Meidän Perheen tekemän kyselyn mukaan äitiys on raskaampaa kuin isyys. Kyselyyn vastasi noin 1500 äitiä.

Koska kyselyyn vastasivat vain äidit, halusin kysyä myös isien mielipidettä. Koti-iskä88 haastatteli useaa isää ja he kaikki kokivat isyyden hyvin raskaaksi. Näin haastattelut isien kokemuksista etenivät: 

Raskaus
"Raskausaika oli todella raskasta. Jouduin hieromaan vaimon hartioita ja jalkoja harva se ilta. Myös huonekalujen nostaminen ja kauppakassien kantaminen oli täysin vastuullani. Raskausaika kävi siis fysiikan päälle."

Hetkonen. Eihän toi ole... noh okei jatketaan haastatteluja eteenpäin.

Ruoka
"Lasten ruokkiminen on haastavaa hommaa! Otan jääkaapista vaimon tekemän makaronilaatikon ja lämmitän sen mikrossa. Lapsia syötän tarvittaessa ja korjaan astiatkin tiskipöydälle."

Voila! Hienoa! Mutta hetkonen... Tuohan ei nyt varsinaisesti ole haastavaa... No, mennään eteenpäin.

Pukeminen
"Jestas, lasten pukeminen on raskasta! Otan laatikosta valmiiksi viikatut vaatteet ja puen ne lasten päälle. "

"Ai olenko ostanut lapsille vaatteita? Juu! Raskausaikana sellaisen Metallica-potkupuvun! Sittemmin en, koska kaapista on aina löytynyt oikeankokoista vaatetta."


Siis... mitäh? 

Kerho/Päiväkoti
"Lasten kerhoonvienti on haastavaa! Puen lapset ja etsin kerhorepun. Pitkän etsinnän jälkeen löydänkin sen jo valmiiksi pakattuna ovelta"

Mutta siis... Valmiiksi pakattuna?

Pyykinpesu
"Juu, pyykkiä tykkään pestä tai siis heitän vain vaatteet pyykkikoppaan ja usein ne löytyvät jo seuraavana päivänä viikattuna kaapista. Jännä juttu muuten..."

NONI nyt saa haastattelut riittää! Totta sen on oltava! Äitiys on raskaampaa!

Äidithän hoitavat kaiken, mikä ei välttämättä näy arjessa vaan pitää itsestäänselvyytenä. Jatkuvaa ajatustyötä, suunnittelua ja aina kolme askelta edellä, sitä kuuluisaa metatyötä. Itsekään en tätä ymmärtänyt, ennen kuin jäin lasten kanssa kotiin.

Kirjoittaja on tämän kyselyn toteuttaja, haastattelija ja analysoija. Hän pyrkii jatkossa ottamaan entistä enemmän vastuuta kotitöissä. Hän pitää kaikki langat käsissään niin kotona kuin myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram