Kirjoitukset avainsanalla koti-iskä88 kokkaa

Tervehdys taas sinne keittiön perukoille! Viimeksi valmistimme arjen peruspilarin eli Keskivaiken kaurapuuron. Jatkamme klassikkolinjalla valmistamalla perinteisen herkun: Pannarin. Pannukakussahan on se hieno puoli, että se on maistuvaa vaikka se menisikin pannukakuksi. Beibsit toivat oman yllätyksellisyytensä kokkailuun, joten resepti on nimetty pisteliääksi pannariksi.

Ruuan tekstuuri saattaa olla rapsakka. Kuva: Koti-iskä88
Ruuan tekstuuri saattaa olla rapsakka. Kuva: Koti-iskä88


Resepti (pellillinen)

  • 1 l maitoa
  • noin 1 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • noin 50 g voita

Muista minimoida mahdollisuudet lisäsiivoukseen. Kuva: Koti-iskä88
Muista minimoida mahdollisuudet lisäsiivoukseen. Kuva: Koti-iskä88
  1. Kutsu lapsesi mukaan pannaritalkoisiin. Käy neuvottelu, kumpi saa ensiksi rikkoa kananmunat. 
  2. Seuraa vierestä kananmunan rikkomista ja yritä poistaa ainakin suurimmat kuoret kulhosta, jottei pannarista tule liian pisteliäs. Pro tip: voitte myös rikkoa kananmunat siivilän läpi. Saatat tosin tässä vaiheessa muistaa, siivilän olleen lapsesi päässä kypäränä kuukausia sitten, joten sen löytymisestä ei ole takeita.
  3. Lisää sokeri, suola ja maito.
  4. Lukiessasi paljonko vehnäjauhoja pitikään laittaa, on lapsesi pistänyt niitä jo aivan tarpeeksi.
  5. Sulanut voi kyytiin ja sekoitus. Pro tip: pidä kulhosta kiinni, kun lapsesi sekoittaa.
  6. Tässä vaiheessa lapsesi kaataa taikinan pellille. Koita minimoida riskit ja mahdollinen lisäsiivous.
  7. Odota noin 30 min tai niin kauan kunnes pannari näyttää valmiilta. Riippuen lasten nälän tasosta, tämä voi olla pisin puolituntinen elämässäsi.
  8. Valmista! Herkullisia hetkiä!

Kirjoittajan mielestä pannarista tuli mainiota. Suurilta vaurioilta vältyttiin, vain yksi juomalasi rikkoutui syönnin aikana. Tulevat kokkailut näet Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Todennäköisesti unohdat laskea kuinka monta desiä kaurahiutaleita olet jo kaatanut kattilaan, koska molemmat lapset roikkuvat jaloissasi. Kuva: Koti-iskä88

Tervehdys kaikille kotikokeille! Toivepostauksena kirjoittelen teille reseptiä tähän meillä todella suosittuun kaurapuuroon. Tästä herkusta voit kätevästi tehdä myös vegaaniversion.

Resepti (kahdelle)

  • 3-4 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl maitoa
  • Suolaa oman maun mukaan, mutta tietenkin neuvolan saantisuosituksia kunnioittaen.
  1. Ehdota lapsille aamupalaksi puuroa. Lapset hyväksyvät ehdotuksesi kerrankin samantien. Sitten selität nälkäisille lapsille että puuron teossa kestää hetki.
  2. Laita hellan levy päälle ja ala mittaamaan aineita kattilaan. Huom. todennäköisesti unohdat laskea kuinka monta desiä kaurahiutaleita olet jo kaatanut kattilaan, koska molemmat lapset roikkuvat jaloissasi.
  3. Sekoita koko ajan kunnes kiehuu. Tai kunnes olohuoneesta kuuluu kiljumista.
  4. Noin 5 minuuttia sekoiteltuasi puuroa huomaat että olet unohtanut laittaa levyn päälle. Laita se nyt päälle ja palaa kohtaan kolme.
  5. Puuro kiehuu. Kaada se puurolautasille jäähtymään. Tässä voi kestää yllättävän kauan.
  6. Hae puuron jäähtyessä marjoja puuron päälle pakkasesta tai pusikosta. Keräilyretken jälkeen puuro onkin valmista. Jos on kesä ja lapset seurasivat sinua ulos, voitte nauttia puuron ulkona koska tuskin saat heitä takaisin sisälle ennen iltaa.

Keskivaikea kaurapuuro. Kuva: Koti-iskä88
Keskivaikea kaurapuuro. Kuva: Koti-iskä88

Kirjoittaja on kattiloiden kauhu ja puurokauhojen kuningas. Hänen pihassaan kasvaa vattuja ja pakkasesta löytyy toissavuotisia viinimarjoja. Hänen kokkailujaan voit seurata myös Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2018

Kategoriat