Kirjoitukset avainsanalla matkalla

Kuva: Koti-iskä88

Hiihtoloma saapuu! Mitä kaikkea kivaa hiihtolomalla voi tehdä perheen kanssa? Tässä muutama vinkki: 


Kasvitieteellinen puutarha
Kasvitieteellinen puutarha on oiva valinta, kun haluat tropiikkiin mutta rahat ovat finaalissa. Palmun alle pääsee kätevästi ainakin Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.


Hämeen linna
Beibsien suosikki! Linnassa on paljon ihmeteltävää lapsille ja vanhemmille. Ritarihaarniska päälle ja tutkimaan linnan käytäviä. 

Minibeibsi Hämeen linnassa. Kuva: Koti-iskä88
Minibeibsi Hämeen linnassa. Kuva: Koti-iskä88


Kiasma:
Kiasmassa alkoi juuri uusi  Shoplifter Nervescape VIII näyttely, mikä vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, värikkäältä ja pörröiseltä! 
Lisäksi näyttelyssä järjestetään vauvoille ja taaperoille ohjelmaa: Värit soimaan! -musiikkituokioissa kuunnellaan, miltä kuulostaa keltainen tai kuinka sininen soi.

Talvilajit:
Nautitaan talvesta kun se on vielä mahdollista! Luistelut, hiihtämiset ja pulkkailut onnistuu vielä monessa paikassa, joten nyt on aika talviurheilla.

Minibeibsi luettelee aakkoset: a, b, c, d, H, P, K. Kuva: Koti-iskä88
Minibeibsi luettelee aakkoset: a, b, c, d, H, P, K. Kuva: Koti-iskä88


Rentoudu:
Kun on rätti, puhki ja poikki niin on hyvä ottaa hieman rauhallisemmin. Hauskaa hiihtolomaa!

Hiihtolomalla aurinko lämmittää. Kuva: Koti-iskä88
Hiihtolomalla aurinko lämmittää. Kuva: Koti-iskä88


Kirjoittajan menemisiä voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minibeibsin mielestä Hämeen linnassa on todella hyvä akustiikka. Kuva: Koti-iskä88

Lasten kanssa reissaaminen on kuin reissaisi ruutitynnyrien kanssa, koskaan ei tiedä missä, miten ja milloin räjähdys tapahtuu. Ainoastaan varmaa on se, että se tapahtuu. Yleensä ruutitynnyri alkaa savuamaan hieman ennen pamahdusta, toisinaan taas räjähtää käsiin. Joskus jää räjähtämättä kokonaan ja leimahtaa vasta seuraavana päivänä. 

Pitäisiköhän poteroitua kotiin? Sillä tavoinhan uhmaräjähdykset aiheuttaisivat mahdollisimman vähän harmia sivullisille uhreille ja säästyisin kukkahattutätien paheksuvilta katseilta. Nääh. Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää. Vai selvittääkö?

Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää

Ehkä kaikista paikoista kiusallisin paikka äkkinäiselle uhmakohtaukselle olisi juuri museot. Hankin alkuvuodesta museokortin ja olemmekin käyneet sen jälkeen paljon Beibsien kanssa museoissa. Beibsitkin tykkäävät kokea taidetta ja esimerkiksi Hämeen linnan tutkiminen oli beibsien mielestä todella jännittävää ja hauskaa. Museokortti onkin maksanut jo muutamassa kuukaudessa itsensä takaisin.

Kiasma

Olemme käyneet Beibsien kanssa Kiasmassa pari kertaa aikaisemmin ja molemmat reissut ovat menneet hienosti. Tällä kertaa kuitenkin opin, että Kiasman seinät saavat 3-vuotiaan huudon kaikumaan ennenkuulumattomiin desibeleihin. 

Näky oli kuin Huuto-maalauksessa.

Asiaa ei yhtään auttanut, että palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi ja vastusti pois lähtöä. 

Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88
Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88

Palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi

Hämeen linna

Hämeen linna on mainio kohde lasten kanssa. Linnassa riittää tutkimista linnan korkeista muureista aina keskiaikaiseen vessanpyttyyn asti. Linnan muurien ulkopuolella oleva Linnanpuisto on yksi lempparipaikkojamme.

Tämä museokäynti meni todella hienosti, vaikkakin Minibeibsi innostui avaamaan ääntään kaikuvissa saleissa. Linnassa oli myös mukavan viileä helteisenä kesäpäivänä. 

Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88
Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88
"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88


Emma - Espoon modernin taiteen museo

Ehdimme käymään myös Emmassa ja tämä reissu menikin todella hyvin ilman minkäänlaista räjähdystä tai purkausta. Beibsit nauttivat erityisesti teoksista, jotka voi kokea astumalla sisään niiden maailmaan. Tällaisia teoksia löytyikin Emmasta useampi ja niitä tutkittiin tarkasti. Myös samassa rakennuksessa sijaitseva Lelumuseo Hevosenkenkä oli lasten ja aikuisten mieleen.

Parin tunnin tutkailu Emmassa uuvutti Minibeibsin. Katso alla olevalta videolta teos "älä herätä nukkuvaa leijonaa"
 

Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88
Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88

Kaiken kaikkiaan lasten kanssa museossa käynti on mahdollisuus oppia, innostua ja löytää uusia asioita. Itselläni olisi jäänyt näissä kaikissa kolmessa kohteessa paljon asioita huomaamatta, jos lapset eivät olisi olleet mukana. On ollut myös mukava huomata, että lapsiperheet otetaan hienosti museoissa huomioon. Usein henkilökunta onkin rohkaissut meitä tutustumaan teoksiin. Rohkeasti siis koko perheen voimin nauttimaan museoista!

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88Kirjoittaja on itsekin aikalailla museokamaa. Hänen museoitumistaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Matkanjohtaja kertoo näkemyksensä reitistä. Kuva: Koti-iskä88

Kaupallinen yhteistyö: Ikaalisten matkatoimisto

Kaikki tietävät, että loma lasten kanssa ei välttämättä aina tunnu lomalta. Siksi vanha reppureissaajakin valitsee välillä helpoimman ja vähiten verenpainetta nostavan tavan viettää perhelomaa. Ikaalisten matkatoimistolta löytyi helposti räätälöitävä lomakokonaisuus, josta saimme varattua bussikuljetukset, laivamatkat, hotellin ja eläintarhan liput. Minulle jäi siis vain huolehdittavaksi Beibsit ja siinäkin on työmaata riittävästi.

Pakkasimme kimpsut, kampsut ja kosteuspyyhkeet ja suuntasimme Beibsien kanssa kohti kotikaupungin tilausajopysäkkiä. Bussi nappasi innokkaan seurueemme kyytiin ja huristimme kohti satamaa. Megastar-laiva kyyditsi meidät yli Suomenlahden ja olimme hetkessä määränpäässä: Tallinnassa.

Minulle jäi siis vain huolehdittavaksi Beibsit ja siinäkin on työmaata riittävästi.

Hotelli valinnassa päädyimme Sokos Hotelli Viruun, keskeisen sijainnin ja ennen kaikkea mahtavan Onni Orava-huoneen takia. Tilavasta huoneesta löytyi potta, koroke, mikro ja lasten astiat. Pinnasängynkin olisi saanut mutta Beibsit tekivät sänkyjaon nopeasti.

Beibsit ihastuivat Onni Orava - huoneeseen.
Beibsit ihastuivat Onni Orava - huoneeseen.

 

Tallinnan eläintarha sijaitsee muutaman kilometrin päässä Vanhasta kaupungista ja bussilla numero 42 pääsee kätevästi puiston portille. Tallinnassa julkinen liikenne on ilmaista alle 7-vuotiaille lapsille ja alle 3-vuotiaan lapsen kanssa matkustavalle aikuiselle.

Eläintarhassa Beibsi otti matkaoppaan tehtävän itselleen ja johdatti meidät läpi puiston. Beibsi halusi ensimmäisenä esitellä ryhmälleen norsun, mutta koska se oli aivan toisessa päässä puistoa kävimme ensin läpi muita eläimiä. Reipas 3-vuotias matkaoppaamme esitteli meille useita eri eläinlajeja kuten, kemmurun, sarvihuonon ja paskasian.

Reipas 3-vuotias matkaoppaamme esitteli meille useita eri eläinlajeja kuten, kemmurun, sarvihuonon ja paskasian.

Jos eläinten katselun jälkeen löytyy voimia ja shoppailuhammasta kolottaa, niin aivan eläintarhan vieressä on Rocka al Mare -kauppakeskus. Täältä löytyi myös mainio BBQ-ravintola, jossa saimme vatsat täyteen.

Eläintarhassa pääsi myös ihmettelemään tuulimyllyä. Kuva: Koti-iskä88
Eläintarhassa pääsi myös ihmettelemään tuulimyllyä. Kuva: Koti-iskä88


 

Beibsien mielestä yksi matkan kohokohta oli vanhassa kaupungissa kiertävä kaupunkijuna. Raatihuoneentorin laidalta starttaava juna kiersi noin 20 minuutin lenkin pitkin kauniita katuja. Myös minä pysyin kyydissä mukana, katso vaikka alla olevalta videolta:


Herkkusuille suosittelen Vanhasta kaupungista löytyvää Kompressor- letturavintolaa. Reilun kokoiset sekä taivaallisen maukkaat suolaiset ja makeat letut veivät meidän joukkiolta kielen mennessään. Kerrankin oli siis hetki hiljaisuutta.

Kompressorin letut kävivät kaupaksi. Kuva: Koti-iskä88
Kompressorin letut kävivät kaupaksi. Kuva: Koti-iskä88

Pari päivää Tallinnan auringon alla hujahti nopeasti ja aloimme jo suunnitella uutta matkaa, sillä nähtävää ja tekemistä on niin paljon! Seuraavalle kerralle menolistalla ovat ainakin mielenkiintoiselta kuulostava Nukketeatterimuseo NUKU, Merimuseo ja Tallinnan televisiotorni. Ensi kerralla katson ensimmäisenä Ikaalisten Matkatoimiston tarjonnan, sillä kaikki sujui niin hyvin.

Näköalapaikka oli Beibsin mieleen. Kuva: Koti-iskä88
Näköalapaikka oli Beibsin mieleen. Kuva: Koti-iskä88


Alla vielä toinen video vauhdikkaasta lomastamme:
 Kirjoittaja on entinen reppureissaaja, hänen pakettimatkojaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

VR on tottunut yllättämään matkustajia eri tavoin. Yleensä yllätys on ollut myöhässä oleva juna, mutta nyt jysähti aikamoinen ilmoitus lapsiperheille! VR ilmoitti että, 1.1.2018 alkaen 0-6 vuotiasta lasta lastenvaunuissa työntävä aikuinen kyyditään lähijunissa veloituksetta. 

Tämä tarkoittaa, että matkustaessani edestakaisen matkan Hämeenlinnasta Helsinkiin minulla on kaksi vaihtoehtoa.

Vaihtoehto 1: Matka InterCity-junalla, kaksi aikuista ja kaksi lasta lastenrattaissa = noin 60 euroa.

Vaihtoehto 2: Matka lähijunalla, kaksi aikuista ja kaksi lasta lastenrattaissa = 0 euroa.

Jestas! Ei tarvitse miettiä kumman vaihtoehdon valitsen. Vai tarvitseeko? Näin ilmainen lähijuna matkamme sujui.

Odotan ja toivon VR:n seuraavan yllätyksen olevan lähijunaan kiinnitetty leikkivaunu.


Kirjoittaja on valtion rautateiden yllättämä, lastenrattaiden työntäjä ja laiturilla odottaja. Hänen matkustamisensa lasten kanssa toimii, kuin junan vessa. Hänet voi tavoittaa sosiaalisen median asemilta: Facebook, Instagram ja Twitter

Kommentit (4)

Feeble
2/4 | 

Tf???? Jos mä matkustan Järvenpäästä Hämeenlinnaan lähijuna Ärrällä, matkustanko mä ilmasiks kun isken ton ipanan rattaisiin kiinni? Tai voidaanko me suhaa Tampereelle asti ilmasiks, koska tuo mun pershetelmäni on niihin vankkureihinsa kytkettynä? Jos näin on, niin fuck yeah VR!!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram