Kirjoitukset avainsanalla perhebarometri

Vuosi 2014. Niin suloisen ja viattoman näköinen. Kuten vauvansakin. Kuva: Koti-iskä88
Vuosi 2014. Niin suloisen ja viattoman näköinen. Kuten vauvansakin. Kuva: Koti-iskä88


Vauva.fin artikkelissa kerrotaan, että syntyvyys laskee edelleen ja erityisesti miehet eivät halua lapsia. Miksi sitten itse halusin lapsia? Olinhan tuolloin kuitenkin vasta 27-vuotias, joten nykyisen trendin mukaan minun olisi pitänyt lykätä perheen perustamista yli kolmenkymmenen ikävuoden tai skipata koko homma.

Eikö olisi ollut siistimpää vain matkailla huoletta ympäri maailmaa? Koska onhan matkustelu paljon hauskempaa kuin haista puklulle ja googlailla mikä on refluksi. Tai kuinka paljon hauskempaa on lähteä kuumana kesäpäivänä terassille, kuin opettaa lasta kuivaksi? Ennen lapsia ulos lähtiessä pystyit olemaan lähes 100% varma, että missään vaatteessasi ei ole ulostetta. Vauvavuoden aikana se ei ollut aivan niin selvää.


Ehkä, mutta...

Juuri saamieni tietojen mukaan, myös lasten kanssa voi matkustaa. Kuva: Koti-iskä88
Juuri saamieni tietojen mukaan, myös lasten kanssa voi matkustaa. Kuva: Koti-iskä88

Vaikka pidänkin seikkailemisesta maailmalla niin suurin seikkailu alkoi vasta, kun Beibsi syntyi. Mielestäni en ole menettänyt mitään sen takia, että minulla on perhe. Päinvastoin. 

Arvostan ihmisiä ketkä tietävät mitä elämältä haluavat, oli se sitten vaikka päätös olla koskaan hankkimatta lapsia. Silti minua ihmetyttää esimerkiksi tällaiset kommentit joissa pidetään perheellisiä ajantuhlaajina: "Täällä ollaan kertareissulla, joten aika on kaikki kaikessa. En halua tuhlata aikaani lastenkasvatukseen, perheeseen jne.

Itse olen ajatellut enemmänkin: Täällä ollaan kertareissulla, joten aika on kaikki kaikessa. Haluan lapsia heti kun mahdollista, jotta saan viettää heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa.

Kirjoittajan mielestä hänen elämänsä ei ole loppunut vaikka hänellä on lapsia. Itseasiassa hän on kiireisempi kuin koskaan, katso vaikka Instagramista, Facebookista tai Twitteristä.

Kommentit (3)

Torey
1/3 | 

Mä en tuputa kenellekkään, että hanki lapsia tai et elä kunnolla. Ei se niinkään voi olla, koska kaikki eivät edes voi saada lapsia. Mutta minä tiesin jo nuorena haluavani äidiksi. Ja halusin äidiksi ehdottomasti, ennenkuin täytän 30v. Onnekseni toiveeni toteutui ja ennenkuin täytin 26 vuotta, olin jo kahden tytön äiti.

Äitiys on minulle tärkein tehtävä tällä pallolla. Se menee kaiken muun ohi.

Olen saanut kuulla joskus valinnoistani. Että enkö olisi halunnut elää vähän enemmän. Minä kun menin naimisiin 22-vuotiaana ja sain lapset nuorena. En ymmärrä mitä sillä tarkoitetaan. En ole haaroja kaikille levittelevää tyyppiä, en tykkää käydä baareissa kuin joskus harvoin keikkoja katsomassa (ja se onnistuu todistetusti myös äiti-ihmiseltä), enkä myöskään koe ettenkö pääsisi kotoa pois yhtälailla lasten kanssa, kuin ennen heitä. Minä olen sitoutuvaa tyyppiä oleva äiti-ihminen. Mitä se on keneltäkään pois. En minä heitä elämääni hukkaan, vaan tämä on sitä elämää minkä minä halusin.

Rita_

Hei! Mie taas lapsettomana koen joskus saavani "etkö tiedä mikä elämässä on todella tärkeää" tyyppistä palautetta niiltä, jotka ovat lapsia jo hankkineet. Eli he antavat ymmärtää, että mulle tärkeät asiat on kuitenkin loppujen lopuksi toisarvoisia, mutta en vaan tiedä sitä vielä, koska mulla ei oo sitä kaikkein tärkeintä eli lapsia. Varmasti onkin niin, että lapset syntyessään kiilaa tärkeysjärjestyksessä ykköseksi, mutta siihen asti muut asiat voi antaa ja antavatkin elämään mielekästä sisältöä. Haluan kyllä lapsia joskus, mutta siihen asti olen tyytyväinen ilmankin, enkä koe eläväni puutteellista elämää. Eli samaa mieltä, että kukin valitsee oman tiensä ja hyvä niin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Väestöliiton julkaiseman perhebarometrin tulokset kertovat julmaa kieltä; nuoria aikuisia ei prismaperhe-elämä kiinnosta.

Kyllähän se vähän tylsältä kuulostaa, metsästää punalappuisia tuotteita lasten huutaessa vieressä. Mutta entä, jos mielikuvaa muutettaisiin trendikkäämmäksi ja markkinoitaisiin houkuttelevasti? Ratkaisu on toiminnantäyteinen kauppareissupeli ETSI-SUN KERSA! Aivan kuten Pokémon Go- peli laittoi ihmiset liikkumaan hullun lailla, niin ETSI-SUN-KERSA! -peli saa ihmiset innostumaan lasten hankkimisesta ja prismaperheilystä!

ETSI-SUN-KERSA!-pelin säännöt ovat yksinkertaiset:
Ota prismaperheesi ja lähde ostoksille kauppaan. Tarvitset yhden tai useamman kävelytaitoisen lapsen tai nopean konttaajan. Pelissä lapsesi yrittää kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, yhden kauppareissun aikana. Tehtäväsi vanhempana on parhaasi mukaan estää lastasi keräämästä pisteitä.

Pistelasku

* Karkaaminen: 1 piste
* Kiinni jääminen: -1 piste
* Aikuinen hermostuu: 2 pistettä
* Joudut kysymään vastaantulijalta onko hän nähnyt lastasi: 5 pistettä
* Mummeli ehtii kysymään lapseltasi "Missäs sinun äitisi/isäsi on?" : 10 pistettä
* Kaupan info kuuluttaa, että lapsesi odottaa sinua infotiskillä: 50 pistettä


Pelin on parhaimmillaan hirveässä ryysiksessä. Joulun aikaan ja alennusmyyntien alkaessa kaupoissa näkee paljon ETSI-SUN-KERSA -pelaajia.

Jos sinulla ei ole vielä lapsia, ala heti hommiin! Sitä nopeammin pääset pelaamaan ETSI-SUN-KERSA!-peliä.

Näillä eväillä ensi vuoden perhebarometri näyttääkin jo ihan erilaiselta.

Kirjoittaja on aktiivinen prismaperheilijä, ETSI-SUN-KERSA!-pelin kehittäjä sekä tuttu naama kauppojen infotiskien henkilökunnalle. Hän hallitsee suvereenisti sosiaalisen median kenttää, oli kyseessä sitten Instagram, Facebook tai Twitter. Hän on väsynyt ja uupunut, jo vuodesta 2014.
 

Kommentit (6)

Unensieppaajat
1/6 | 

Voih,toi on tuttu peli mullekin jo kaaaauan ennen pokemon go-huumaa,pojan kanssa pelattu monesti. 😁 Mä oon tosin kutsunut sitä " Missä *piippiip* se *piip* lapsi taas on"-peliksi.Peliin saisi lisätä myös omat pisteet sille,jos se kersa ehtii karata kaupasta pihalle asti ja äiti/isukki saa juosta kaupan ympäri myös pihapuolelta. Vain todetakseen,että se haarahedelmä on autolla kiltisti odottamassa,sitä ei vaan huvittanut vastata nimensä huutamiseen ja kiersi autoa ovelasti ettei sitä nähdä,kun sieläkin tietty on käyty mukulaa etsimässä.
Kaiken kaikkiaan oikein vauhdikas,sykettä (ja verenpainetta) nostattava koko perheen yhteinen aktiviteetti.👍

Vierailija
2/6 | 

Viimeisin kauppareissu: 61 p molemmilta yhteensä. Kyseessä 2,5 vuotiaat identtiset kaksoset. Oli äidillä vähän hermo kireällä.

Vierailija
3/6 | 

Vielä kun joku olisi kuvannut kännykkäruudun josta näkyy kaupassa piilotteleva kersa, tämä olisi kuin Pokemon Go.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram