Kirjoitukset avainsanalla isyys

Minibeibsin mielestä Hämeen linnassa on todella hyvä akustiikka. Kuva: Koti-iskä88

Lasten kanssa reissaaminen on kuin reissaisi ruutitynnyrien kanssa, koskaan ei tiedä missä, miten ja milloin räjähdys tapahtuu. Ainoastaan varmaa on se, että se tapahtuu. Yleensä ruutitynnyri alkaa savuamaan hieman ennen pamahdusta, toisinaan taas räjähtää käsiin. Joskus jää räjähtämättä kokonaan ja leimahtaa vasta seuraavana päivänä. 

Pitäisiköhän poteroitua kotiin? Sillä tavoinhan uhmaräjähdykset aiheuttaisivat mahdollisimman vähän harmia sivullisille uhreille ja säästyisin kukkahattutätien paheksuvilta katseilta. Nääh. Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää. Vai selvittääkö?

Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää

Ehkä kaikista paikoista kiusallisin paikka äkkinäiselle uhmakohtaukselle olisi juuri museot. Hankin alkuvuodesta museokortin ja olemmekin käyneet sen jälkeen paljon Beibsien kanssa museoissa. Beibsitkin tykkäävät kokea taidetta ja esimerkiksi Hämeen linnan tutkiminen oli beibsien mielestä todella jännittävää ja hauskaa. Museokortti onkin maksanut jo muutamassa kuukaudessa itsensä takaisin.

Kiasma

Olemme käyneet Beibsien kanssa Kiasmassa pari kertaa aikaisemmin ja molemmat reissut ovat menneet hienosti. Tällä kertaa kuitenkin opin, että Kiasman seinät saavat 3-vuotiaan huudon kaikumaan ennenkuulumattomiin desibeleihin. 

Näky oli kuin Huuto-maalauksessa.

Asiaa ei yhtään auttanut, että palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi ja vastusti pois lähtöä. 

Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88
Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88

Palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi

Hämeen linna

Hämeen linna on mainio kohde lasten kanssa. Linnassa riittää tutkimista linnan korkeista muureista aina keskiaikaiseen vessanpyttyyn asti. Linnan muurien ulkopuolella oleva Linnanpuisto on yksi lempparipaikkojamme.

Tämä museokäynti meni todella hienosti, vaikkakin Minibeibsi innostui avaamaan ääntään kaikuvissa saleissa. Linnassa oli myös mukavan viileä helteisenä kesäpäivänä. 

Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88
Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88
"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88


Emma - Espoon modernin taiteen museo

Ehdimme käymään myös Emmassa ja tämä reissu menikin todella hyvin ilman minkäänlaista räjähdystä tai purkausta. Beibsit nauttivat erityisesti teoksista, jotka voi kokea astumalla sisään niiden maailmaan. Tällaisia teoksia löytyikin Emmasta useampi ja niitä tutkittiin tarkasti. Myös samassa rakennuksessa sijaitseva Lelumuseo Hevosenkenkä oli lasten ja aikuisten mieleen.

Parin tunnin tutkailu Emmassa uuvutti Minibeibsin. Katso alla olevalta videolta teos "älä herätä nukkuvaa leijonaa"
 

Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88
Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88

Kaiken kaikkiaan lasten kanssa museossa käynti on mahdollisuus oppia, innostua ja löytää uusia asioita. Itselläni olisi jäänyt näissä kaikissa kolmessa kohteessa paljon asioita huomaamatta, jos lapset eivät olisi olleet mukana. On ollut myös mukava huomata, että lapsiperheet otetaan hienosti museoissa huomioon. Usein henkilökunta onkin rohkaissut meitä tutustumaan teoksiin. Rohkeasti siis koko perheen voimin nauttimaan museoista!

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88Kirjoittaja on itsekin aikalailla museokamaa. Hänen museoitumistaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesäkuu hujahti ja on jälleen aika käydä läpi Koti-iskä88:n kuukauden aikana koetut kärsimykset. Tässä kuussa uhmakasta kamppailua on käyty lähinnä Beibsin kanssa.

En muuten ymmärrä miksi uhmaikää kutsutaan tahtoiäksi. Sama kuin kutsuisi mustaa surmaa kesäflunssaksi. Aivan liian lempeä nimi kuvaamaan asian vakavuutta.


Päivänkakkara pehmentää tunnelmaa. Kuva: Koti-iskä88
Päivänkakkara pehmentää tunnelmaa. Kuva: Koti-iskä88Luulin jo pahimman olevan ohi. Kuinka väärässä olinkaan. Tämä kuva tiivistää oikeastaan koko kuukauden todella hyvin. Kyseistä tilannetta edelsi epäurheilijamainen käytös pihaleikeissä, joten päätin tuomarin roolissa poistaa Beibsin kentältä.

Sama kuin kutsuisi mustaa surmaa kesäflunssaksi."Sinä voit kyykistyä, isä" Kuva: Koti-iskä88
"Sinä voit kyykistyä, isä" Kuva: Koti-iskä88


Tässä toisessa kuvassa olemme Beibsien kanssa kaupungilla ja sade yllätti meidät. Kävin ostamassa äkkiä yhden sateenvarjon ja ajattelin meidän kaikkien mahtuvan sen alle. Kuinka väärässä taas olinkaan.

Beibsi otti varjon itselleen ja kertoi, että voin tulla varjon alle esimerkiksi kyykyssä tai kulkea konttaamalla samalla kun hän pitää varjoa. Tästä seurasi pitkä keskustelu, jonka jälkeen sain lopulta sateenvarjon itselleni. Tosin keskustelun meininki oli sama kuin tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa.

Kirjoittaja on erotuomari, joka jakelee keltaisia ja punaisia kortteja pihapeleissä. Hän ei seuraa säätiedotuksia. Hänen selviytymistään uhmankatkuisessa maailmassa voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (5)

Anon
1/5 | 

Sä kirjoitat tosi hauskasti! Erityisesti tuo tenavan epäurheilijamainen käytös hiveli tällä kertaa.

Torey
2/5 | 

Aahahaha! Niin hyvä taas! 😂

Meiltä löytyy 3v. kuopus, joka on itsepäinen sähikäinen noin muutenkin. Mutta uhma siihen päälle nyt niin voi avot meillä huutaa välillä kilpaa kaikki. Minäkin. Viimeistään siinä kohtaa kun lasten tappelu vie viimisetkin hermojen rippeet. 😅

JH
3/5 | 

Minä niiiiiin samaistun tähän, 2v pojan kanssa niiiiin ihana uhmavaihe, jonka luultiin jo helpottaneen, ei olisi pitänyt tätä pohtia ääneen, sillä kohta jo vedettiin pikku raivarit :D Onneksi välillä jaksaa naurattaakin...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lapset oppivat nopeasti. Varsinkin kirosanat tuntuvat maagisesti jäävän mieleen, vaikka sen olisi kuullut aikoja sitten. 

Olimme ruokapöydässä ja Minibeibsi kaatoi vahingossa juomalasinsa sisällön pöydälle. Vastapäätä oleva Beibsi huokaisi hitaasti pettyneellä äänellä " Voi Vittu Minibeibsi..."

Tässä vaiheessa korostan, että meillä ei edes kiroilla. Tai ainakaan paljoa. Mutta juuri tästä syystä olenkin koonnut yhteen vaihtoehtoja kirosanoille, sillä usein pelkkä "hitsi" ei vain yksinkertaisesti riitä.
 

Kysyin facebookissa: "Tekisikö kenenkään muun sanoa koskaan muutakin kuin hitsi?" Sain paljon vaihtoehtoisia kirosanoja ja kokosin muutamia alle. Kiitos kaikille kommentoijille! 

Seuraavat vaihtoehtoiset kirosanat lausutaan yleensä kovaan ääneen. Tarkemmat lausuntaohjeet näet alta.

Perskutarallaa = lausutaan PERSSSS...kutarallaa
Perjantai= Lausutaan PERRRRRR...jantai. Soveltuu joka päivälle, viikonpäivään katsomatta
Permanto = Lausutaan PERRRR...manto

Basmatiriisi = Lausutaan "PASSS....matiriisi"
Pastilli = Lausutaan "PASSS...tilli"
Pasta bolognese = PASSS.....tabolognese"


Hello Kitty = Lausutaan "HELv...okitty"
Helsinki = Lausutaan "HELv...sinki"

Erityisen vaikeisiin hetkiin soveltuu tämä seuraava kolmen "kirosanan" huudahdus:
Junalautoja saatavana perkiöstä = Lausutaan huutamalla. Kannattaa harjoitella hyvin ennen varsinaista käyttöönottoa.

Jäikö jokin tärkeä vaihtoehtoinen kirosana mainitsematta? 

Kirjoittaja pyrkii pitämään hermonsa viileänä ja zen-tilansa vakaana. Aina hän ei onnistu. Hermojen menetyksiä ja uhmaisia hetkiä voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

 

Kommentit (18)

Ä.iti
5/18 | 

Meillä on menossa kampanja, koska kiroilen itse niin paljon ja rumasti 😬 Eli kun tekee mieli sanoa ruma sana, mun pitää sanoa himmetti tai himmeli. Ja kun aikani oon hokenut, kyllästyn enkä halua enää kiroilla ollenkaan. Tai tää on siis 9-, 6- ja 4-vuotiaiden ajatus 😂

Vierailija
7/18 | 

"Junalautoja saatavana perkiöstä", tämä pitää ottaa ehdottomasti käyttöön. Olen aina ollut toivottoman huono kiroamaan, mutta viime aikoina on alkanut jostakin mystisestä syystä lipsahtelemaan vahingossa.

Krisse
10/18 | 

Meillä iskällä aikoinaan kovassa käytössä oli kärpänraato ja rotanmyrkky :D löytyy tarpeeksi pontta! Perjantaiki oli useemmin ku kerran viikossa...

Maje
12/18 | 

Meidän äiti täräytti aina, että "voi saatavana persikoita!". Olin ehkä 15, kun tajusin, mitä siinä oikeesti sanotaan. Siis saatavilla olevista persikoista. Sitä ennen mielsin vain yhdeksi tavaksi sanoa saatana ja perkele :D Äitiä hieman harmitti, kun oli hyvä kiroilunpeittely menny hukkaan...

Vierailija
13/18 | 

”Voi vittu Minibeibsi”
Nauroin tälle niin paljon että herätin vahingossa 2-vuotiaan...
2-vuotias aiemmin viikolla: (potkaisee ovea) ”Pörkönen!” ”Näin sanotaan kun ollaan vihainen” Pitäis ehkä harkita fiksumpaa kielenkäyttöä...

Vierailija
14/18 | 

Pörkönen on ihastuttava sana :-). Olen luokanopettaja, joten otanpa tuon käyttöön ja opetan sen oppilaillekin tietyissä tilanteissa, kun heiltä meinaa päästä / on jo päässyt kirosana. Kiitos!

Ja koti-iskälle kiitos kivoista päivityksistä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Juuri kun kaikki kaurapuuronjämät ja maidot ovat valuneet koneeseen tajuat, että pesukone oli täynnä puhtaita astioita. Kuva: Koti-iskä88

Lapsiperhearjessa voi ajatus katketa tai toiminnot keskeytyä syystä tai toisesta. Tämä vaikuttaa radikaalisti jokapäiväisen selviytymistaistelun lisäksi, myös kotitöiden tekoon. Kotityöt voivat mennä pieleen monella tapaa, joko omasta tai sabotoinnista johtuvista syistä. Seuraavat skenaariot ovat viime aikoina tapahtuneita epäonnistumisia Koti-iskä88:n kodinhallinnassa. 

Imurointi ja lattianpesu
Miksi aina imuroinnin jälkeen pitää syödä jotakin murustavaa ruokaa tai tyhjentää saappaan hiekat lattialle? Lattianpesun jälkeen joku pissaa ta oksentaa lattialle.

Lakanoidenvaihtopäivä
Nukahdat illalla sohvalle ja kun kömmit omaan sänkyyn nukkumaan huomaat, että lakanoidenvaihto on jäänyt kesken. Alat tunkemaan tyynyä liinaan keskellä yötä. Tämä on yksi epämukavimpia mokia, mitä kotitöiden saralla voi tapahtua.

Muutama minuutti lelujen siivouksen jälkeen. Koti-iskä88
Muutama minuutti lelujen siivouksen jälkeen. Koti-iskä88


Ikkunoiden pesu
Se on varmaan joku leikki-ikäisten laki, että pesty ikkuna lääpitään ensimmäisenä. Sama koskee peilejä.

Tiskikoneen tyhjennys
Eikun täyttö. Laitat kerrankin astiat heti tiskikoneeseen, kun olette käyttäneet niitä. Juuri kun kaikki kaurapuuronjämät ja maidot ovat valuneet koneeseen, tajuat että kone oli täynnä puhtaita astioita. Fail.

Käsitiskin tiskaaminen
Olet juuri puunannut tiskipöydän putipuhtaaksi ja kuivannut sen jopa kaikista vesipisaroista. Käännyt ja huomaat jättäneesi kattilat ja pannut hellalle pesemistä odottamaan.

Round two. Kuva: Koti-iskä88
Round two. Kuva: Koti-iskä88


Pyykit
Pyykkeihin liittyy talviskenaario ja kesäskenaario. Avaat pesukoneen luukun ja suljet hanan, tähän väliin tulee joku tilanne ja unohdat ripustaa pyykit. Joudut pesemään ne uudelleen seuraavana päivänä ummehtuneen hajun vuoksi. Kesällä unohdat pyykit yöksi ulos kuivumaan. Yöllä sataa ja joudut vähintään linkoamaan tai pesemään litimärät pyykit uudelleen seuraavana päivänä. 

Lelujen lajittelu.
Päätät, että nyt saa riittää tämä lelukaaos ja keräät kirpparille menevät lelut omaan laatikkoon ja piilotat kaappiin. Seuraavana päivänä huomaat, että lapset ovat löytäneet laatikon ja hylätyt lelut ovat menneet sekaisin säästettävien lelujen kanssa. Teet lajittelun uudestaan ja sama löytäminen toistuu. Kolmannella kerralla ymmärrät piilottaa kirppislelut parempaan paikkaan. True story. 

Kirjoittaja tekee kotitöitä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Toisinaan hän myös onnistuu. Hänen onnistumisiaan ja epäonnistumisiaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (6)

Iina / Kotona kaikkialla
3/6 | 

Samaistun näihin kyllä niin vaikkei lapsia olekaan. Varsinkin toi lakananvaihto on niin tuttua, ja aina kiukuspäissäni niitä lakanoita puoliunessa pääsee sullomaan kun olisi vaan halunnut jatkaa samaa unta sängyssä sohvan sijaan. Huoh.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram