Kirjoitukset avainsanalla taapero

Lasten kanssa touhutessa tulee paljon onnistumisen ja riemun hetkiä. Mutta arkeen kuuluu suurena osana myös ne epätoivon hetket, jolloin haluaisi olla jossain ihan muualla. Menneen talven aikana tällaisia hetkiä oli esimerkiksi se, kun esikoiseni innoissaan tuli kertomaan kuinka pikkuveljensä syö keltaista lunta. 

Onneksi lumi on alkanut sulamaan ja häviämään muuallekin, kuin beibsien suuhun. Lumen alta on kuitenkin alkanut paljastumaan uudenlaiset haasteet. Kun on koko talvi syöty lunta, niin on virkistävää maistella kevään makuja. Kourallisessa kiviä suutuntuma on piristävän erilainen, kuin koko talven rouskutetuissa jääpuikoissa. 

 

Varmin kevään merkki on tien reunoilla nököttävät koirankakat.

 

Koirien jätöksiä ei ole vielä onneksi päästy maistelemaan, mutta ensikosketukselta ei ole vältytty. Parhaimmillaan talvella hankeen puserrettuja miinoja on parin metrin välein. En ole itse koiranomistaja, joten en ymmärrä mikä niiden keräämisessä on niin haasteellista? Vai johtuuko se vain välinpitämättömyydestä?

Niin ja se kevään ensikosketus. Se meni näin:
- "Isä katso! Mitä se on? Onko se koirankakkaa?
- "On." Kirjoittaja on innoissaan keväästä, ulkoilusta ja puhtaista vaatteista. Hän on joutunut kevään tullen pyyhkimään kakkaa muualtakin kuin pyllystä. Kevään merkkejä voit seurata Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletteko kuulleet Tuomiopäivän kellosta? Chicagolaisessa yliopistossa sijaitseva Tuomiopäivän kello (Doomsday Clock) on symbolinen kellotaulu, jossa keskiyö kuvastaa ydinsodan alkamista ja ihmiskunnan tuhoa.
(Tuomiopäivän kellosta lisää täällä: http://thebulletin.org/timeline )

Kun käyn lasten kanssa kaupassa, käytössäni on samantapainen Tuomiopäivän kello. Tämä symbolinen kello laskee, kuinka paljon aikaa on jäljellä ostosten tekoon. Ajan loppuminen merkitsee taaperoiden uhmakohtausta, raivoa ja lopulta ostosreissun tuhoa.

Tässä tuhoon tuomittu kymmenen kohdan kauppareissu:

1. Parkkeeraan auton kaupan pihaan. Tässä vaiheessa kaikki näyttää hyvältä. (aikaa tuhoon 45 min)

2. Ostoskärryjen valinta. Beibsi haluaisi istua autokärryissä. Ehdotan Beibsille tavallisia kärryjä kolisevan ja kankeasti kääntyvän autokärryn sijaan. Beibsi antaa ensimmäisen kitisevän varoituksen tulevasta. Jatkamme matkaa autokärryillä. (aikaa tuhoon 25 min)

3. Hedelmäosastolle päästessämme autokärry ei enää kiinnosta. Beibsi ottaa hatkat autosta ja kävelee laulellen vieressä. Käyn punnitsemassa banaanit, jonka aikana Beibsi on löytänyt ison vesimelonin. Vesimeloni singahtaa ilmatilaan ja ihmeen kaupalla saan siitä kopin. Vilkaisen ympärilleni, etäällä eläkeläispariskunta tuijottaa arvostelevasti. Tunnelma on sekasortoinen. (aikaa tuhoon max. 10 min)

4.Nurkan takaa löytyy turvasatama, keskellä kauppaa sijaitseva karuselli. Parin minuutin ratsastelun jälkeen meno muuttuu rauhallisemmaksi. (aikaa tuhoon 30 min, jes!

5. Taapero ottaa spurtin seuraavalle käytävälle. Huristan autokärryillä perään. Saavutan Beibsin maitohyllyjen kohdalla, missä hän leikkii leijonaa ja murisee ohikulkijoille. Tilanne ei ole enää hallinnassa. Miksi juuri nyt neuvolantäti kävelee vastaan? (aikaa tuhoon vain 5 min

6. Perinteinen lattialle heittäytyminen. Tiedätte kyllä. Tällä kertaa kiljunnan säestämänä. (aikaa tuhoon 30 sekuntia)

7. "Jos nyt nouset ylös saat muumitikkarin 1....2....3...." Lasken käskevällä äänellä kymmeneen. Seiskan kohdalla taapero nousee ja lähdemme kohti karkkihyllyä. (aikaa tuhoon 5 min)

8. Äkkiä kassoille. Puolet ostoksista puuttuu, mutta pärjäähän näillä taas huomiseen. Jonotus sujuu yllättävän rauhallisesti. Tyyntä ennen myrskyä? Taapero auttaa ostosten laittamisessa hihnalle, myyjä odottaa kärsivällisesti hitaanpuoleista ostoskärryn tyhjentämistä. (aikaa tuhoon 10 min)

9. Maksan ostokset ja pakkaan tavaroita. Sillä välin taapero livahtaa takaisin kaupan puolelle. Huutelen häntä kassalinjan yli palaamaan takaisin. Hevi-osastolla kohdattu eläkeläispariskunta pakkaa tavaroita viereisellä kassalla ja pyörittelee silmiään minulle - pullamössösukupolvelle. (aikaa tuhoon 1 min)

10. Reipasta tuntia myöhemmin takaisin autossa. Saan venkoilevan leijonan rusinoilla harhauttamalla kiinnitettyä turvavöihin. Tuomiopäivän kauppareissu on päättynyt. 

Kommentit (4)

Taaperoksi
1/4 | 

Meillä aika päättyi juuri ennen kassaa. Kassatäti meinasi saada paprikasta päähänsä. Minä varovasti hymyilin anteeksi pyydellen ja samalla lasta toruen. Vastaukseksi sain kassan mulkoilut. Kaikilla muilla tuntui olevan kova kiire ja iloisia ilmeitä ei näkynyt. Pihalla lahjaksi ostettu jäätelö, puolisulanneena, tippui maahan.

Vierailija
2/4 | 

Me käydään raivari kiukku kohtaus läpi ennen kuin päästään kauppaan, en mene ostoskärryihin en sitten millään mä uhkaan ettet saa sitä pullaa minkä haluat istu nyt sielä ja ole hiljaa ota tää lemmikki sitten taapero ilmoittaa kaupassa että haluan sen pullan minä okei ootko muka ollut pullan arvosesti taapero siihen no en, mutta kun on siellä nyt kunnolla niin suostun pullaan ja niihin porkkanoihin mitä meidän piltti haluaa. Välillä jos on tosi pitkä kauppareissu edessä niin otan jotain syötävää toiselle sinne kauppaan mukaan enkä missään vaiheessa edes kerro että olisi autokärryjä edes olemassa koska siellä ei kukaan jaksa olla kun näkevät vain ihmisten varpaat eli ostoskärryihin aina en anna kävellä itse koska sitten touhu yltyy mahdottomaksi jossain vaiheessa. Siinä vaiheessa kun taapero alkaa kiipeämään pois vaunuista lahjon hänet olemaan ostoskärryissä eväiden avulla ja kun eväät eivät enään auta niin laitan lapselle kännykästä yleareenan lastenohjelmat päälle kyllä olen kamala mutta pakko kaupassa on käydä muulloinkin kuin yöllä niin saadaan viimeistään kauppareissu tehtyä ilman kiristystä ja uhkailua ja kitinää kun saa tuijottaa Ryhmä Hauta yms lastenohjelmia.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram