuhottu. Nyt heitä ärsyttää, kun tämä pullamössösukupolvi laiskottelee eikä mene kouluun.

Keskustelu on saavuttanut "kohta saa mennä naimisiin koirankin kanssa” - tason

Muutaman keskustelun antia:

”Ei koulusta pois oleminen ilmastoa pelasta.”
”Meidän ei tarvitse tehdä mitään ennen kuin eniten saastuttavat maat tekevät jotain.”
”Lopettaisivat mieluummin mopoautoilun, kuin olisivat pois koulusta.”

Yksi päivä pois koulusta ilmastoteon ja vaikuttamisen takia? NO WAY!

Ilmastolakkokeskustelu saavutti klassisen "kohta saa mennä naimisiin koirankin kanssa"-tason. Nyt pelätään koululaisten lakkoilevan seuraavaksi sen puolesta, että koulussa saisi pelata Fortniteä oppituntien aikana.

Asetelma on käytännössä:
Yksi päivä pois koulusta ilmastoteon ja vaikuttamisen takia? NO WAY!
Yksi viikko pois koulusta Kanarian matkan takia? No problem.

Yksi viikko pois koulusta Kanarian matkan takia? No problem.

Kaikesta keskustelusta ja mediahuomiosta päätellen lakko on osunut maaliinsa. En usko, että tuo nuorten koulussa vietetty päivä olisi missään tapauksessa vienyt viestiä eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin tämä tapa. Jos vielä miettii, ettei Suomen tarvitse tehdä mitään, niin voi lukea esimerkiksi ylikulutuspäivästä. Se kertoo karun viestin: jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvitsisimme 3,6 maapalloa. 

Haluaisin maailman olevan parempi paikka omille lapsilleni, joten kiitos kaikille nuorille, jotka ilmastolakkoilevat paremman tulevaisuuden puolesta.

Kirjoittajan mielestä on vain positiivista, että nuoret toimivat. Hän ei ymmärrä miksi joitakin ihmisiä tämä harmittaa. Hänen ilmastoaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Minibeibsi torjuu kaikki vedot. Kuva: Koti-iskä88

Tällä kertaa keskitymme tarkastelemaan meillä harrastettuja talviurheilulajeja. 

Huutohiihto
Huutohiihto muistuttaa hyvin paljon perinteistä hiihtoa, mutta on paljon kovaäänisempää ja raivokkaampaa. Huutohiihtoon sopii parhaiten huonosti pysyvät remmisukset, mutta myös kunnon suksilla voi huutohiihdellä. Huutohiihtämisen aikana voi purkaa kaiken sisällään olevan mielipahan.

Tänä vuonna hiihtoon panostettettiin niin paljon, että Beibsille ostettiin niin sanotut kunnon sukset. Ensimmäinen hiihtokerta oli pienelle hiihtäjälle suuri pettymys, sillä suksilla ei päässyt tarpeeksi kovaa. Harrastimme itkun sekaista huutohiihtoa kokonaiset 5 minuuttia. Laskin jo mielessäni, kuinka kalliiksi suksitut 3 metriä tulevat, sillä olin aivan varma ettei Beibsi suostu lankkuja enää jalkaansa laittamaan. Onneksi olin väärässä ja suksia on ulkoilutettu tänä talvena jo useasti myös paljon leppoisemmissa merkeissä. Tämä laji vaatii vanhemmalta ennen kaikkea kärsivällisyyttä.

Laskin jo mielessäni, kuinka kalliiksi suksitut 3 metriä tulevat

Pulkkamäen hiihtohissi:

Pulkkamäki on vanhemmalle kestävyyslaji, varsinkin jos tehtäväsi on olla hiihtohissinä. Lisäksi Beibsit vaativat nykyään melko jyrkkiin mäkiin ja ollaan saavuttu ilmeisesti siihen kohtaan elämässä, kun omat lapset uskaltavat laskea kovempaa kuin minä. Joten kyseessä on melkoinen extreme-laji. 


Löhöluistelu:
Luistelu sujuu Beibseiltä mainiosti. Myös pötköttely ja löhöily jäällä on luistelun lisäksi lempihommaa.

Rauhaisaa löhöilyluistelua. Kuva: Koti-iskä88
Rauhaisaa löhöilyluistelua. Kuva: Koti-iskä88


Uhmalätkä:
Uhmalätkä on periaatteessa ihan tavallista lätkää. Paljon huitomista, jäähyjä, taklauksia ja laukauksia. Tuomari saa olla näissä peleissä tarkkana sillä tilanteisiin tullaan nuorella innolla ja aivan liian kovalla tilannenopeudella. Hauskaa ja erittäin riskialtista.

Kirjoittaja on talviurheillut lähinnä lunta luoden ja pulkkamäkeä tampaten ylös. Urheilulliset hetket saatat bongata Instagramista, Facebookista tai Twitteristä.

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen useasti pohtinut, että kaksi lasta on tarpeeksi. Ihan vaan lähinnä sen takia, ettei meille yksinkertaisesti mahdu kotiin enempää. Liekö tämä ollut vain tekosyy, sillä valokuvista päätellen tuo kuulostaa pelkältä selittelyltä. 

Esimerkki 1. 
Sohva on perhemallia ja tuntui joskus ennen lapsia valtavalta. Valtavalta se tuntuu edelleen, sillä Beibsit parkkeeraavat välittömään läheisyyteen. Sohvan kapasiteettia ei siis käytetä kokonaan hyödyksi. Tätä laskutapaa käyttäen sohvalle mahtuisi noin 8 Beibsiä lisää. Gulp.


Esimerkki 2. 
Lähinnä kuitenkin olen tarkoittanut, että lapsille ei ole tarpeeksi nukkumapaikkoja. Noh, tämäkin väittämä on hieman vailla pohjaa sillä tällä nukkumatyylillä näyttäisi siltä, että viereen mahtuisi ainakin 5 tuhisijaa lisää.


Mikä sitten olisi sopiva lukumäärä lapsia? Tällä hetkellä kaksi tuntuu erittäin hyvältä ja olen heistä erittäin kiitollinen. Kaksi lasta tuntuu myös siltä, että jos tähän nyt ilmestyisi kolmas niin olisin pulassa. 

Sillä sen tiedän, että kolme ei mene siinä missä kaksikin. Jonglööraus kahdella pallolla on nimittäin paljon helpompaa kuin kolmella. Saati sitten neljällä. Toisaalta olen nähnyt joidenkin jonkkaavan kahdeksallakin ja ihan hyvin se on sujunut.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Meidän perhe (@meidanperhelehti) jakama julkaisu


Miten elämä muuttuu lapsiluvun kasvaessa? Kerro kommenteissa!

Kirjoittajalla on harvoin tilaa sohvalla, mutta seura on ainakin hyvää. Näitä sohvaperunoita voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.
 

Kommentit (3)

KolmenLapsenKotiÄiti
1/3 | 

Joku viisas aikoinaan sanoi: "Kaksi ei mene siinä missä yksi, mutta kolme menee siinä missä kaksi. Ja neljännen jälkeen ei enää lasketa"

En tosin tiedä, kuka on niin extreme harrastaja.... 🤔

Vierailija
2/3 | 

Meillä on kolme. Aina lapset jaetaan, että kauppaanlähtijällä on ainakin yksi mukana. Kahden isomman (6 ja 4) kans voi mennä jo leffaan, jääkiekkopeliin ja muihin, hieman keskittymistä vaativiin paikkoihin. Isoimman kans voi lähteä rauhallisella kalareissulla tai metsään tutkiin eläimiä, mutta kolmen kans tämäkään ei ole enää niin rauhallista. Varsinkin, kun keskimmäisellä loppuu kiinnostus ja jaksaminen. (kolmea lasta on huomattavasti vaikeampi kantaa metsästä pois, kuin yhtä tai kahta)
Toisaalta, sisaruksista on valtavasti seuraa toisilleen ja nyt tuntuu että tämä on meille hyvä luku 👌 joten puolensa kaikessa määrässä ja aikaa kultaa muistot. (oishan se ihana saada vauva jota hoitaa nuorimman kanssa, jolla on suuri hoivavietti) 🙈 tässä tapauksessa se neljäs vois mennäkki siinä missä kolme, mutta se tarkoittaa tila-auton hankkimista!

Vierailija
3/3 | 

Kokemuksesta kerron (omalta kohdaltani), että kahden ekan kanssa oli työläintä ja kolmannesta osasi jo nauttia ihan rennosti...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2018

Kategoriat