Kirjoitukset avainsanalla uhma

Lapsen uhma on aina haaste, mutta talvella uhmakohtauskin saa tavallista jäätävämpiä piirteitä. Nyt kun päivät jo pitenevät ja lumi alkaa pikku hiljaa sulaa, on aika muistella menneiden talvien hyytäviä uhmahetkiä.

1. Lumitöitä pääsi tekemään tänä talvena kyllästymiseen asti. Onneksi innokkaat apulaiset olivat töissä mukana. Tosin välillä apulaiset voivat olla hieman liiankin innokkaita. Kuvassa näkyvässä tilanteessa kolasimme lunta molemmat omilla lumikolillamme. Innokas ja ahkera Minibeibsi olisi kuitenkin halunnut myös minun kolani ja luoda lunta kahdella (2) kolalla yhtä aikaa. Syntyi niin sanottu hidastuslakko.

Kovakaan pakkanen ei estä hikikarpaloiden esiintymistä Koti-iskä88:n ohimolla. Kuva: Koti-iskä88
Kovakaan pakkanen ei estä hikikarpaloiden esiintymistä Koti-iskä88:n ohimolla. Kuva: Koti-iskä88

2. Talvinen matka toissa talvelta on edelleen vahvasti mielessäni. Pulkkamatka joka tuntui ikuisuudelta. Kyytiläinen kapinoi koko matkan kuvanmukaiseen tyyliin.

 

Hidastuslakko täälläkin. Kuva: Koti-iskä88
Hidastuslakko täälläkin. Kuva: Koti-iskä883. Voiko jonkin niin yksinkertaisen asian, kun turvavyön avaamisen tehdä väärin? Kyllä voi. 

En vieläkään tiedä mikä siinä meni pieleen. Kuva: Koti-iskä88
En vieläkään tiedä mikä siinä meni pieleen. Kuva: Koti-iskä88


Kirjoittajalla pukkaa uhmaa tasaiseen tahtiin. Kapina, kaaos ja anarkia ovat olleet läsnä jo vuodesta 2014. Kaikkea tätä löydät lisää Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Myös vanhemmat tarvitsevat kiukkueläimen. Kuva: Koti-iskä88

Kysyin Instagramissani miten suhtaudutte lasten raivoamiseen ja mitkä asiat toimivat raivon taltuttamisessa.

Sain lukemattomasti neuvoja, joista varsinkin yksi herätti mielenkiintoni. "Kiukkueläimen keksiminen ja pois päästäminen" oli saamani neuvo. Lapsen kanssa siis keksitään kiukkueläin ja kiukun tultua voidaan yhdessä todeta, että kiukkueläin tuli kylään. Hetken kyläiltyään, lapsen kanssa keskustellaan ja lähetetään kiukkueläin pois. Ideana on siis käsitellä ohimenevää kiukkua eläimenä, jonka voi lähettää matkoihinsa.

Sain instagramin kautta apua lasten kiukkuun, mutta myös vanhempia usein kiukuttaa ja turhauttaa. Niinpä myös vanhemmat tarvitsevat kiukkueläimen. Tämän takia olenkin kehittänyt helpon tavan, jolla jokainen voi itse löytää oman kiukkueläimensä. 

KIUKKUELÄIN-GENERAATTORI:

  1. Valitse ärsyttävä adjektiivi
  2. Valitse ensimmäinen silmiisi osuva eläinlelu 

Esimerkiksi minun kiukkueläimeni on kusipäinen kirahvi. 

Kun minua alkaa kiukuttaa niin kusipäinen kirahvi jolkottaa paikalle ja pian voinkin heilutellen lähettää sen jatkamaan matkaa. On hyvä, että jokainen aikuinen keksii oman kiukkueläimensä. On myös tärkeää, että muut suhtautuvat siihen kunnioituksella ja tosissaan, sillä kukaanhan ei halua omia tunteitaan vähäteltävän. 

Mikä sinun kiukkueläimesi on?

Sain vinkkiä, että lasten kiukkueläimestä löytyy tietoa ainakin Elina Kauppilan Kamalan ihana päivä lasten mindfulness- kirjasta.

Muita kirjoittajaa häiritseviä kiukkueläimiä ovat vittuileva varis, mulkero majava, ahdasmielinen aasi ja rasistinen sika. Hänen elämäänsä kiukun keskellä voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Hikinen heinäkuu on ohi ja on taas aika valita sadoista uhmaisista hetkistä Kuukauden uhmahetket top-3. Olisin olettanut, että kuuma keli ja erityisesti yön kuumuus olisi saanut Beibsit todella äreiksi, mutta tuntuu, että kuumuus on vaikuttanut ainoastaan omaan pinnaani. Onneksi tästäkin kuusta selvittiin. Ei hyvin, mutta selvittiin kuitenkin.

1. Ensimmäisessä kuvassa palaamme aivan liian klassiseen tarinaan. Olimme hieman myöhässä ja yritin kiireessä saada autoon pakatuksi reissutavarat ja Beibsit. Beibsi pyysi kiltisti saisiko vielä banaanin. Neuvottelin mielestäni hyvän sopimuksen; haen hänelle vielä sisältä banaanin, jos hän menee jo istumaan autoon. Juoksin sisälle hakemaan banaania ja paluumatkalla aloin jo kuorimaan sitä ajan säästämiseksi. Ojensin banaanin Beibsille ja soppa oli valmis. Ilmeisesti neuvotellussa sopimuksessa ei puhuttu mitään avatusta banaanista. Myöhästyimme hieman lisää banaani-reklan vuoksi.

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88

2. Hämeen linnan pihassa tuli myös klassinen tilanne nimeltään: "Ihan sama mitä sanot, mä olen niin kuin en kuuliskaan ja vaan istun tässä niin kauan kun hermostut". Toimiva taktiikka ja reklamaation syy: kotiinlähtö.

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88

3. Viimeisenä jo aikaisemmin mainittu katastrofi Kiasmassa. Ehdoton klassikko. Tämä raivonäytös olisi pitänyt naamioida sovituksi taideperformanssiksi. Niin vaikuttava se oli esitys oli. Olisittepa olleet paikalla, niin olisitte kokeneet kuinka uskomaton akustiikka Kiasmassa onkaan. Tämän reklamaation syynä oli sattumanvarainen raivo yhteiskuntaa ja auktoriteetteja vastaan.

Performanssi Kiasmassa. Kuva: Koti-iskä88
Performanssi Kiasmassa. Kuva: Koti-iskä88

Kirjoittaja saa jatkuvasti reklamaatioita toiminnastaan. Hän pyrkii kuitenkin aina selvittämään reklamaation syyn ja parantamaan palvelukokemusta. Reklamaatioiden selvittelyä voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Minibeibsin mielestä Hämeen linnassa on todella hyvä akustiikka. Kuva: Koti-iskä88

Lasten kanssa reissaaminen on kuin reissaisi ruutitynnyrien kanssa, koskaan ei tiedä missä, miten ja milloin räjähdys tapahtuu. Ainoastaan varmaa on se, että se tapahtuu. Yleensä ruutitynnyri alkaa savuamaan hieman ennen pamahdusta, toisinaan taas räjähtää käsiin. Joskus jää räjähtämättä kokonaan ja leimahtaa vasta seuraavana päivänä. 

Pitäisiköhän poteroitua kotiin? Sillä tavoinhan uhmaräjähdykset aiheuttaisivat mahdollisimman vähän harmia sivullisille uhreille ja säästyisin kukkahattutätien paheksuvilta katseilta. Nääh. Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää. Vai selvittääkö?

Kyllä yhden miehen pommiryhmä nyt pari taaperoa tilanteen tullen selvittää

Ehkä kaikista paikoista kiusallisin paikka äkkinäiselle uhmakohtaukselle olisi juuri museot. Hankin alkuvuodesta museokortin ja olemmekin käyneet sen jälkeen paljon Beibsien kanssa museoissa. Beibsitkin tykkäävät kokea taidetta ja esimerkiksi Hämeen linnan tutkiminen oli beibsien mielestä todella jännittävää ja hauskaa. Museokortti onkin maksanut jo muutamassa kuukaudessa itsensä takaisin.

Kiasma

Olemme käyneet Beibsien kanssa Kiasmassa pari kertaa aikaisemmin ja molemmat reissut ovat menneet hienosti. Tällä kertaa kuitenkin opin, että Kiasman seinät saavat 3-vuotiaan huudon kaikumaan ennenkuulumattomiin desibeleihin. 

Näky oli kuin Huuto-maalauksessa.

Asiaa ei yhtään auttanut, että palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi ja vastusti pois lähtöä. 

Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88
Beibsi testailee Kiasman akustiikkaa. Kuva: Koti-iskä88

Palosireenin ja Pekka Puupää-elokuvista tutun Justiinan risteytys liikkui vikkelästi

Hämeen linna

Hämeen linna on mainio kohde lasten kanssa. Linnassa riittää tutkimista linnan korkeista muureista aina keskiaikaiseen vessanpyttyyn asti. Linnan muurien ulkopuolella oleva Linnanpuisto on yksi lempparipaikkojamme.

Tämä museokäynti meni todella hienosti, vaikkakin Minibeibsi innostui avaamaan ääntään kaikuvissa saleissa. Linnassa oli myös mukavan viileä helteisenä kesäpäivänä. 

Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88
Yhden miehen pommiryhmä ja kaksi ruutitynnyriä. Kuva: Koti-iskä88"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88
"Tänne ritarit kakkaa" Kuva: Koti-iskä88


Emma - Espoon modernin taiteen museo

Ehdimme käymään myös Emmassa ja tämä reissu menikin todella hyvin ilman minkäänlaista räjähdystä tai purkausta. Beibsit nauttivat erityisesti teoksista, jotka voi kokea astumalla sisään niiden maailmaan. Tällaisia teoksia löytyikin Emmasta useampi ja niitä tutkittiin tarkasti. Myös samassa rakennuksessa sijaitseva Lelumuseo Hevosenkenkä oli lasten ja aikuisten mieleen.

Parin tunnin tutkailu Emmassa uuvutti Minibeibsin. Katso alla olevalta videolta teos "älä herätä nukkuvaa leijonaa"
 

Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88
Varjotaidetta. Kuva: Koti-iskä88

Kaiken kaikkiaan lasten kanssa museossa käynti on mahdollisuus oppia, innostua ja löytää uusia asioita. Itselläni olisi jäänyt näissä kaikissa kolmessa kohteessa paljon asioita huomaamatta, jos lapset eivät olisi olleet mukana. On ollut myös mukava huomata, että lapsiperheet otetaan hienosti museoissa huomioon. Usein henkilökunta onkin rohkaissut meitä tutustumaan teoksiin. Rohkeasti siis koko perheen voimin nauttimaan museoista!

Kuva: Koti-iskä88
Kuva: Koti-iskä88Kirjoittaja on itsekin aikalailla museokamaa. Hänen museoitumistaan voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram