Kirjoitukset avainsanalla Ruuhkavuodet

Kaipaatko elämääsi haasteita? Kokeile ruuhkavuosia! Kuva: Koti-iskä88

Jos vauvavuodesta selviytyminen tuntui lasten leikiltä ja kaipaat elämääsi haasteita niin ruuhkavuodet saattavat olla juuri sinua varten. Ruuhkavuosien aikana päivästä häviää tunteja pois, mutta tekeminen ei vähene ollenkaan. Päinvastoin. 

Yksi helpoimpia tapoja käynnistää hektiset ruuhkavuodet on päiväkodin aloittaminen. Näin minä tein.

Kohti uusia seikkailuja. Kuva: Koti-iskä88
Kohti uusia seikkailuja. Kuva: Koti-iskä88Luulin, että asiat ikään kuin helpottuu päiväkodin aloittamisen myötä. Kiukut hoidetaan päiväkotipäivän aikana ja kotiin tullaan iloisena viettämään aikaa vanhempien kanssa. Kuinka väärässä taas olinkaan.

Kotiin päästyä on täysi hirmumyrsky käynnissä. Nyt kaikki se minkä ennen teki päivän aikana, pitää tehdä muutamassa tunnissa. Ruuan laittaminen, siivous, vaatteiden peseminen, leikkiminen, ynnä muut. Kaiken lisäksi tästä kaikesta pitäisi vielä jotenkin pystyä nauttimaan. Lapset ovat kuitenkin pieniä vain hetken.

Jos vauvavuodesta selviytyminen tuntui lasten leikiltä ja kaipaat elämääsi haasteita, niin ruuhkavuodet saattavat olla juuri sinua varten.

Joku oli joskus huolissaan mitä tapahtuu Koti-iskä88lle, kun lapset menevät päiväkotiin. Kaikille huolestuneille voin kertoa, että vanhemmuuden koettelemuksista kertominen jatkuu! Eikä tämä vanhemmuus nyt ainakaan helpommaksi ole muuttunut. Tired & Exhausted since forever.

Kirjoittajan päivässä on vähemmän tunteja, kuin koskaan ennen. Tuntien vähentyminen ei kuitenkaan ole muuttanut tehtävien asioiden määrää. Hänen multitäskäystään voit seurata Instagrammista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (4)

Henna | Pölyä Pinnoilla
3/4 | 

Kyllä, näin se menee. Ruuhkavuodet ovat toisinaan aika rankkaa settiä.

Meidän arkea helpottaa mun osittainen hoitovapaa (80% työaika, 6h/pv), joka tosin on katkolla vuodenvaihteessa. Toisaalta haluaisin sitä jatkaa, kun sitten taas esikoinen aloittaa vuoden päästä koulun.

Mutta hyvin te tulette pärjäämään ruuhkavuosissa :) Yrittää vain muistaa sen armon. Meillä on rimaa laskettu monessa asiassa :)

Vierailija
4/4 | 

Kokeile kaikki toi kaksosten kanssa. Ei järkevät ajatukset paljon päässä pysy

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole koskaan ollut intohimoinen juoksija, vaikka kävinkin säännöllisesti lenkillä aikoinaan. Kun Beibsit syntyivät ja päivän tunnit tuntuivat vähentyvän olikin kavalan helppoa jättää iltalenkki kokonaan pois rutiineista. Alkukeväästä tuntui, että on pakko alkaa liikkumaan ja urheilemaan. Ehkä jaksaminen perhearjen maratoonimatkallakin helpottuisi? Sitä paitsi eikö Dad bod eli iskävartalo ole jo pois muodista? Vai onko se koskaan muodissa ollutkaan?! 

Jokatapauksessa sain Koti-iskän "kesäkunto-projektilleni" kirittäjän ja koutsin ystävästäni Henry Aallosta. Henry on ruuhkavuosien keskellä elävä ultrajuoksija ja saanut juoksuharrastuksen yhdistettyä perhearkeensa.

Koutsi otti heti luulot pois


Pohjakunnon selvittämiseksi ensimmäiset treenit pidettiin Leo's Leikkimaassa. Koutsi otti siis multa heti luulot pois. Muutama tunti rivakkaa juoksua Beibsien perässä ja oli selvää, että pieni kunnonkohotus ei olisi pahitteeksi.

Palautusjuomat treenin jälkeen Leo's Leikkimaassa. Kuva: Koti-iskä88
Palautusjuomat treenin jälkeen Leo's Leikkimaassa. Kuva: Koti-iskä88Henry juoksee itse suureksi osaksi poluilla, joten suuntasimme tutulta lenkkipolulta metsään. Kokemus oli silmiä avartava. Miksi olen aina tylsistyneenä jolkottanut vain samoja lenkkipolkuja? Juoksemiseen tulee keskityttyä poluilla aivan erilailla, koska jokaisen askeleen jälkeen vastassa on erilaista maastoa. Lisäksi luonnon rauhallisuus tarjoaa sellaista  seesteyttä mitä näin muutaman vuoden perhe-arjen myrskyjen läpi kulkeneena en enää muistanut olevankaan. 


Arjen huolet hävisivät


Juostessa tuntui, että palaset loksahtivat kohdalleen ja löysin lajin missä saan yhdistettyä urheilun, luonnossa olon sekä pään ja arjen koitosten nollauksen. 

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88


Ultrajuoksija Henry Aallon vinkit polkujuoksun aloittamiseen:

 1. Lähde rohkeasti poluille! 
Aloita kevyesti hölkäten tai kävellen, jotta kroppa tottuu epätasaiseen maastoon. 
2. Mitä mukaan?
Lenkkarit, puhelin ja aikaa. Normaaleilla lenkkareilla pärjää hyvin ensimmäiset lenkit, varot vain ettet astu juurien, oksien tai kivien päälle. Puhelin jotta voit kuvailla kaunista luontoa ja jos hätä iskee niin saat apua.
3. Älä mieti liikaa!
Kun lähdet juoksemaan poluille niin mene fiiliksen ja taitojesi mukaan. Salli itsellesi kevyempi kohtia lenkin aikana esimerkiksi kävelemällä ylämäet. Unohda sykkeet ja tavoite vauhdit. 
4. Nauti
Keskity vain siihen hetkeen ja unohda arjen asiat. Kuuntele luontoa ja ole yhtä sen kanssa. Kuulostaa aika hippi-meiningiltä mutta tulet huomaamaan sen kun juokset poluilla.
5. Eksy! 
Ole villi ja suuntaakin joku kerta ihan tuntemattomille poluille. Jos pysyt aina samoilla poluilla tulet missamaan monia hienoa maisemia. Lataa puhelimeesi juoksijoiden suosima Strava-app, sen avulla pystyt tallentamaan treenit ja näet kartalta missä menet. Tuntemattomilla poluilla juostessa, onkin hyvä tietyin väliajoin tarkastaa missä olet ja taas jatkaa matkaa.

Henry kirjoittaa juoksublogia ja hänen treenaustaan voi seurata myös instassa.
Tarkasta myös miten Mirvan Menomatkojen treenileiri Espanjan auringon alla sujui. Se vetelee vertoja meidän treenileirille Leo's Leikkimaassa.

Kirjoittaja on löytänyt mieleisensä lajin. Hänen tavoitteensa on olla niin hyvässä kunnossa, että lapset väsyvät ennen häntä Leo's Leikkimaassa. Tämän tavoitteen etenemistä voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram