Kirjoitukset avainsanalla biisiarvostelu

Opeta lapsesi laulamaan ja hän laulaa sinulle kauniin laulun.
Uudestaan.
...ja uudestaan...
...ja uudestaan...
...ja uudestaan...

Mutta ei tässä vielä kaikki! Lapsi osaa luovasti muokata tuttuja kappaleita uuteen uskoon ja säveltää niitä myös ihan itse. Esitys voi alkaa milloin vain, missä vain. 

Kuulostaako hyvältä?
Kuunnellaanpa. Klikkaa videot alta käyntiin.

Ensimmäisenä saamme kuulla laulun, jonka ensiesitys tapahtui täydessä lähijunassa. Beibsille tärkeimpiä asioita tällä hetkellä on Frozen-elokuva ja kommunikointi onkin sujunut viimeaikoina lähinnä elokuvan sitaateilla. Tässä beibsin remixissä Frozenista tuttu laulu on luovasti muutettu lähijunaan sopivaksi ja samalla kappaleen sanoma on viety uusiin sfääreihin. Yhtäkkinen esitys keräsi kanssamatkustajien katseita ja hymähdyksiä. 


Seuraava kappale on kaikille tutun Piippolan vaarin punk-versio. Laulu kajahtaa nuorelta anarkistilta niin kovaa ja terävästi, että viisun sanoma ei varmasti mene kuulijalta ohi. Auto oli mainio  valinta esityspaikaksi, sillä pikku punkkarin rosoisen ahdistavat saundit resonoivat hienosti intiimissä tilassa. Yleensä minulla ei ole mikään kiire anopin luokse, mutta tällä kertaa olisin toivonut jo olevani perillä.

 

Kolmas kappale on  balladi. Vaikka sävelmä on rakenteeltaan kaavamainen, on sen vahvassa tekstissä jotain hyvin vaikuttavaa. Sulje silmäsi, niin huomaat kuinka rehellinen ja taidokas tulkinta onkaan. Laulaja oikeasti tarkoittaa, mitä sanoo.

 

Yllätys bonus! 
Tämä ei ole varsinainen laulu, mutta oikein tarttuva rallattelu. Teos julkaistiin Kroatiassa, kun olimme paikallisbussissa matkalla kohti lentokenttää. Rallattelu paljasti kätevästi suomalaiset matkustajat bussissa, sillä päitä alkoi heti kääntyä. Myös lentomatka oli musiikin riemujuhlaa.


Löysitkö suosikkisi? Minkälaisia sävellyksiä teillä hoilataan?

Kirjoittaja on usein laulujen aiheena, yleisönä ja kärsijänä. Jos hän olisi The Voice of Finland tuomari, hänen tuolinsa ei kääntyisi. Sosiaalisessa mediassa hän paukuttaa rumpua Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Kommentit (18)

Riikkis
1/18 | 

Huippumateriaalia!

Meillä sanoitukset on menneet ihan uusille leveleille. Piippolan vaari kajahtaa ilmoille "kakkalan kakalla oli kakka, kakkala kakkala kaa". Ja toinen suosikki on versio Kesän lapsi mä oon" -biisistä "oo pierun lapsi mä oon oo pieru luonteeni oooooon".

Minnea
2/18 | 

Nämä oli riemullisia! Meilläkin on saatu nauttia jos jonkinlaisesta esityksestä! Meillä mukana on usein myös pieni kitara, jota innokas punk-vaikutteista innostunut virtuoosi hakkaa lattiaan esityksen lopuksi.

Erityisesti ilahdutti Metsämökin ikkuna-biisin vapaasti tulkittu "messumies", joka vainoaa pupua (auta, auta pyydän sua, messumies kun vaanii mua).

Vierailija
6/18 | 

Hoitolapseni hoilasi kerrattain kauan aikaa omaa sanoitustaan ja sävellystään Pieru pääsee katolle (muita sanojapa nasevassa biisissä ei sitten ollutkaan, näitä kolmea kyllä toistettiin moneen kertaan erilaisin efektein.)

Erityisenisi
Liittynyt23.8.2017
7/18 | 

Jep jep, tutulta kuulostaa (ja näyttää noi ilmeet...)

Meillä kestosuosikki jo kolmatta vuotta on Tuure Kilpeläisen Autiosaari. Aluksi oli kaikenlaisia omia versioita kun kaikki kirjaimet ei vielä 3-vuotiaana ollu hallussa (rytmi kyllä paljasti mikä biisi oli kyseessä). Nykyään sanat on oikeinkin tarkasti opeteltu ja aina yhtä mukava on avata eskarin ovi, kun toinen kajauttaa kovalla äänellä: "jos sä tykkäät niin lähetkö baariin"!

Yhteislaulu kunniaan

Meillä tyttö kohta 4v laulaa myös tätä baari-kohtaa, sit yks on ellinooran biisistä "nostetaan keskikaljamaljat ilmaan" ja yks on työmiehen lauantai "viideltä saunaan ja kuudelta putkaan", Antti tuiskulta mm peto on irti- kertsiä ja spektin juna "tsuutsuu mutafuka mä oon radalla ku juna --- nollat tauluun, siis ravintolavaunuun" ... jne jne 😂😂

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram