Kirjoitukset avainsanalla Hippalot

Aurinko, ystävä ja Hippalot. Kuva: Koti-iskä88

Viimeinen festaripäivä. Joka paikkaan sattuu. Aamu alkoi leirinnässä rennosti, mutta aloin huomaamaan viitteitä turnausväsymykseen. Tämä festaripäivä tulee menemään eilisen höyryillä.

Söimme leirintäalueella hyvin ennen kuin lähdimme alueelle. Festarit olivat jo täydessä käynnissä tullessamme paikalle. Eräs meistä päästi samantien löysät housuun. Näin voi käydä neljäntenä festaripäivänä.

Eräs meistä päästi samantien löysät housuun

Beibsien mielestä tärkeimpiä tehtäviäni festareilla oli olla ilmapallo- ja käsilaukkupidike sekä ostaa lisää mehua. Kuva: Koti-iskä88
Beibsien mielestä tärkeimpiä tehtäviäni festareilla oli olla ilmapallo- ja käsilaukkupidike sekä ostaa lisää mehua. Kuva: Koti-iskä88


Putsauksen jälkeen suuntasimme nauttimaan Samae Koskisen musiikista. Alkuun mietin, että Samae on erikoinen valinta lasten festareille, mutta muutin mieleni heti kun keikka alkoi. Parempaa sunnuntai-päivän esiintyjää ei tule mieleen. Samaen elämänmakuisesta musiikista nauttivat niin lapset, vanhemmat kuin isovanhemmatkin. 

Osa biiseistä oli muuttunut lapsiystävällisempään muotoon kuten esimerkiksi kappale  'Läski mulkku' esitettiin nimellä 'Punatulkku'. Ja kappaleessa 'Aurinko, ystävä ja kaljaa' juotiinkin limsaa. Todella mainio esitys.

Jostain syystä ilmapalloja haettiin useaan kertaan. Kuva: Koti-iskä88
Jostain syystä ilmapalloja haettiin useaan kertaan. Kuva: Koti-iskä88Tämän jälkeen kuskilla alkoi kahvihammasta kolottaa. Suuntasimme anniskeluun missä päädyin tarjoamaan Beibseille kierroksen mehua. Samalla mietin, kuinka juuri Beibsien hammaslääkärissä kerroin, että meillä ei mehuilla läträtä. Mutta kukapa sitä festareilla nyt kuivin suin olisi. 

Beibsien hammaslääkärissä kerroin, että meillä ei mehuilla läträtä

Zero Gravity Companyn Kesäsirkus esityksen alkamisaika oli klo 14. Minibeibsi on viimeaikoina vetänyt siihen aikaan päikkärit. Ilmassa oli siis suuren vaaran tuntua. Odottaessamme esityksen alkua aulassa, meininki muuttui levottomaksi. Minibeibsi makasi maassa ja Beibsillä oli kuuma. Sirkuksen alkaessa tilanne rauhottui hieman ja nautimme kaikki hauskasta esityksestä.

Ralliradan äärellä riitti puuhaa. Kuva: Koti-iskä88
Ralliradan äärellä riitti puuhaa. Kuva: Koti-iskä88

 
Viimeisten Pomppupihan leikkien jälkeen lähdimme väsyneenä mutta onnellisina kohti kotia. Kiitos lasten taidefestivaali Hippaloille upeista neljästä päivästä. Meillä oli Beibsien kanssa todella hauskaa konserteissa, työpajoissa, näyttelyissä ja ylipäätään viettää aikaa yhdessä. Mahtavaa, että Hämeenlinnassa lapsille järjestetään korkeatasoista lastenkulttuuria, eikä mennä siitä mistä aita on matalin.

Koska festareiden jälkeen on aina tavallista herkemmässä mielentilassa ja olen muutenkin aika pehmee jätkä, niin laitan tähän loppuun vielä lainauksen kappaleesta joka on soinut koko päivän päässä.

Vietän aikaa sen kaa ketä rakastan
Vietän aikaa nyt kun vielä voin
En aio miettii yhtää tulevaa
Se on tästä hetkestä vaan pois

- Samae Koskinen kappaleessaan Eväsretki

Kirjoittaja on ollut rätti, poikki ja puhki jo vuodesta 2014 lähtien. Hänen palautumistaan Hippaloista voit seurata Instagramista, Facebookista ja Twitteristä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aamupala ei maistunut Beibseille, mikä oli ymmärrettävää kolmannen festaripäivän aamuna. 

"Tänään on pääpäivä!" sanoin Beibseille innoissani. Kunpa en olisi sanonut.  

Pian tämän jälkeen Minibeibsi kaatui pää edellä lattiaan. En tiedä kuka meistä säikähti eniten. Luultavasti minä, vaikka huusin vähiten. Yritin selittää Minibeibsille, etten tarkoittanut pääpäivällä tällaista vaan viittasin Herra Heinämäen Lato-orkesterin esitykseen.

Festarikolhu. Kuva: Koti-iskä88
Festarikolhu. Kuva: Koti-iskä88


Paikkasimme Minibeibsin kuntoon laastarilla. 2-vuotias festarijyrä ei pienestä hätkähdä. Reikä päähän ja baanalle!

Reikä päähän ja baanalle!

Kenkiä pukiessamme Beibsi valitsi tanssikengät jalkaan ja lähdimme suuntaamaan kohti festarialuetta. Painelimme suorilta anniskeluun, missä tapasimme ystäviä. Minibeibsillä oli yhtäkkiä omituinen pilleri kädessä, mikä onneksi paljastui kaverilta saaduksi ksylitolipastilliksi.

Herra Heinämäen Lato-orkesteri laittoi juhlat pystyyn. Kuva: Koti-iskä88
Herra Heinämäen Lato-orkesteri laittoi juhlat pystyyn. Kuva: Koti-iskä88

Sää hemmotteli festariyleisöä ja kuljetimmekin jälleen omat pullot alueelle. Tinasimme mehut ennen keikan alkua. Beibsi päätti tällä kertaa jopa ilmoittaa, että lähtee eturiviin. Jäimme Minibeibsin kanssa jammailemaan taaemmaksi. Herra Heinämäen lato-orkesteri soitti kaikki suosikkimme kuten kappaleen "Äiti venyy".

Hippo-lavan eteen kerääntyi valtava joukko pieniä ja suuria festarikävijöitä. Kuva: Koti-iskä88
Hippo-lavan eteen kerääntyi valtava joukko pieniä ja suuria festarikävijöitä. Kuva: Koti-iskä88

Minibeibsillä ei pysynyt keikalla jalat maassa. Kuva: Koti-iskä88
Minibeibsillä ei pysynyt keikalla jalat maassa. Kuva: Koti-iskä88


Keikan jälkeen Beibsi tuli innoissaan fiilistelemään keikkaa ja täytyy itsekin sanoa, että esitys oli todella viihdyttävä. Päätimme lähteä vielä tutkimaan festarialueen tarjontaa ja päädyimme pomppuveistokseen. Kyseessä on Merja Puustisen ja Andy Bestin teos nimeltä "No Traces of Sentimentality" joka käsittelee maailman lopun jälkeistä aikaa. Maailman lopulta saattaa näyttää myös festareiden jälkeinen maanantai-aamu.

Loppupäivä ollaan vesilinjalla

No Traces of sentimentality. Kuva: Koti-iskä88
No Traces of sentimentality. Kuva: Koti-iskä88


Lähdimme pois alueelta, kun Beibsit alkoivat tapella keskenään. Kannoin riitapukarit autoon ja kerroin, että loppupäivä ollaan vesilinjalla. Huomenna on Hippaloiden viimeinen päivä. Kuskia hieman jo väsyttää. Huomenna ohjelmassa on ainakin Samae Koskisen keikka sekä sirkus-esitys. Jaksaa jaksaa!

Kirjoittajan kunto alkaa olla kovilla kolmen festaripäivän jälkeen. Tätä varten hän on yrittänyt päästä kesäkuntoon. Voit seurata kunnon pettämistä Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pomppuveistos kovassa testissä. Kuva: Koti-iskä88

Aamulla eilisen juhlinta painoi jaloissa ja korvissa soi vielä Närpiäisten laulut. Kokemuksesta tiedän, että toinen festaripäivä voi olla vaikea käynnistää. Tämän vuoksi suuntasimmekin heti anniskelualueelle tankkaamaan.

Ennen keikkaa kävimme nauttimassa anniskelualueen antimista. Kuva: Koti-iskä88
Ennen keikkaa kävimme nauttimassa anniskelualueen antimista. Kuva: Koti-iskä88


Tankkauksen jälkeen Katti Matikainen veti spoken word -esityksensä. Hukkasin Beibsin heti esityksen alussa, sillä hän riensi eturiviin. Katti Matikainen otti yleisön haltuunsa maagisella läsnäolollaan. Hiestä märkä Beibsi löytyi shown jälkeen ja jatkoimme matkaamme työpajatorille.
 

Beibsi oli juonut rähinämehua

Katti Matikainen huudattamassa yleisöä. Kuva: Koti-iskä88
Katti Matikainen huudattamassa yleisöä. Kuva: Koti-iskä88Beibsit viihtyivät työpajatorilla pitkään. Kuva: Koti-iskä88
Beibsit viihtyivät työpajatorilla pitkään. Kuva: Koti-iskä88


Minibeibsi rakensi värimaissinaksuista linnan. Ylpeä linnan omistaja näytti rakennustaan kaikille. Rakennusmateriaalissa kuitenkin piilee vaara, että naksuhammasta alkaa kolottamaan. Hetken päästä linna oli hävinnyt ja johtolangat olivat melko selvät.

Minibeibsi ylpeänä tekemästään linnasta. Kuva: Koti-iskä88
Minibeibsi ylpeänä tekemästään linnasta. Kuva: Koti-iskä88Yllättäen maissinaksulinna olikin hävinnyt. Kuva: Koti-iskä88
Yllättäen maissinaksulinna olikin hävinnyt. Kuva: Koti-iskä88


Näin toisena päivä festareilla voi tulla vastaan kaikenlaista väkeä. Metsänpeitto-näyttelyn asukkaat kuitenkin näyttivät siltä, että olisivat olleet festareilla koko kesän. Metsässä samoamisen jälkeen bailasimme vielä upeassa pomppulinna taideteoksessa.

Hän on festaroinut koko kesän. Kuva: Koti-iskä88
Hän on festaroinut koko kesän. Kuva: Koti-iskä88


Matkalla majoitusalueelle Minibeibsi sammui bussinpenkille ja Beibsi oli juonut rähinämehua.

Festarointi voi ottaa voimille. Kuva: Koti-iskä88
Festarointi voi ottaa voimille. Kuva: Koti-iskä88

 
Kaksi päivää festareita takana ja huomenna onkin oma henkilökohtainen suosikkini Herra Heinämäen Lato-orkesteri. Nähdään moshpitissä!

Kirjoittaja on innokas moshpittaaja varsinkin lastenkonserteissa, koska pärjää siellä paremmin. Hänen pogoiluaan keikoilla voit seurata myös Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Supermarsu piipahti avaamassa festarit. Kuva: Koti-iskä88

Festaripäivän aamu alkoi rauhallisesti. Beibsit katsoivat Pikku Kakkosta sillä välin, kun valmistin aamupalaa. Aamupalan ollessa valmis Minibeibsi oli ehtinyt piirtämään naamaansa festarimaalauksen löytämällään punaisella tussilla. Festarisekoilu oli alkanut! 

Lähdimme majoitusalueelta kohti lasten taidefestivaali Hippaloita. Saimme kuljetettua omat juomat helposti sisään alueelle ja Minibeibsi alkoikin heti ottamaan huikkaa.

Ensipuraisu. Kuva: Koti-iskä88
Ensipuraisu. Kuva: Koti-iskä88

 

Saimme kuljetettua omat juomat helposti sisään alueelle

Koska kyseessä oli nelipäiväisen festarin ensimmäinen päivä, päätimme ensi töiksemme käydä Monsteri-työpajatorilla tekemässä festariasusteita. Dinohäntä ja sarvet syntyivät käden käänteessä. Pääsimme myös dubbaamaan dinosauruksia.

Dinosaurusten dubbaus käynnissä. Kuva: Koti-iskä88
Dinosaurusten dubbaus käynnissä. Kuva: Koti-iskä88

Kello lähestyi puoltapäivää, joten päätimme suunnata kohti Hippo-lavaa. Matkalla törmäsimme taukoa kaipaavaan julkkikseen, mutta onneksemme hänellä oli aikaa tervehtiä faneja.

Onneksi Hanna Hipolla oli aikaa faneille. Kuva: Koti-iskä88
Onneksi Hanna Hipolla oli aikaa faneille. Kuva: Koti-iskä88

Lavan edusta alkoi täyttyä festarikansasta ja pian äänessä olikin jo festareiden avausesiintyjä Sisidisco. Sisi ja Carlos yhtyeineen laittoivat yleisön lanteet pyörimään. Sisi muistutti hyvin paljon Ultra Brastakin tuttua Vuokko Hovattaa. Beibsi paineli eturiviin. Minibeibsi alkoi vuodattamaan tunteitaan minulle, joten jäimme halailemaan taaemmaksi. Vieressä keikkaa seurannut ystävämme sammui rattaisiin. 

Vieressä keikkaa seurannut ystävämme sammui rattaisiin. Sisidisko laittoi bileet käyntiin. Kuva: Koti-iskä88
Sisidisko laittoi bileet käyntiin. Kuva: Koti-iskä88


Keikan jälkeen lähdimme majoitusalueelle tankkaamaan muutamaksi tunniksi. Palasimme festarialueelle täysissä voimissa katsomaan Närpiäisten seikkailuja. Minibeibsille riitti esityksestä ensimmäiset 20 minuuttia. Beibsi katsoi musiikkiesityksen loppuun ja kävi vielä lopuksi halaamassa Jassoota ja Joltakultaa.

Palasimme majoitukseen, jossa saattaa energiasta päätellen olla koko yön kestävät jatkot. Toivottavasti unikin hieman maittaa, sillä huomenna on uusi päivä ja lavan valloittaa muun muassa Katti Matikainen.

Kestääkö kunto? Kuva: Koti-iskä88
Kestääkö kunto? Kuva: Koti-iskä88


Kirjoittaja on ensimmäisen päivän jälkeen vielä optimistinen jaksamisestaan läpi festarien. Festarielämää voit seurata myös Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram