Kirjoitukset avainsanalla uhmaikä

Kuukauden uhmahetket-blogisarjan tämän kertaisessa osassa ollaan mököttämisen alkujuurilla. Mökötys, tuo uhman hiljainen ja vetäytyvä sukulainen, on meille kaikille suomalaisille tuttu kansantauti. Myös lapset ovat hyviä mököttämään, välillä mökötyksen aiheet vaan menevät vanhemmilta yli hilseen. Tässä Koti-iskä88:n kokemia mökötyshetkiä:

Olimme alkuvuodesta laivalla ja illalla nälkä pääsi yllättämään. Päätin loman kunniaksi ehdottaa beibsille, että söisimme hänen jo pitkään himoitsemiaan hampurilaisia. Vastaus yllätti "EI, minä haluan rinkelin". Lisättäköön tähän vielä, että tämä kyseinen ihmislapsi ei edes pidä rinkeleistä.

Mökötysasennoista tämä on ehdoton suosikkini. Asento on samaan aikaan hellyyttävä, mutta siitä huokuu myös voimakkaasti, että nyt ollaan tosissaan. Asento on myös hyvin ergonominen, lapsi pystyy olemaan tuossa vaikka tunnin putkeen.


Seuraavaksi palaamme talviseen hetkeen matkalla kerhoon. Kuinka ollakaan puolivälissä matkaa Beibsi huomaa, että Nalle Puh-pehmolelu ei ole mukana. Nallesta ei ole ollut puhetta koko päivänä, eikä sitä ole ollut tapana kerhoon mukaan ottaa.

Mökötystyyli on perinteinen, mutta hyvin tehokas. Pettymyksen vallatessa otetaan tukeva istuma-asento ja muistetaan olla selkä pahanolonaiheuttajaan päin. Tämän jälkeen totaalinen hiljaisuus. Tämä tyyli on ennen kaikkea kestävyyslaji.


Viimeisessä kuvassa olemme matkalla kotiin. Beibsi kertoi, että haluaa olla nyt heti kotona, jonka jälkeen kaatuu sivulle päin ikään kuin virta olisi loppunut. Tässä vaiheessa halusin myös itse olla heti kotona. 

Tämä mökötystyyli on häijy, sillä se ei edesauta perille pääsyä yhtään.

Katso myös blogisarjan Kuukauden uhmahetket edellinen osa.

Kirjoittaja on väsynyt ja uupunut jo vuodesta 2014. Hän ei yleensä syötä lapsilleen hampurilaisia. Sosiaalisessa mediassa hän ei mökötä ainakaan Facebookissa eikä Twitterissä. Instagrammissa saattaa välillä mököttääkin. 

Kommentit (8)

Torey
2/8 | 

Viiminen, ihan paras. 😂

Meillä 6v. polkee jalkaa tai jupisee hiljaa "tyhmä".
3v. sen sijaan on itsepäinen kuin mikä, eikä pelkää esittää mielipiteitään äänekkäästi. Kumpikaan ei oo kauheen kova mököttämään. Isompi on luonteeltaan sellanen joka joko poistuu paikalta tai nielee tappion. Ja pienempi sen sijaan kannattaa karkuun juoksemista tai huutoitkua. 😅

Vierailija
4/8 | 

Ai että nää sun postaukset saa hymyn huulille ja pientä naurua aikaan, hyvin sä kirjoitat! :) Jatka samaan malliin. 👍🏻

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram