Kirjoitukset avainsanalla Vanhemmuus

Kuva: Anna Huovinen

Esikoiseni raskausaikana etsin omaa rooliani vanhempana. Vanhemmuus tuntui kuin hypyltä tuntemattomaan, ei hajuakaan mitä se tulee olemaan ja miten siitä selviää.

Ainoa ja helpoin ratkaisu oli ottaa mallia omista vanhemmista.

Olen yrittänyt pitää tämän ratkaisun mielessä omien lapsieni kanssa. Sillä jonain päivänä he saattavat olla vanhempia ja he ovat ottaneet saman hypyn kohti tuntematonta. Siinä vaiheessa olen itse tarkastelun kohteena.

Vanhemmuus on jämähtänyt noin 50-luvun tasolle ja perinteiset isän ja äidin roolit ovat tänäkin päivänä vahvasti käytössä. Aiemmin kirjoitin millaisia kommentteja olen saanut ihmisiltä jäädessäni kotiin lasten kanssa. Asenteet muuttuvat hitaasti, mutta jokainen voi niihin vaikuttaa.

Se mitä me sanomme, teemme ja opetamme, tulee vaikuttamaan suoraan siihen millaisia vanhempia lapsistamme jonain päivänä tulee. Me voimme vaikuttaa. Itse toivon tulevaisuuden vanhemmuuden olevan tasa-arvoisempaa ja yleisen ilmapiirin olevan lapsimyönteisempi.

Lauantaina käsitellään muun muassa tätä aihetta, kun pääsen puhumaan isyydestä ja vanhemmuudesta Lapsimessuilla. Neuvola-lava La 13.4. klo 12, tule kuuntelemaan ja moikkaamaan!

Kirjoittajan löydät Lapsimessujen lisäksi Instagramista ja Facebookista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Koti-iskä88

Meillä on harjoiteltu viime aikoina vuodenaikoja. Kevät, kesä, syksy, talvi. Näitä on toisteltu lukuisia kertoja ja mietitty missä järjestyksessä mikäkin vuodenaika saapuu.

Viimein tuntui, että järjestys alkoi olla selvä 4-vuotiaalle.

Olemme keskustelleet paljon keväästä ja puheet ovatkin jo pikkuhiljaa kääntyneet kesään ja uimisen suuntaan.

Mutta sitten Suomen kelit puuttuivat peliin. Lunta satoi maahan.

”Joko kesä meni?”

Beibsi tallusti ikkunan luokse ja kysyi hieman huolissaan ”…Onko nyt taas talvi?”, ”Joko kesä meni?”.

Suomen sää, et todellakaan tee TÄTÄKÄÄN helpoksi.

Kevään valoisuus on tuonut myös ihmettelyä iltatoimiin. Minibeibsi alkoi kyseenalaistamaan ilmoitustani nukkumaanmenosta. Hän kiipesi sohvalle, veti kaihtimet auki ja totesi ”Ei ole pimeä." Arvaatte varmasti millainen show siitä nukkumaanmenosta syntyi.

Kirjoittaja pitää vuodenajoista, mutta odottaa vuodenaikojen myös käyttäytyvän oman roolinsa mukaisesti. Kaikki vuodenajat näkyvät myös hänen Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vanhemmuuden aikana silmä erilaisiin levähdysmahdollisuuksiin harjaantuu erityisen tarkaksi. Siksi esittelenkin nyt kohtaamiani lapsiparkkeja, jotka ovat toimia, mutta hieman kyseenalaisia.

Noniin. Aloitetaan.

1. Ensimmäinen vauhdinhidastaja löytyy Seurasaaresta. Jalkapuu, tuo entisaikojen lapsiparkki, oli kovassa käytössä esim 1660-1848 luvun kirkon menojen yhteydessä. Kaikille jalkapuun hankkimista harkitseville haluan vielä tarkentaa, että kuvassa näkyvä tyylimme ei ole oikeaoppista jalkapuun käyttöä. Onneksi Seurasaaren henkilökunta opasti jalkapuun käytössä hyvin yksityiskohtaisesti – käykää siis kysymässä tarkemmat neuvot sieltä.

Entisaikojen lapsiparkki. Kuva: Koti-iskä88
Entisaikojen lapsiparkki. Kuva: Koti-iskä88Jalkapuu toimii myös isäparkkina. Kuva: Koti-iskä88
Jalkapuu toimii myös isäparkkina. Kuva: Koti-iskä88

2. Seuraava kommentti sai roikkujan kiljaisemaan:  "i-i-isiiiiii!". Tässä niin sanotussa cliffhanger-lapsiparkissa on omat riskinsä. Ei tätä voi oikein kenellekkään suositella.

3. Lopuksi vielä keskiaikaisiin tunnelmiin. Tämä lapsiparkki löytyy Tallinnasta Raatihuoneen torilta. Tätä voi siis kutsua myös toriparkiksi. Ei missään nimessä vastaa tämän päivän vaatimuksia.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Koti-iskä88 (@koti_iska88official) jakama julkaisu


Kirjoittaja haluaa painottaa, ettei tästä postauksesta kannata vetään minkäänlaisia vierasesineitä nenään. Hänen mukaansa Beibsien mieleisin lapsiparkki on roikkua hänen puntissaan. Kaikkea tätä näet Instagramista ja Facebookista.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Koululaiset ympäri maailmaa lakkoilevat perjantaina 15.3. ilmaston puolesta. Asia on herättänyt paljon keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Nihkeimmin asiaan tuntuvat suhtautuvat sukupolvet, joiden johdossa maailmaa on vauhdikkaasti tuhottu. Nyt heitä ärsyttää, kun tämä pullamössösukupolvi laiskottelee eikä mene kouluun.

Keskustelu on saavuttanut "kohta saa mennä naimisiin koirankin kanssa” - tason

Muutaman keskustelun antia:

”Ei koulusta pois oleminen ilmastoa pelasta.”
”Meidän ei tarvitse tehdä mitään ennen kuin eniten saastuttavat maat tekevät jotain.”
”Lopettaisivat mieluummin mopoautoilun, kuin olisivat pois koulusta.”

Yksi päivä pois koulusta ilmastoteon ja vaikuttamisen takia? NO WAY!

Ilmastolakkokeskustelu saavutti klassisen "kohta saa mennä naimisiin koirankin kanssa"-tason. Nyt pelätään koululaisten lakkoilevan seuraavaksi sen puolesta, että koulussa saisi pelata Fortniteä oppituntien aikana.

Asetelma on käytännössä:
Yksi päivä pois koulusta ilmastoteon ja vaikuttamisen takia? NO WAY!
Yksi viikko pois koulusta Kanarian matkan takia? No problem.

Yksi viikko pois koulusta Kanarian matkan takia? No problem.

Kaikesta keskustelusta ja mediahuomiosta päätellen lakko on osunut maaliinsa. En usko, että tuo nuorten koulussa vietetty päivä olisi missään tapauksessa vienyt viestiä eteenpäin yhtä tehokkaasti kuin tämä tapa. Jos vielä miettii, ettei Suomen tarvitse tehdä mitään, niin voi lukea esimerkiksi ylikulutuspäivästä. Se kertoo karun viestin: jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvitsisimme 3,6 maapalloa. 

Haluaisin maailman olevan parempi paikka omille lapsilleni, joten kiitos kaikille nuorille, jotka ilmastolakkoilevat paremman tulevaisuuden puolesta.

Kirjoittajan mielestä on vain positiivista, että nuoret toimivat. Hän ei ymmärrä miksi joitakin ihmisiä tämä harmittaa. Hänen ilmastoaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2018

Kategoriat