Kirjoitukset avainsanalla Lapset

Tehdään tämä heti alkuun selväksi: Minä en ole vaunuhullu. Minä olen vaunuhulluuden vierestä seuraaja. Tämän vuoksi olenkin työnnellyt jos jonkinmoista kärryä. Beibsin syntyessä luulin, että pärjäämme seuraavat kymmenen vuotta samoilla rattailla, mutta korvaani on kuiskuteltu tasaisin väliajoin pointteja miksi pitäisi hankkia uudenlainen menopeli.

(Vaunu)hulluuden partaalla ollessani olenkin huomannut, että on erittäin tärkeää, että vaunut toimivat kulloiseenkin ikävaiheeseen tai tilanteeseen.

Nyt käynkin läpi kaikki viime vuosien rattaat. 

Ensimmäiset vaunut: Brio Smile (nykyisin Britax Smile) Etsimme yhdistelmävaunuja (eli vaunukoppa vauvalle ja istuin myöhemmin taaperolle) joissa lapsella olisi kasvot työntäjään päin, kääntyvät etupyörät, kaunis ulkonäkö ja laadukas merkki. Plussana näihin vaunuihin sai auton turvakaukalon kiinni. Vaunut olivat täydelliset käyttöömme, ne sai helposti kasaan, työntöaisan sai säädettyä sopivaksi molemmille vanhemmille. Mielestäni näissä vaunuissa parasta oli niiden ketteryys. Näiden kanssa pystyi puikkelehtimaan hieman kapeammillakin kaupan käytävillä.

Ensimmäinen vaunulenkki ikinä. Kuva: Koti-iskä88
Ensimmäinen vaunulenkki ikinä. Kuva: Koti-iskä88


Seisomalauta: Minibeibsin syntyessä Beibsi siirtyi seisomalaudalle, Brion Smileihin kävi universaali malli Bumprider Sit. Päädyimme penkilliseen malliin myös koska Beibsi oli alle 2-vuotias ja pääsi välillä istumaan jos ei jaksanut seisoa. Tämä seisomalauta on pelastanut minut muutamasta erittäin kriittisestä voimienromahdustilanteesta.

Seisomalauta ansaitulla lepotauolla. Kuva: Koti-iskä88
Seisomalauta ansaitulla lepotauolla. Kuva: Koti-iskä88


Tuplat: Minibeibsin raskausaikana minulle kerrottiin, ettei vanhat rattaat seisomalautoineen yksistään riitä. Pienen ikäeron vuoksi päädyimme hankkimaan tupliksi Phil & Tedsin Navigator V2 (Nykyisin Sport). Näissä vaunuissa sisarukset istuvat päällekkäin ja vaunut mahtuvat kaikista ovista koska eivät ole leveät. Nämä vaunut olivat todella hyvät, kun vauva oli pieni ja lähinnä nukkui koko ajan, vauvan kasvettua ulos pienestä kantokopasta siirryimme takaisin Brioihin ja seisomalautaan. Näitä päällekkäin istuttavia vaunuja käyttäessä alimmainen sisarus kasvaa hieman varjossa.

Tuplarattaat. Kuva: Koti-iskä88
Tuplarattaat. Kuva: Koti-iskä88Tuplarattaissa toinen lapsista kasvaa varjossa. Kuva: Koti-iskä88
Tuplarattaissa toinen lapsista kasvaa varjossa. Kuva: Koti-iskä88

Matkarattaat: Ensimmäinen ulkomaanmatkamme tuli kalliimmaksi kuin ajattelin, sillä minulle ilmoitettiin että tarvitsevamme uudet rattaat. Pieniksi matkarattaiksi valikoitui Peg Perego Pliko Mini sateenvarjorattaat. Kätevät ja näppärät, mutta miinuksena ettei vauvan kasvoja saanut työntäjään päin. Tavaratila oli aika pieni ja kahdesta kahvasta työntäminen yhtenäisen työntöaisan sijaan esti yhdellä kädellä työntämisen.

Ensimmäiset matkarattaat Roomassa. Kuva: Koti-iskä88
Ensimmäiset matkarattaat Roomassa. Kuva: Koti-iskä88

Toiset matkarattaat: Seuraavan ulkomaanmatkan kohdalla ajattelin jo, että nyt meillä on kaikki mitä tarvitsemme. Kuinka tietämätön olinkaan. Vanhojen matkarattaiden tilalle tuli lentokoneen käsimatkatavaroihin mahtuvat Milla & Månsin Somat. Nämä rattaat ovat kuulemma yhtä kauniit ja kuin Babyzen Yoyot mutta edullisemmat. Somat paljastuikin erittäin näppäräksi valinnaksi. Kevyet ja näin pieniksi vaunuiksi yllättävän tukevat. Näitä ei ole vuosiin vaihdettu uusiin eli uskoakseni nämä täyttävät vaunuhullun vaatimukset mainiosti.

Toiset matkarattaat Kroatiassa. Kuva: Koti-iskä88
Toiset matkarattaat Kroatiassa. Kuva: Koti-iskä88Retrot: Vaunuhulluus on viime aikoina siirtynyt retrorattaisiin. Ensin meille ilmestyi Emmaljungat ja sitten Briot, molemmat saivat uudet kankaat päälleen ja kirpparilta löytyi molempiin retroihin sopiva seisomalauta. Tällä hetkellä työntelen eniten Emmaljungia kera seisomalaudan.

Tuunatut Brio retrorattaat. Kuva: Koti-iskä88
Tuunatut Brio retrorattaat. Kuva: Koti-iskä88Emmaljunga retrorattaat huulikuosilla. Kuva: Koti-iskä88
Emmaljunga retrorattaat huulikuosilla. Kuva: Koti-iskä88Siinä ne nyt olivat. Kuudet rattaat vajaassa viidessä vuodessa. Pitää varmaan varata aika vaunuhullujenhuoneelle?

Kirjoittaja pitää vaunulenkeistä. Hänen lempihommaansa ei ole ollut vaunujen heijaus päiväuniaikaan. Beibsien menopelit näet myös Instagramista ja Facebookista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 | 

Hyvä että jollain muullakin rattaita riittää 😅 Huomauttaisin kuitenkin että puuttuu vielä juoksu rattaat 😝

Taskuapina
3/11 | 

Älä murehdi tää on ihan normaalia 😅
Meillä myös 7 rattaat/vaunut 5 vuoden aikana 🤣

Vierailija
4/11 | 

Ja minä kun markkinoin britax smile 2 yhdistelmät miehelle sillä verukkeella että niillä pärjätään hamaan tulevaisuuteen... 😂😂

Vierailija
5/11 | 

Meille ostettiin esikoiselle, 4v sitten, Brion yhdistelmä rattaat, nämä myyty myöhemmin.
Sittemmin ostettu britaxin matkarattaat,
Emmaljunga tuplarattaat, tuplamatkarattaat, ja vasta pyörä/juoksurattaat 😅

Vierailija
6/11 | 

Meillä oli Emmaljungan yhdistelmät, Brion Racet, Carenan Double Swingit ja kolmet matkarattaat. Yhdet näistä ostettiin käytettynä. Kaikille oli käyttötarkoituksensa ja -tilan593teensa.

Vierailija
7/11 | 

Meillä yhdistelmävaunut, matkarattaat (hajonneiden tilalle ostettu jo toiset), tuplamatkarattaat, kahden lapsen pyöräkärri, jotka taipuu myös tuplarattaiksi ja juoksurattaiksi lisäosilla. Jospa enää ei tarttis muita 😅

Nannamiharu
8/11 | 

3. Esikoiselle ostettiin vuonna 2011 yhdistelmät sekä matkarattaat. Kakkoselle vuonna 2017 ostettiin kotiin uudet yhdistelmät ja vanhat siirtyi mummulakäyttöön. Kolmas syntyi tammikuussa 2019 ja tuli siis tarve tuplille. Tuplat on ainoot, jotka ostettu uutena, muut kirppiksiltä. Rahaa menny 450€. Ja kaikki vaunut on tallessa. Matkarattaita ei oikeestaan käytetä ja ne on anoppilassa, ekat yhdistelmät on mummulassa, tokat yhdistelmät on kotona ja odottaa aikaa kun tuplia ei enää tarvita.

Pekki
9/11 | 

Tämä haisee nyt jonkun vaunukätyrin kirjoitukselta jolla saadaan meidän hiljaiset järjen äänet hiljennettyä. Linkki tähän blogiin lävähti whatsappiini ilmeisesti toiveen kera että "minäkin löydän järjen äänen ja hommaamme uudet vaunut". Pysykää vahvoina!!

Sepsu
10/11 | 

Eihän tämä meidän tilanne vaikuta kovinkaan pahalta, vain kahdet rattaat ja lapsi 1v2kk. Kovasti kuumeillaan toista ja siksi näitä sisarusratkaisuja tutkimassa. Meillä tuplarattaat ovat Emmaljunga nxt 90. Nämä ulkoillessa kivat, mutta koska autoilemme joka päivä, istuinosan irroittaminen on todella rasittavaa. Varsinkin, kun se iän myötä jumittaa yhä enemmän. Matkarattaat on Babyjogger City mini gt:t. Nämä ovat muuten todella paljon omaan mieleen, mutta käsilaukkua ei saa mihinkään. Jousitus ei tietenkään vastaa ihan yhdistelmien jousitusta, mutta ei ainakaan kohtuu sileillä pinnoilla ole ongelma. Vielä ei ole löytynyt täydellisiä rattaita eikä matkarattaitakaan, joten uusia hankintoja edessä varmaan täälläkin. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhemmuuden aikana silmä erilaisiin levähdysmahdollisuuksiin harjaantuu erityisen tarkaksi. Siksi esittelenkin nyt kohtaamiani lapsiparkkeja, jotka ovat toimia, mutta hieman kyseenalaisia.

Noniin. Aloitetaan.

1. Ensimmäinen vauhdinhidastaja löytyy Seurasaaresta. Jalkapuu, tuo entisaikojen lapsiparkki, oli kovassa käytössä esim 1660-1848 luvun kirkon menojen yhteydessä. Kaikille jalkapuun hankkimista harkitseville haluan vielä tarkentaa, että kuvassa näkyvä tyylimme ei ole oikeaoppista jalkapuun käyttöä. Onneksi Seurasaaren henkilökunta opasti jalkapuun käytössä hyvin yksityiskohtaisesti – käykää siis kysymässä tarkemmat neuvot sieltä.

Entisaikojen lapsiparkki. Kuva: Koti-iskä88
Entisaikojen lapsiparkki. Kuva: Koti-iskä88Jalkapuu toimii myös isäparkkina. Kuva: Koti-iskä88
Jalkapuu toimii myös isäparkkina. Kuva: Koti-iskä88

2. Seuraava kommentti sai roikkujan kiljaisemaan:  "i-i-isiiiiii!". Tässä niin sanotussa cliffhanger-lapsiparkissa on omat riskinsä. Ei tätä voi oikein kenellekkään suositella.

3. Lopuksi vielä keskiaikaisiin tunnelmiin. Tämä lapsiparkki löytyy Tallinnasta Raatihuoneen torilta. Tätä voi siis kutsua myös toriparkiksi. Ei missään nimessä vastaa tämän päivän vaatimuksia.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Koti-iskä88 (@koti_iska88official) jakama julkaisu


Kirjoittaja haluaa painottaa, ettei tästä postauksesta kannata vetään minkäänlaisia vierasesineitä nenään. Hänen mukaansa Beibsien mieleisin lapsiparkki on roikkua hänen puntissaan. Kaikkea tätä näet Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Koululaiset ympäri maailmaa lakkoilevat perjantaina 15.3. ilmaston puolesta. Asia on herättänyt paljon keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Nihkeimmin asiaan tuntuvat suhtautuvat sukupolvet, joiden johdossa maailmaa on vauhdikkaasti tuhottu. Nyt heitä ärsyttää, kun tämä pullamössösukupolvi laiskottelee eikä mene kouluun.

Keskustelu on saavuttanut "kohta saa mennä naimisiin koirankin kanssa” - tason

Muutaman keskustelun antia:

”Ei koulusta pois oleminen ilmastoa pelasta.”
”Meidän ei tarvitse tehdä mitään ennen kuin eniten saastuttavat maat tekevät jotain.”
”Lopettaisivat mieluummin mopoautoilun, kuin olisivat pois koulusta.”

Yksi päivä pois koulusta ilmastoteon ja vaikuttamisen takia? NO WAY!

Ilmastolakkokeskustelu saavutti klassisen "kohta saa mennä naimisiin koirankin kanssa"-tason. Nyt pelätään koululaisten lakkoilevan seuraavaksi sen puolesta, että koulussa saisi pelata Fortniteä oppituntien aikana.

Asetelma on käytännössä:
Yksi päivä pois koulusta ilmastoteon ja vaikuttamisen takia? NO WAY!
Yksi viikko pois koulusta Kanarian matkan takia? No problem.

Yksi viikko pois koulusta Kanarian matkan takia? No problem.

Kaikesta keskustelusta ja mediahuomiosta päätellen lakko on osunut maaliinsa. En usko, että tuo nuorten koulussa vietetty päivä olisi missään tapauksessa vienyt viestiä eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin tämä tapa. Jos vielä miettii, ettei Suomen tarvitse tehdä mitään, niin voi lukea esimerkiksi ylikulutuspäivästä. Se kertoo karun viestin: jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvitsisimme 3,6 maapalloa. 

Haluaisin maailman olevan parempi paikka omille lapsilleni, joten kiitos kaikille nuorille, jotka ilmastolakkoilevat paremman tulevaisuuden puolesta.

Kirjoittajan mielestä on vain positiivista, että nuoret toimivat. Hän ei ymmärrä miksi joitakin ihmisiä tämä harmittaa. Hänen ilmastoaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Minibeibsi torjuu kaikki vedot. Kuva: Koti-iskä88

Tällä kertaa keskitymme tarkastelemaan meillä harrastettuja talviurheilulajeja. 

Huutohiihto
Huutohiihto muistuttaa hyvin paljon perinteistä hiihtoa, mutta on paljon kovaäänisempää ja raivokkaampaa. Huutohiihtoon sopii parhaiten huonosti pysyvät remmisukset, mutta myös kunnon suksilla voi huutohiihdellä. Huutohiihtämisen aikana voi purkaa kaiken sisällään olevan mielipahan.

Tänä vuonna hiihtoon panostettettiin niin paljon, että Beibsille ostettiin niin sanotut kunnon sukset. Ensimmäinen hiihtokerta oli pienelle hiihtäjälle suuri pettymys, sillä suksilla ei päässyt tarpeeksi kovaa. Harrastimme itkun sekaista huutohiihtoa kokonaiset 5 minuuttia. Laskin jo mielessäni, kuinka kalliiksi suksitut 3 metriä tulevat, sillä olin aivan varma ettei Beibsi suostu lankkuja enää jalkaansa laittamaan. Onneksi olin väärässä ja suksia on ulkoilutettu tänä talvena jo useasti myös paljon leppoisemmissa merkeissä. Tämä laji vaatii vanhemmalta ennen kaikkea kärsivällisyyttä.

Laskin jo mielessäni, kuinka kalliiksi suksitut 3 metriä tulevat

Pulkkamäen hiihtohissi:

Pulkkamäki on vanhemmalle kestävyyslaji, varsinkin jos tehtäväsi on olla hiihtohissinä. Lisäksi Beibsit vaativat nykyään melko jyrkkiin mäkiin ja ollaan saavuttu ilmeisesti siihen kohtaan elämässä, kun omat lapset uskaltavat laskea kovempaa kuin minä. Joten kyseessä on melkoinen extreme-laji. 


Löhöluistelu:
Luistelu sujuu Beibseiltä mainiosti. Myös pötköttely ja löhöily jäällä on luistelun lisäksi lempihommaa.

Rauhaisaa löhöilyluistelua. Kuva: Koti-iskä88
Rauhaisaa löhöilyluistelua. Kuva: Koti-iskä88


Uhmalätkä:
Uhmalätkä on periaatteessa ihan tavallista lätkää. Paljon huitomista, jäähyjä, taklauksia ja laukauksia. Tuomari saa olla näissä peleissä tarkkana sillä tilanteisiin tullaan nuorella innolla ja aivan liian kovalla tilannenopeudella. Hauskaa ja erittäin riskialtista.

Kirjoittaja on talviurheillut lähinnä lunta luoden ja pulkkamäkeä tampaten ylös. Urheilulliset hetket saatat bongata Instagramista, Facebookista tai Twitteristä.

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat